Роро е луд по влакчета и гимнастички

Роро е луд по влакчета и гимнастички | StandartNews.com

Тази година се сбъдват всичките ми мечти, казва водещият на "Парк лайв" по БНТ

Ако много искате да затрудните Радослав Кавалджиев, известен като Роро, накарайте го да избере между музика, телевизия и интернет. А защо не и между превозни средства и художествени гимнастички. Просто е запален по всичко това в равни пропорции. Синът на големия музикант Вили Кавалджиев ще бъде в стихията си от понеделник, където по БНТ ще води "Парк лайв". Предаването дава сцена на улични, малко познати музиканти. То ще бъде 30 минути преди "Денят започва с култура".

"Освен талантливите изпълнители на сцената ще показваме всичко интересно в социалните мрежи, ще представяме любимите изпълнители на живо, които ще говорят за новите си клипове. Първи са Сантра, Кристо, Миро, Бобо. Ще проверяваме фейсбук профилите им. Зрителите ще могат да правят видеоселфита с коментари. Предаването ще бъде високо интерактивно", казва водещият.

Всички музиканти, които искат да изсвирят творбите си от ефира на БНТ, трябва да пратят демо записи на [email protected]. Зрителите ще избират с гласуване победител на седмицата, а на края на месеца ще бъде избран един от всички, който ще получи като награда клип и продуциране. Една от първите теми ще бъде и за велосипедистите и какво им предлага градът.

Шари из планините със скутер

Роро е луд по всякакви машини за придвижване. Градушката му съсипала колата и затова минал на скутер. С него шари из планините в компанията на съмишленици. Голям фен е на трамваите още от дете. "Сега се качвам без причина на новите по линията на 7-ицата. Карат ме да се чувствам като в готин европейски град. Не ти се иска да слезеш. Обичам си страната и се радвам и на най-малкия напредък. Като бях малък, от сутрин до вечер рисувах с една буца тебешир трамвайни линии и свързвах нашия квартал със съседния. Правех се на трамвай, обикалях, спирах по спирки. Голяма игра падаше. Една ватманка ми подари табелка на мотриса с номер 13 и движех с нея", разказва Роро. Имал и много влакчета, цели железници, които баща му носел от чужбина.

"Всичко си имаха - линии, спирки, три отделни градчета бях построил. Имаше разписания на влаковете, говорех по уредбата да го съобщавам. Кипеше живот. Другото ми любимо занимание беше да запаля нощната лампа, да отворя "Работническо дело" и да се правя на водещ на "По света и у нас". Преди няколко месеца от БНТ ме вкараха в студиото и се почувствах такъв. Изобщо тази година ми се сбъдват мечти - да се върна на екран, да е в музикално предаване, свързано с млади хора и интернет", споделя Роро.

Другата му мания е художествената гимнастика. Илияна Раева, която знаела за влечението му към този спорт, го поканила да бъде водещ на световната купа по художествена гимнастика, която ще се проведе в "Арена Армеец" от 8 август. Той ще обявява поименно състезателките. Дали е имал гадже гимнастичка? "Мечтаех за Силвия Митева, но тя се омъжи. Все пак имах удоволствието да водя бенефиса й преди 2 месеца. Баща ми ме водеше на мачове на "Левски", а майка ми - на състезанията по художествена гимнастика. И в двете виждам изкуство, риск, музика, адреналин. Едно време Вера Маринова ми беше икона, щом я чуех да коментира по телевизията, веднага се лепвах. И сега, за да прогоня напрежението, ходя на стадион "Раковски", където тренира ансамбълът ни, и ги гледам часове наред. Те вече не ме мислят за луд", смее се Роро.

Звънял на Нери Терзиева, за да я хвали

Със сцената бил на "ти" покрай баща си, но не се увлякъл по музиката. Харесва му да анонсира артистите, да информира хората за нови неща, "Бях в "Пим-Пам ", но бях по-свитичък, беше ме срам. И в детската градина, и в училище знаеха, че съм син на Вили Кавалджиев и понякога ми ставаше досадно с очакванията към мен. Може би това ме заключи за музиката и ме отвори за медиите", споделя той.

Дейно хлапе, в 6-и клас Роро вече бил стажант-репортер в БНР. Появил се в някакво предаване, харесали го и му закачили на рамото тежкия репортерски касетофон от едно време, връчили му микрофон и го пратили да прави анкета за извънземните. Една година работел там, а първият му хонорар бил 12 лева. И все нещо го теглело към синия екран. "Свършеха ли новините с Нери Терзиева и Асен Агов, бягах с монета от 5 стотинки до уличния телефон да им кажа колко готина е била емисията и да коментираме разни неща. По 40 минути не можех да се свържа с телефона на зрителя. Баща ми забраняваше да говоря от вкъщи, защото заемах телефона с часове. За мен телевизията е огромна страст. Всяка седмица пишех писма до всички предавания. Имах идеи за всичко. В бившата "ММ" си седнах на мястото", спомня си той. Правел и аудиодраматизации на истории, които записвал на касетофон.

Удря го мълния и започва да усеща невидимото

Когато бил в 4-и клас, излязъл с приятелче пред блока да поиграят карти под едно дърво. Удря ги мълния. Силна. Изхвърчат на метри. Опомнят се в "Пирогов", където Роро се възстановява цял месец. Телата им били доста изгорени и били на косъм. После една година лекарите не му давали да тича с другите деца и стриктно следели състоянието му.
"По-интересно е друго. В нощта преди инцидента сънувах смъртта - като жена с дълги бели коси, която искаше да влезе през прозореца. Събудих се с писък от този кошмар и се сгуших при майка ми. Часове по-късно тя научава, че синът й е поразен от мълния. Не ми се мисли как се е почувствала, милата. След случката си дадох сметка, че Бог не е нещо извън нас. От осем години сериозно се занимавам с медитация. Търся пътя навътре към сърцето. Влюбен съм в живота. Интуицията е един от най-мощните дарове. Долавям енергии, сенки - светли, мрачни, всичко. Разчитам информация, виждам болката на човека. Дали сърцето му е бучка лед или широко отворено", споделя още той.

Вили го водел на всеки мач на "Левски"

"Татко ми даде много. Привилегията е, че съм имал такъв родител. Свободата беше мисията в живота му. Искаше да види мига, когато сме истински свободни и накрая разбра, че това е поредната илюзия. Навремето са го водели из арести, бил е първият или един от първите, които си позволяват да пеят на английски. Сега подготвям сайт с цялата музика на баща ми - в аудио и видеовариант. Ще го пусна в негова памет в края на годината. Той често беше зает, пътуваше, но след като си отиде, започнах да го усещам силно в сърцето си и да върша това, което той не е успял. Беше безкрайно забавен, непрекъснато ни разсмиваше вкъщи", казва Радослав. Помни как татко му го водел почти на всеки мач на "Левски" и го запознал с Наско Сираков и Божидар Искренов-Гибона. "Толкова ми е жив този момент - на "Герена", след мач с ЦСКА, Гибона ми разроши косата, Наско се разписа върху снимка от вестник "Старт", разказва той.

Горд собственик е на три хъскита

Роро е горд собственик на три хъскита. "Никога не съм планирал второ и трето, но когато моето куче Нейтън го откраднаха и го нямаше една година, на деветия месец си взех друго - Кай. Едни приятели не знаеха, че имам ново, и ми подариха чисто бяло бебе хъски - Тот. След три месеца и Нейтън се върна. Стоеше изнемощял пред блока, все пак намерил си е пътя обратно. Така се събра едно семейство. Това, че сутрин рано ги извеждам, ми дава възможност да посрещна деня по един по-жизнерадостен начин", смее се Роро. Хоби му е да се разхожда и из виртуалното пространство. Смята, че интернет е полезна мания. "Като цяло ние хората сме много разделени. Всеки се затваря, гони кариера. Мрежата ни събра в глобално семейство. Ето, хората се обединяват при беда, в каузи. Това е бъдещето", смята телевизионерът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай