Салма - трофеят на Пино

Салма - трофеят на Пино | StandartNews.com

"Фрида" отнема 8 години на мексиканката, която дълго време отказва еротични сцени

Слаба, приглушена светлина и китарата от блусарско-еротично парче (After Dark, "Тито и Тарантула"), което предразполага към стриптийз повече дори от доказани хитове за разсъбличане като You can leave your hat on. На този фон се появява едно напълно безупречно тяло, чиито изкусителни форми се врязват по почти болезнен начин в съзнанието. Това е Салма Хайек в "От здрач до зори" - един от най-абсурдните и симпатично глупашки филми на Тарантино, от които вероятно единственото нещо, което запомняш, е самият танц на Салма.

Хайек е от онези актриси, чиято игра никога няма да достигне нивото на Мерил Стрийп, но няма и нужда изобщо да се сравняват. Присъствието й в Холивуд е друго. Какво би било киното, ако не събираше накуп стълпотворение от красавици, от които - смеем да твърдим - приносът на Салма е един от най-значителните. Американските прелести са добре известни - вечната блондинка с кукленска хубост. Докато Хайек носи онова, което

побърква най-много мъжете - сексапила на латиноамериканката

в която страстта идва по толкова естествен път, изглеждащ непосилен за жената с европеидни черти.

Салма до ден-два ще се приземи за пръв път в София за снимките на "Септември в Шираз". Към звездата от "Десперадо", "Трафик", "Бягство" и "Студио 54" ще се присъедини носителят на "Оскар" Ейдриън Броуди (за ролята в "Пианистът" на Роман Полански). Новият филм, който двамата ще снимат в киноцентъра "Бояна", се основава на реални събития от Иранската революция през 1979 година. Сюжетът е базиран на дебютния роман със същото заглавие от американската писателка с ирански произход Далия Софер и разказва за живота на богато еврейско момиче. Баща й е известен бижутер, който търгува със скъпоценни камъни с чужди държави. Заради това властите в страната го обвиняват в шпионаж и той влиза в затвора. Хайек е в ролята на неговата съпруга.

Като каква ще видим Салма тук? Хубавицата намери най-сигурния възможен пристан - богата фамилия на милиардера Франсоа-Анри Пино и пребивава там вече години наред като скъп трофей.

"И двамата с Франсоа сме големи романтици, а най-романтични са малките, неочаквани жестове и моменти от всекидневието. Например, да прекосиш океана, за да бъдеш до любимия човек само една нощ", казва тя за връзката си с изискания богаташ. Семейството разделя голяма част от времето си между Париж, където са ангажиментите на Франсоа, и Лос Анджелис, където мексиканската актриса работи.

Този ритъм на живот не е стресиращ за дъщеря им, която обичала да пътува. "Късметлии сме, защото за нея пътешествията са втора природа. Където и да я запишем на училище, тя се адаптира страшно бързо, а когато трябва да я преместим в друго - тя не страда", хвали се още Салма. Тя винаги се облича в някоя от луксозните марки на Пино - Гучи", "Ив Сен Лоран", "Ботега венета", "Стела Маккартни", "Баленсиага" и много други.

Доказателство за силната им любов е това, че Хайек

не обръща внимание на големия скандал, свързан със съпруга й

Линда Еванджелиста поведе съдебни битки с милиардера, тъй като преди 5 години му роди извънбрачен син. За Пино се носи слава на джентълмен от висока класа, силно привързан към идеята за семейството и владеещ до съвършенство онези порядки, които незаслужено се считат за старовремски, но побъркват всяка жена.

Онова, което винаги стои като енигма за 47-годишната Салма, е как успява да запази вечно младежкото си излъчване и да изолира отпечатъка на годините. Разбира се, вина за това има латино генът, който устоява по-добре на времето от всеки друг. Салма обаче твърди, че една от основните технологии в борбата срещу времето е храната. Хайек хвърли в потрес феновете си, когато съобщи, че закусва с мравки, червеи и скакалци. Красавицата обичала да ги смесва със сладък южен плод - любимото й меню са пържени мравки с малко авокадо. "А за червеите има много и различни рецепти, но всички са хубави. Малките скакалци имат вкус на пушено месо. Всъщност те така се готвят и стават наистина много добри", заяви преди време тя пред стъписания Дейвид Летърман.

Най-големият успех на Салма в киното е и мечтата на живота й - да се превъплъти в сънародничката си Фрида Кало. За създаването на филма тя посвещава 8 години и то без да се интересува от комерсиалния успех. "Това е филм, който бе правен без търговски съображения - споделя актрисата, която е продуцентка и изпълнителка на главната роля. Филмът обхваща живота на мексиканската художничка от тийнейджърска възраст до нейната смърт, а фокусът е, разбира се, върху любовта между нея и знаменития художник Диего Ривера. "Това не е история за това как двама души се влюбват един в друг. А за това как те успяват да съхранят любовта си, независимо от невероятните препятствия и изпитания, които срещат по пътя си. Такива истории са много по-трудни за разказване. Те не са така романтични, както традиционните", споделя Салма. Тя и до днес съжалява, че малко е прекалила с вживяването в образа - заради по-голяма автентичност специално бръснела мястото над горната устна, за да й поникнат малки мустачки, каквито имала нейната героиня. "Сбърках с това. На екрана почти не се забелязва, но затова пък сега ми се налага постоянно да махам наболите косъмчета", жалва се Хайек. Малко известно е, че в началото на кариерата й отказвала да се снима в еротични сцени. И била дотолкова против, че се наложило Робърт Родригес да монтира секскадрите от "Десперадо" с Антонио Бандерас, без двамата изобщо да са в едно и също легло.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай