Орлин Горанов облича доспехи

Орлин Горанов облича доспехи | StandartNews.com

Поп звездата е Рицаря на печалния образ в мюзикъла "Човекът от Ла Манча"

Орлин Горанов ще остави за малко менторството в "Гласът на България" и ще облече доспехите на Рицаря на печалния образ. Той ще бъде самият Сервантес в прочутия мюзикъл "Човекът от Ла Манча", чиято премиера е в събота на сцената на пловдивската опера. Историята на Дон Кихот оживява под режисьорската палка на Борис Панкин. Ролята на верния оръженосец Санчо Панса е поверена на Мариан Бачев. В постановката участват още актрисата Елена Атанасова и директорът на пловдивския драматичния театър Кръстю Кръстев. Диригент е Константин Добройков, пише вестник "Марица".
В грандиозната продукция участват хореографът Боряна Сечанова, композиторът Евгени Господинов, художниците Иван Токаджиев и Петър Митев.

Бродуейският хит "Човекът от Ла Манча" на Дейл Васерман, Мич Лей и Джо Дариън е носител на десет награди "Тони". Действието се развива в Севиля в края на XVI век. Дон Мигел де Сервантес и неговият прислужник Санчо са хвърлени в тъмница по заповед на Светата инквизиция. Те са обвинени в престъпления срещу Църквата, ще бъдат разпитани и евентуално съдени. Там обаче попадат на Съда на затворниците. Тези убийци, крадци, изнасилвачи, измамници, проститутки и техният тартор Губернатора се забавляват, като "съдят" всеки нов затворник. Разбира се, той се признава за "виновен" и му се отнема всичко, което може да се ограби от него. Сервантес обаче има нещо толкова скъпоценно, колкото живота му - ръкописа на един от най-великите романи за всички времена - "Знаменитият идалго Дон Кихот де ла Манча". Пред опасността да му бъде отнет, Сервантес измисля необичаен, дързък и блестящ ход - пожелава да се защитава, като изиграе комедийно представление по романа си за невероятно смешните приключения на лудия рицар Дон Кихот и верния му оръженосец Санчо Панса.
"Човекът от Ла Манча" е поставен на родна сцена от Телевизионния театър през 1968 г. с Коста Цонев и Никола Анастасов в главните роли.

За Орлин Горанов това е поредното предизвикателство, след поп и оперните сцени.
Неотдавна той разкри за зрителите на bTV, че първият му "опит за летене" е бил в хора на националното радио. Но за съжаление притеснението му е изиграло лоша шега и той три пъти си забравял песента. За сметка на това късметът му се усмихва в "Бодра смяна" с песен на Робертино Лорети. Младият Орлин е бил запленен от групите, които са излезли през 1968-69 година около фестивала "Уудсток", и се е опитвал да пее много от "онези" парчета. Оттогава и до днес една от най-хубавите песни на всички времена за Орлин е "Маскарад" на Джордж Бенсън.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай