Очите ти зелени, устата ти черна

Очите ти зелени, устата ти черна | StandartNews.com

Модерната готика е есенната тръпка в грима. В това са убедени спецовете на "Луи Вюитон", Марк Джейкъбс и Зак Позен - те предлагат на дамите много наситени устни: във всички възможни нюанси на бордо и боровинка, черно. "Очите ти зелени, устата ти черна", ако перифразираме големия Селинджър. "Колкото са по-тъмни, толкова са по-модерни", коментира пък Диана Стоенчева, работила с Шерил Коул и за Седмицата на модата в Лондон. Според нея червилата с матов завършек бяха на пиедестал през последните две години, но сега отново бавно, но сигурно отстъпват мястото си на добрия стар гланц. Той се завръща в козметичните чантички. "Омбре косата е демоде, но не и омбре устните - по-тъмно очертаните контури преливат към по-светъл цвят в центъра. Чудесен начин да постигнем дълбочина и да придадем обем", категорична е Диана. Ето и няколко съвета от нея. "Започнете с основния и по-светъл цвят - за предпочитане матов. После очертайте устните - молив за очи също върши работа. Използвайки четка, като започнете да преливате от вън на вътре, като се опитвате да запазите границата между двата цвята. Нанесете гланц в средата за 3D ефект. Ако подберете правилния тон, тази техника е подходяща за дами от всички възрасти".

Блясъкът в очите - но не от няколко шота, а от брокат - е сред големите акценти в макиажа на "Бърбъри" и "Диор". Парти сезонът вече е тук, така че изберете по-празничен грим. И въпреки че брокатът се разпилява и е труден за контролиране, той може да се използва без излишна драма. Просто не забравяйте:

нанесете фон дьо тена предпоследен

А след него - спиралата, за да не полепне в лъскавия прах. Но преди всичко - бъдете сигурни, че използвате само козметично обособен брокат, а не от магазини за 1001 стоки. Важно е и още нещо: осигурете си кремообразна основа за сенки (праймър) или за брокат. Навлажнете леко четката или я на напръскайте с фиксиращ спрей: потопете едната страна в броката и нанесете върху клепача с лек натиск. Продължете да потупвате, докато брокатът се залепи напълно и покрие цялата желана от вас повърхност. Опитайте броката и върху устните. За да премахнете преди лягане цялата тази палитра, използвайте бадемово или кокосово масло.
"Смесвайте цветовете смело и не се страхувайте да експериментирате", категорична е Диана Стоенчева. И добавя, че графичната очна линия на "Версаче", "Роберто Кавали", "Емилио Пучи" и "Москино" е сред големите атракции на фешън сезона. Някои от продуктите на пазара са в комплект с мини четка. Ако няма,

тънка четка за рисуване е най-добрият помощник

в случая. Мек молив тип Kohj или Kajal също ще свърши работа.
Кожата е на мода - сияеща, блестяща и здрава. "Забравете за тежките слоеве фон дьо тен. Всичко, което ви трябва е илюминатор, течен или прахообразен, и супер лек BB крем". Цветът на сезона е прасковата. Тя носи палитрата на пролетта, става ясно от тематичните колекции на "Балмен" и "Нина Ричи", излъчващи романтика и провокация. "Винаги залагайте на синхронен тон сенки и червило", не се колебае Диана, която е ментор в Училището за гримьори в София, чиято премиера е до дни. Тя има богат опит в make up изкуството из Европа, нейни визии красят кориците на елитни списания. Завършила е престижната London school of makeup и е специализирала в Дубай. Грижила се за "Мис Англия" Даниел Лойд и рок бандата The Vamps с над 3 милиона последователи в Туитър. Работила е и с благотворителни организации, където преподава уроци по грим за раково болни жени. "Силно вярвам , че каквато и професия да упражняваш, винаги има начин да даваш на обществото и на хората около теб, а не само да взимаш. Гримът обещава свобода и сила и всяка модерна жена би трябвало да знае как да го използва", коментира Диана. Тази седмица тя засне фотосесия в процес на работа. Моделите, които се включиха в проекта са "Мис Вселена България 2012" Жана Янева и финалистката от риалити формата "Мис България 2013" Ашли Кейн.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай