Преброиха 1500 любовници на Хуан Карлос

Преброиха 1500 любовници на Хуан Карлос | StandartNews.com

Немската принцеса Корина е най-одумваната забежка на монарха

Преди петнадесетина години в Мадрид се разказваше следната история: Журналисти забелязали, че късно вечер от двореца излиза рокер, облечен в черно, и потъва в нощта. Кралят, усъмнили се от четвъртата власт. А къде може да ходи човек като него сам и в този час? Ако не e ясно, то поне любопитно. Търсете жената. Готови на всичко, за да разкрият загадката, медиите поставят денонощна стража наоколо и в една от вечерите прихващат мотора и тръгват след него. Оказва се обаче, че по пътя има катастрофа. Рокерът спира, за да помогне на пострадалите. Когато маха шлема си, виждат краля. Възхитени от жеста му, репортерите решават да отвърнат на благородството с благородство, като запазват в тайна забежката на мохнарха в непрогледната нощ. Ако разказаното дотук не е съвсем верно, то поне е добре измислено. Изводът: Всички обичат краля.

Днес далеч не е така. Вестниците не спират да се ровят в сантиментите на монарха. Търсят нови и нови любовници, за да стигнат космическата цифра 1500. В тази списък бе включена и красивата лейди Даяна. Според писанията двамата благородници са се отдали на греховни ласки през 1986 година. Лейди Ди не криела, че монархът винаги я е възхищавал. По време на посещението си в Майорка, докато пътувала в кортежа до него, тя се чувствала разконцентрирана. Дори споделила вълнението си с принц Чарлз, който бил в Лондон. Попитала го как да реагира на опитите на испанеца да я прегръща. В крайна сметка повечето от времето си Даяна прекарала с кралица София, чиято съдба намирала близка до своята.

Преди 35 години кралицата хваща съпруга си в изневяра. Той твърди, че е на лов в Толедо, докато се забавлява с някаква актриса. В този момент приключва интимния и духовен живот на кралското семейство. Спалните се разделят. За развод обаче и дума не може да става. За да запазят трона за себе си и поколенията, съпрузите трябва да бъдат заедно.

Пилар Йере разказва тези и други подробности в книгата си, посветена на самотния живот на гръцката принцеса София, станала испанска кралица. Веднага след представянето на книгата журналистката е отлъчена от телевизията, на която сътрудничи от двадесет години.

Принцеса Корина цу Сайт-Витгенщайн е любовницата, най-силно обсебила Хуан Карлос и предизвикала най-голямо възмущение сред поданиците му. Твърди се, че в родината си - Германия, тя не е била нищо особено. Името й става известно след развода с втория съпруг. Точно от него тя получава благородническата титла. Коята, казват някои, вече няма право да носи.

Едно лято Корина идва в Испания. В следващите години посещенията й зачестяват. Успява да влезе в аристократичните среди на Мадрид и под кожата на краля. Тя е приятелка, съветничка, любовница, наречете я, както си искате, казват посветените, като не крият, че дамата е интелигентна и гениална в създаването на контакти.

От 2006 година Корина става честа спътница на краля и част от делегациите, които представят страната в чужбина. Чашата прелива след прословутия лов на слонове в Ботсуана, който струва на испанските данъкоплатци 44 000 евро. След завращенето си със счупен крак от болницата Хуан Карлос каза: Сгреших, не бих го направил отново. Днес последствията и от тази грешка ще плаща синът. Принц Фелипе, бъдещият крал, трябва да спасява монархията. И това никак няма да му е лесно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай