Подигравки с ледената кофа (СНИМКИ)

Подигравки с ледената кофа (СНИМКИ) | StandartNews.com

Морфей и африканче тарикат съветват да не прекаляваме с водата
Феновете в нета не пропуснаха да се присмеят на новата мода

Предизвикателството на ледената кофа обсади интернет пространството, където спортисти, политици и обикновени позьори решиха да се присъединят към кауза, която не съвсем добре разбират. Идеята да излееш ледена кофа във врата си и да крещиш истерично напомня по нарцисизъм и неуместност на селфи манията, само че този път освен всичко е обвързана и с претенция за благотворителност. Като реакция в интернет се появиха редица колажи (т.нар. "миймове"), които взеха на прицел и присмех новата мания. Ето кои са най-популярните от тях.

Ниво "България" е последното в изпитанието на ледената кофа. А именно - ваденето на кръста от ледените води и веселбата в супер студената вода на 6 януари. Обичаят се спазва от прекалено много време, за да може човек да се впечатли от някаква си ледена кофа насред лятото.

Капитан Америка по традиция си стои замразен от бая време насам, докато се събуди за нови подвизи. Една ледена кофа за него е само загрявка.

Морфей от "Матрицата" е популярен герой в мийм манията. В случая разкрива най-близката до ума мисъл, която хрумва на всеки, който недоразбира съвсем точно идеята за ледената кофа.

За руснаците предизвикателството на ледената кофа е нещо, което съпътства живота им достатъчно често, за да му обръщат внимание.

Африканчето с тарикатския поглед често се използва за различни миймове. В случая е възмутено от неправомерното за континента му разхищение.

Лео ди Каприо продължава да се разминава с "Оскар", но в случая категорично печели първото място по ледено преживяване...

Пионерката в употребата на ледената кофа в ироничен контекст е не кой друг, а изкусителката Шарън Стоун. В "Първичен инстинкт" съдът има далеч по-злокобно предназначение...

Ледената кофа стигна и до Хокинг
Трите му деца се заляха със студена вода

Най-известният физик на нашето време - Стивън Хокинг, се включи в набралото огромна популярност "предизвикателство на ледената кофа". Космологът се присъедини непряко в акцията - тъй като е страдал от тежка пневмония миналата година, вместо него кофи с лед изляха върху себе си децата му Робърт, Луси и Тим.

Хокинг е най-известният пациент в света с амиотрофичната латерална склероза, известна като болест на Лу Гериг, за която благотворителният жест със заливането със студена вода събира средства. Клипът с изпълнението на предизвикателството започва с емоционално послание от Стивън, който призовава за подкрепа към Асоциацията за борба с моторните невронни заболявания. 72-годишният учен страда от тежкото заболяване на двигателните неврони от 21-годишна възраст, парализиран е почти напълно и общува чрез компютър. Навремето лекарите не му дават надежда за живот, но Хокинг изумява всички не само с оцеляването си, но и със забележителната си научна дейност. Събраната сума за рядката болест вече надхвърля 31 милиона долара.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай