Оланд се жени точно на 60

Оланд се жени точно на 60  | StandartNews.com

Френският президент и любовницата му Жули Гайе ще узаконят връзката си през август

Френският президент Франсоа Оланд ще се ожени за любовницата си, актрисата Жули Гайе, до по-малко от месец.

Източник от социалистическата партия разбуни духовете в светските кръгове, след като заяви пред вестник "Паризиен", че слуховете за сватба на 12 август се въртят от три месеца. Именно на тази дата Франсоа Оланд прави 60-годишен юбилей. Сред френските елити коментират, че венчавката действително е много вероятна, предвид ситуацията, в която президентът се намира в момента.

Тайната му афера с Жули Гайе бе разкрита от папараци в началото на годината, когато Оланд бе заснет с мотор пред апартамента й в Париж. Заради скандала той се раздели с първата дама на Франция - Валери Трирвильор, за която не беше женен, но живееха заедно от години. А според мнозина любовната авантюра е една от основните причини за загуба на доверие сред електората му. Евентуален брак би могъл да го превърне в семеен човек, което винаги е сред едно от изискванията на французите спрямо лидера на страната, коментират във френските медии. Натискът върху Оланд идвал и от лидери в собствената му социалистическа партия, които искали той да има семейство. Самата Гайе също държала да мине под венчило, защото се чувствала обидена от постоянните намеци, че е просто метреса на президента.

Жули, която е разведена и е майка на две деца, е добре позната във Франция с участието си в множество телевизионни предавания, програми и филми. Вероятно за да запази името си, тя даде под съд медиите, които публикуваха снимка на Оланд, пристигащ в апартамента й. Жули и президентът използваха любовното гнездо в съседство до Елисейския дворец, докато Трирвильор се изявяваше като първа дама. След разкритията за изневерите на Оланд Валери преживя емоционален срив, който я вкара в болница за повече от седмица. Ако бракът наистина стане факт, това означава, че Франция ще има втора известна първа дама след супермодела и певица Карла Бруни, която е омъжена за Никола Саркози.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай