Славин заспал в 4 сутринта

Славин заспал в 4 сутринта | StandartNews.com

Лин Търнър иска да записва с шампиона от "Х фактор"

Ако на зрителите още им държи финала на "Х фактор" като емоция и стискане на палци до червено, то участниците и екипът още дълго ще разказват истории за купона след това. Бурното парти е било в клуб "Библиотека", а шампионът Славин успял да се измъкне едва в 4 сутринта. Преди това той влязъл в музикална битка с Рафи, първия победител на формата у нас. Двамата танцували и се надпявали във фрийстайл за радост на купонясващите. Мария Илиева, която беше неговият ментор в надпреварата, също сподели, че заради партито е успяла да подремне едва четири часа. Маги Халваджиян пък беше особено доволен след финала на продуцираното от него риалити.

"Кремена, синът ни Бебо и приятелката му Алекс, аз - всички работим в това шоу и бяхме на купона. Затова внукът ни Еди го гледаше майката на Кремена. Тази сутрин като се събудих, видях че всички спят, а малкият плаче в хола. Гушнах го и му запях на ухото "Ain't no love in the Heart Of The City" на "Уайтснейк". И той започна да ме слуша и гледа любопитно. А е на 40 дни. Ето коя е истинската музика", разказа Халваджиян. Той уточни, че Славин Славчев е изпреварил втората в класирането Невена Пейкова с повече от 70% от гласовете на зрителите.

По време на веселбата Джо Лин Търнър му споделил, че бил много щастлив да пее със Славин, защото в такъв формат предавания рокът рядко заема първа позиция.

И тъй като на зрителите им направи впечатление, че само Славин разполагаше със световна звезда на сцената за подкрепа, Маги обясни, че самият Лин Търнър е пожелал да дойде. Хора на рок легендата позвънили и докладвали, че световният ас иска да дойде и да пее с младока от Варна. Търнър не знаел, че финалът е толкова скоро и смятал, че има поне месец на разположение. Оставали броени дни и Маги се чудел дали фронтменът на "Рейнбоу" и "Дийп Пърпъл" ще успее да долети. Отговорът не закъснял и бил "да".

Въпреки че само Славин имаше късмета да пее с такъв музикант, това не се оказа в негова полза - на моменти той се изгуби пред ясния и силен глас на Търнър, коментираха в мрежата. Докато Жана Бергендорф се раздаде от сърце и помогна на Невена да изпъкне. Джеймс Артър, който пя с Михаела, пък намекнал за бъдещ дует между двамата.
"Нова телевизия винаги е готова за експерименти и рискове. Благодаря им, че ми имат такова доверие", каза още Халваджиян. Той посъветва Славин да вярва само на сърцето си, защото тепърва около него ще се навъртат всякакви хора и някои може да го подведат или използват. Затова трябва да разчита на утвърдени авторитети. "В България често се опитват да ти навредят. Някои хора в озлоблението си, че не могат да направят нищо, нападат тези, които успяват. Ние станахме държава на хейтъри", заяви още колоритният арменец. Саня Армутлиева, която ръководи "Вирджиния рекърдс", поясни, че първата песен на победителя - "Ела" (която Славин изпълни след триумфа си в състезанието), е вече готова за запис, има и концепция за клип. Това парче е било писано в три варианта - с аранжимент за всеки от тримата финалисти, за да може който и да спечели, да си го изпее. Един от композиторите е Андреас Баге, който е правил музика за Джанет Джаксън, Селин Дион, Мадона, Сантана, Джей Ло, Саманта Мумба, Лара Фабиан, Енрике Иглесиас, "Ace of Base" и тийнзвездата Ашли Тисдейл.

Мария Илиева похвали Славин за редкия глас, който има, и загатна, че Търнър поискал да работи и в бъдеще с момъка по дуетна песен.

"Това, че Джо го похвали, както и че "Чикаго" публикуваха изпълнението на Славин на официалната си страница, е доказателство за пореден път, че географските граници са една условност, която вече няма значение", каза още тя.

Финалът

На финал като на финал, за едни най-добра беше Невена, за други - Михаела, а за повечето очевидно Славин. И понеже и двете момичета са невероятни таланти, Саня Армутлиева обясни, че тя и екипът й още обмислят с коя от двете да работят в бъдеще и да й помогнат в развитието й.

Михаела се нареди на трето място. Заедно с Джеймс Артър направиха зашеметяващо изпълнение на "Bound to you". "Тя е една от най-добрите певици в света!", категоричен беше британският поп идол. Невена и Жана пък направиха неочакван аранжимент на "Let it Be" и изправиха публиката на крака.
Славин и Джо Лин Търнър отвяха конкуренцията с хита "Street of Dreams". "Всеки успешен изпълнител трябва да притежава дисциплина, да работи усилено и да не забравя никога от къде е започнал! Ти заслужаваш победата, ще те наблюдавам", каза Търнър на любимеца си.
Музиката не е съревнование, всички участници са победители, заяви пък щастливият Славин.

Цифрите

1 200 000 души са гледали изпълнението на Славин и Джо Лин Търнър, отчетоха от Нова. Финалът на X Factor събрал 32.2% от зрителите в активна възраст (18-49 г.) пред малкия екран, гласят данните на пийпълметрична агенция "Нилсен". Този сезон е и най-гледаният от трите досега. Впечатляващи са и резултатите за проследяването на епизодите и отделни изпълнения в интернет - над 4 000 000 в официалния канал на X Factor във VBOX7.com и над 4 300 000 в YouTube.

Победителят: Добър съм на тенис на маса

- Славине, кой си ти отвъд музиката?

- Обичам да играя компютърни игри. Както и да спортувам - тенис на маса, билярд...

- Кой забеляза пръв таланта ти?

- Баба ми и вуйчо ми. Те ме учеха на детски песнички. Аз се записвах после на касетофон. Първите бяха "Косе-босе", "Зайченцето бяло".

- Какво си казахте с Търнър зад кулисите?

- Всяка негова дума е урок. Искаше ми се да имам с какво да си записвам. Посъветва ме как да се държа като артист, да не се влияя от хората, да бъда себе си, пък каквото ще да става. Това, че бяхме на една сцена беше благословен миг, моментът на моментите. Вълшебно. Не знам дали нещо подобно ще ми се случи друг път.

- Защо реши да ставаш адвокат?

- В гимназията никак не ми вървеше математиката. И реших да кандидатствам с български език и история. Приеха ме, но така и не успях да се влюбя в тази специалност.

- А сега накъде?

- Към леглото. Утре в студиото, после вкъщи. И после - на участия, за които сега разбрах.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай