Синди Кроуфорд в цифри

Синди Кроуфорд в цифри | StandartNews.com

Синди Кроуфорд скоро ще навърши златните 50 години. Култовата през 80-те и 90-те моделка все още е на върха на славата. Тази седмица тя изплаши феновете си, казвайки, че ще се оттегли от модата, но после си върна думите назад. Кроуфорд е синоним на изящество, красота, но и страхотна упоритост, която я превърна в една от най-известните жени на планетата. Ето кои са любопитните факти и цифри от живота й.

Синтия Ан Кроуфорд е родена на 20 февруари, 1966 г. в Дикалб, Илинойс, в семейството на Дженифър Сю Крофорд Молъф и Джон Крофорд.

Висока е 178 см. Мерките й са 86-66-91. Тежи 59 кг.

Открита е на 16-годишна възраст от фотограф. Той забелязал Синди и след като й? направил снимка, която получава само положителни отзиви. После той започва да убеждава момичето да стане модел.

Кроуфорд завършва гимназия в Дикалб през 1984 г. с отличие. Тя печели академична стипендия да изучава инженерна химия в Северозападния университет. Крофорд обаче напуска висшето заведение, за да започне кариера като модел.

След като работи за фотограф Виктор Скребнески в Чикаго, Синди се мести в Манхатън през 1986 г. и подписва договор с модна агенция "Elite New York".

През юли 1988 година Синди Кроуфорд се снима гола за списание "Playboy", а през октомври същата година отново позира без дрехи за еротичното издание.

През 1990 г. участва във видео клипа на Джордж Майкъл "Freedom" заедно с други супермодели-Кристи Търлингтън, Наоми Кембъл и Линда Еванджелиста.

Синди създава 3 видеа с упражнения, които всеки може да изпълнява самостоятелно вкъщи, за да влезе във форма. Те се продават общо над ДВА МИЛИОНА пъти.

Кроуфорд е омъжена за Ричард Гиър от 1991 до 1995 г., след което се развеждат. Синди няма деца от този брак. През 1998 г. се омъжва за Ранди Гербер, от който има 2 деца.

През 1995-а "Форбс" я обявява за най-добре платения модел в света.

Красила е корицата на общо 600 списания!

"Пепси" и плащат историческите 1 милион долара за реклама.

Принц Уилям признава, че преди да срещне Кейт винаги е бил луд по Кроуфорд.

Синди е на 5-то място в класацията "100-те най-сексапилни звезди" на сп. "Playboy". През 2002 година е включена в класацията "50-те най-красиви хора на планетата" от сп. "People". Тя е и обявена за номер 3 на 40 най-горещите знаменитости на VH1 за 90-те години.

Самата Синди признава, че редовно се възползва от услугите на пластичната хирургия, като си инжектира ботокс и витаминни инжекции за изглаждане на бръчките по цялото тяло.

Застрахова емблематичната си бенка за 200 000 долара.

Любимият й филм е "Закуска в Тифани".

"Дори и аз сутрин не изглеждам като Синди Крауфорд."

"Когато сте готова да станете майка не е достатъчно просто да обичаш някого. Вие трябва да бъдете сигурна, че този човек ще бъде добър баща на децата ви."

"Аз съм късметлийка, защото мога да си позволя да работя един или два дни в седмицата - и само в дните, когато аз искам"

"Не си поставям за цел да бъда щастлива през цялото време. Би било прекалено. И как да разбереш, че си бил щастлив, ако си щастлив постоянно?"

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай