С Андреа Бочели в "Беладжио"

С Андреа Бочели в "Беладжио" | StandartNews.com

Кои са най-предпочитаните хотели от хората със солидни банкови сметки? Според консултантската компания "Ню уърлд уелт" ексклузивният клуб на мултимилионерите има 495 000 членове в света. Всеки от тях притежава нетни активи на стойност най-малко 100 милиона долара, пише в. "Дейли мейл". Класацията е направена според информация за 20 000 световни мултимилионери и проследява престоя им в хотели между юни 2013 и юни 2014-та. Оказва се, че хотелите в Лас Вегас са най-силно представени в класацията. На първо място се нарежда "Беладжио" в града, посрещнал 6400 богаташи. Той е сред малкото хотели-казина, печелили наградата "5 диаманта".

Пред него се намират огромен басейн и величествен фонтан, изхвърлящ хиляди литри вода в минута. Посетителите могат да се насладят и на прекрасни ресторанти, градина и казино, в което са се играли финалите на Световните покер серии. В "Беладжио" има и много добри кабарета и сцени, на които се изнасят представления, концерти и шоута.

Друга атракция, която собствениците на "Беладжио" представят на гостите на хотела, е шоуто "Звук и светлина", което се изпълнява на всеки 15 минути след 20 часа. Музиката е подбрана класика в изпълнение на Андреа Бочели и Франк Синатра.

Следващата предпочитана спирка за развлечения и релакс е хотел "Плаза" в Ню Йорк" с 3700 заможни гости. Това е забележително постижение, като се има предвид, че разполага само с 282 стаи, докато "Беладжио" има 3993 стаи за тузари и президентски апартаменти. Трети е "Сийзърс Палас", пак във Вегас - за 3400 гости, следва го "Уолдорф Астория" в Ню Йорк с покои за 3300.

Топ 5 завършва с "Марина бей сендс" в Сингапур за 3100 богати клиенти.

Най-посещаваният от мултимилионери британски хотел е "Риц" в Лондон. В световната класация той се нарежда на 7-мо място. Само за миналата година в него са отседнали 2600 милионери.

Типичният британски ритуал по пиене на чай тук е издигнат в култ. Никъде той не се сервира с по-голямо благоговение. Пуристите се кълнат в "Риц", чиято смайваща, вдъхновена от Версай обстановка дава възможност за незабравимо надзърване в живота на елита. Сред гарантираните блясък и церемониалност, етикетът и правилата на следобедното пиене на чай изглеждат най-добре в издържаната в стил рококо зала "Палм Корт". Масите са покрити с твърдо колосани ленени покривки и върху тях има фин китайски порцелан и сребърни съдове с три отделения за лакомства. Изящни резенчета сандвичи допълват топлите кифлички, домашния ягодов конфитюр и сгъстения каймак. В допълнение има внушителен брой хапки от кейкове за чай и причудливи сладкиши, които позволяват на главните готвачи да изявят своя талант. Следобедният чай тук (15,30-17 ч) струва 45 долара. Ако нямате резервация, елате в 14 ч - за най-добър избор на нерезервирано място.

Великият бизнес стратег Сезар Риц създава оазиса на лукса през 1906 г. Оттогава потапянето в "Палм Корт" е като потапяне обратно в Англия от времената на крал Едуард. Тук мъжете не се осмеляват да се покажат без жилетка и вратовръзка.

"Мандарин Ориентал" и "Кларидж", отново в Лондон, също са сред първенците, макар че вторият остава популярен основно сред бизнесмените. "Риц" и "Мандарин Ориентал" са по-предпочитани от посетителите от Близкия Изток и Азия. Сред най-прочутите бутикови хотели са "Шато Мармонт" в Лос Анджелис и "Рафълс" в Сингапур.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай