Шарук Кхан танцува наш хип хоп

Шарук Кхан танцува наш хип хоп | StandartNews.com

София, Банско и нос Калиакра бяха арена на филма за 25 милиона евро

Боливуд спретна прощално парти в Албена след снимките на индийския екшън

Боливуд спретна прощално парти в Албена за финала на филма "Dilwale - Човекът с голямото сърце", който снима у нас. Режисьорът на лентата Рохит Шети бе резервирал "Ганвие бийч клуб", където звездата Шарук Кхан, екранната му партньорка Каджол и екипът от над 150 души отпразнуваха угасването на камерите на най-зрелищния индийски екшън, правен до момента. Марин Конов, мениджър продажби в Албена АД, разказа пред "Стандарт", че за частното парти диджеят на клуба подготвил специална програма от най-актуалните индийски песни и световни хитове. Но кинаджиите от Боливуд изненадали домакините си със своите желания. Те си поръчали български хип хоп. Най-новите наши парчета в жанра толкова харесали на смуглите творци, че те бързо наскачали на дансинга. Каджол и Шарук Кхан също демонстрираха пред всички невероятните си танцови умения, с които са известни от филмите си.

Живата легенда на Боливуд Кхан е смятан за третия най-богат актьор в света. Притежава и две продуцентски компании, като с едната снима у нас. Според данни на продуцентите бюджетът на лентата е бил 25 милиона евро, като 10 на сто от тях са изхарчени в България. След филма "Конан варварина", заснет преди няколко години, това е втората голяма продукция, разположена на територията на Каварна. Снимките в родината ни бяха около два месеца и десетки локации в България станаха декор на суперпродукцията.

Част от сцените бяха заснети в столицата и старата част на Банско.

Финалните кадри на "Dilwale" с Кхан се случиха на нос Калиакра, който претърпя пълна промяна. От древна крепост, център на деспот Добротица, за няколко дни мястото се превърне в арена на страхотни преследвания с тузарски коли, включващи скокове от скалите на носа и зрелищни катастрофи. Имаше дори и кадри, щракнати от хеликоптери и дронове, единият от които струваше 93 000 евро. "Екипът на продукцията остана много впечатлен и от Камен бряг, където също заснеха няколко сцени", разказа кметът на Каварна Цонко Цонев. Жаркото слънце не пречело на кинаджиите, защото жегите им създавали усещането, че снимат в родината си.

Миналата година друг индийски продуцент, Рамджи Натараджан, засне свой филм в района. А преди няколко години, недалеч от нос Калиакра - в Камен бряг, местността Яйлата, се разположи американската продукция "Снайперистът 5" с участието на Том Беринджър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай