Пъпът на Рут Колева - хвърлен в Рим

Пъпът на Рут Колева - хвърлен в Рим | StandartNews.com

С първия си хонорар талантливата певица си купила пиано

Рут Колева е космополит, от чиято душа извира музика. Отдавна обира овации от различни точки на света. Не се главозамайва, вероятно заради генетично наследената дисциплина - баща й е световният шампион по вдигане на тежести Неделчо Колев, а майка й е художничка със спортно образование. Има брат близнак Лъчезар, който се занимава професионално със сноуборд. Рут е живяла като дете в Бахрейн, Индия и Тайланд, където баща й е треньор.
Преди седмици излезе сингълът "Тук с теб" от новия й албум, а клипът веднага събра над 70 000 гледания в сайтовете за видеосподеляния. На 23 декември тя ще пее с Миленита и Белослава в "Микстейп", а на 21 февруари догодина ще излезе със Софийската филхармония в зала "България". По това време ще е готов и новият й диск.

Мислели, че ще е момче

"Първоначално са мислели, че ще се родят две момчета, тъй като не са успели да видят пола на двете бебета на видеозон. Момче и момиче близнаци са по-голяма рядкост и затова са казали на нашите, че най-вероятно ще имат двама сина. Майка ми обаче твърди, че е била сигурна, че едното дете ще е момиче. Родила съм се първа, било е пълнолуние. Казват, че гласът ми бил толкава силен, че се чувал от "Шейново" до БНТ. Брат ми Лъчезар се е родил 15 минути след мен, абсолютен джентълмен. Ние с него не си приличаме много. Той е рус със сини очи, висок и с красив почерк. Обича да спортува и си пада по екстремните спортове, а аз дори не съм се качвала на ски", усмихва се Рут.

Библейска героиня

Кръстена е на баба си, която е наречена на библейската героиня Рут, известна с верността към свекърва си Ноемин. "Прадядо ми е участвал в Първата световна война. Сражавал се храбро, но когато имал и миг свободно време, четял Библията. И след войната решил да кръсти всичките си деца с библейски имена".

Пътешественичка

Рут е обиколила много кътчета от земното кълбо, а това си е било предопределено. "Един път с майка ми сменяхме полет за Индия на летището в Рим и тя реши, че най-много иска аз да пътувам по света през целия си живот. "Всички пътища водят към Рим", каза и моят пъп бе хвърлен там. За късмет, аз наистина пътешествам много, откакто се помня.

Първа любов

Първата ми голяма любов бе музиката. След това киното. И с двете сме още заедно, по един или друг начин неразделни. Първият път, когато се влюбих в човек, беше на 30 декември 2005-а. Той просто седеше и се усмихваше, а аз си казах, че това е най-готиното момче, което съм виждала. 4 месеца по-късно станахме гаджета.

Уплашила татко си в Индия

Дали Рут е била луда глава като дете, а може би дори е играла с медалите на баща си?
"Баща ми ги държи в плик от супермаркет и въобще не им обръщаше внимание. Аз съм прекарвала часове в разглеждане на снимки, отличия, грамоти и медали. Дори му откраднах единия златен от световното. Мисля, че още не е забелязал липсата. В Индия, докато живеех сама с баща ми, имах много интересни случки. Един ден в Патиала се заиграх с индийчета. Без да усетя, беше станало тъмно. Помня как баща ми се появи в беседката, в която си играех, просто седна до мен и започна да плаче. След години осъзнах колко много съм му изкарала акъла на човека", разказва тя.
Като малка имала голямо влечение към залите за гимнастика. "Разбира се, този спорт не ми се отдаваше, но това не ми пречеше да се опитвам всячески да им преча на тренировките. Една вечер, бях на 6 години тогава, се качих на трапеца в залата и заседнах там. В този момент се появи треньорът по джудо и приятел на баща ми - Серьоха, който, като ме видя, започна да се смее. И не само че не ми помогна да сляза, а и доведе баща ми да ми се посмеят заедно".

Дебютът й е върху небостъргач

За първи път се качих на сцена, когато бях на 9 години на прием в един небостъргач в Тайланд. Пях "My heart will go on" на Селин Дион. Никога няма да го забравя. Тази година ще се върна на това място и отсега изпитвам необяснимо вълнение.

Добра в училище, първа в купона

Аз бях от купонясващите тийнейджъри, но пък винаги съм имала добър успех в училище. Може би най-лудата история от ученическите ми години бе, когато бях на 16. Тогава реших да замина сама да живея в Лос Анджелис. Приеха ме в една академия и аз исках да отида там, на всяка цена. И го направих. Беше много трудно, но пък преживяването ме промени много и пораснах по-бързо.

Боби Макферин й дава криле

Рут пя на сцената с гениалния Боби Макферин по време на концерта му у нас. "Краката ми трепереха и имах чувството, че летя. След като попяхме, той ми каза: "Ти ще станеш много голяма певица". Не можах да спя няколко дни. Това е едно от най-хубавите неща, които са ми се случвали", спомня си и до днес Рут.
За да поддържа тялото си във форма, тя избягва газирано, а гласа си пази като не яде ядки. Обича да тича и се храни здравословно.

Събира камъчета

Като дете събирала от салфетки до покемони. Но днес нищо от тях не е останало. Сега колекционира само магнити и камъчета от всяко кътче на света. Хобито й е да готви и всеки път получава отличен за специалитетите си. "Кулинарията е вид изкуство, а изкуствата се привличат. Обожавам да готвя и да експериментирам, но също така съм много запалена по изобразителното изкуство. Не мога да рисувам, но обожавам да ходя на изложби и всеки път, когато съм в чужбина, отделям поне един ден за музеи и галерии".

Страх от летене

Макар че е приключенец по душа, а и по хвърлен пъп, което предполага доста полети по света, Рут изпитва страх от летене.
"Имам фобия към самолети, газови бутилки и бойлери. Не ми е комфортно около нито едно от тези неща. Със самолетите някак си свикнах, но всеки път, като се качвам, имам чувството, че е за последно", споделя тя.

Сама изкарала пари за балната си рокля

"Когато бях на 10, баща ми продаде гранд пианото ни "Петров", за да плати парното. С един от първите ми хонорари, когато бях на 15, си купих ново - "Ямаха", което ползвам и до днес и никога няма да продам", категорична е тя.
По-късно е работила в ресторанти в Ел Ей и Амстердам, за да си плаща наема. "С последната заплата от заведението в Лос Анджелис си купих роклята за бала", спомня си тя. У дома си гледа котка, която спасила от сигурна смърт преди 2 години. "Не, че тя после не се опита да си я докара сама, като скочи 3 пъти от прозореца, но пък за сметка на това нищо й няма. Обичам и кучета, но в момента нямам вкъщи", признава красавицата.

Хуква в Бали

"През януари тази година си седях в Амстердам, времето беше ужасно и ми беше много потиснато. Имах 2 свободни седмици, които се чудех как да оползотворя. Тогава гледах разни снимки на приятели, които пътуват из Азия, и просто станах и казах "Хора, утре отивам в Бали". Всички ми се изсмяха. Отидох, купих си чифт къси панталонки и 2 тениски, и след 36 часа кацнах само с ръчен багаж на летище "Денпасар". Без идея къде се намирам, къде ще остана и какво изобщо ще правя. За капак си бях взела билет за връщане на 4 март вместо на 4 февруари. Беше страшно приключение и може би най-хубавото ми досега", доволна е Рут.

Най-странната свалка

Много са. Трудно може някой да ме впечатли с "ей, здрасти, много си хубава". Най-малкото, че досега не ми се е случвало да обръщам внимание на непознати, просто ей така. Веднъж имаше някакъв човек, на около 50 години, който искаше да ме води на разходка "в манастир". По-странно и стряскащо от това, здраве му кажи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай