Обама попадна сред най-влиятелните личности в интернет

Обама попадна сред най-влиятелните личности в интернет | StandartNews.com

Президентът Барак Обама сред челните места в преброяването на най-влиятелните хора в социалните мрежи, компания му правят други политици и звезди. При изготвянето на класацията" са взети различни показатели, включително колко души са се абонирали за акаунтите на знаменитостите в различни социални мрежи и броя на посещенията на сайтовете им.

Президентът Барак Обама е намерил място в класация благодарение на профилите си във Фейсбук и Туитър, които имат най-много последователи. Обама също така успява да се покаже на обществото не само като президент, а и като активен участник в различни каузи. Силен отклик имаше участието му с хумористична роля за новинарското издание Бъзфийлд, където рекламираше програма за здравно осигуряване.

Сред другите най-влиятелни в интернет държавни лидери са президентката на Аржентина Кристина Кирхнер и премиерът на Индия Нарендра Моди. В списъка е влязъл и руският опозиционер Алексей Навални.

От шоубизнеса в класацията са влезли имената на попзвездите Тейлър Суифт, Шакира, Джъстин Бийбър и Бионсе, актрисата Гуинет Полтроу и Ким Кардашиян.

Класацията е следната:

Феликс Арвид Улф Келбър - геймърът от Швеция с псевдоним PewDiePie има 35 милиона последователи в You Tube и още по-впечатляващ брой на клиповете, които е заснел с упътване към видео игрите. 

Тейлър Суифт  - милионите й последователи в социалните мрежи стават все по-вече най-вече поради нейната отдаденост в общуването с тях. 

The Jester - герои за някои и обикновени престъпници за други, под това име се прие група за кибер атаки. Най-често те самите се наричат "Кибер войни" или "Хактивисти" и нямат никакви задръжки да атакуват която и да е организация. 

Наш Гриър - идолът на новото поколение, който печели повече от родителите им. Наш снима кратки видео клипове, които се радват на голяма популярност и рекламодателите все по-често се обръщат към него, за да прокарат посланията со до малдите хора. 

Барак Обама - присъствието му в всички социални мрежи е огромно и не остава незабелязано. Последователите му успяват първи да видят както местата, които е посетил, така и селфитата, чиято мода не подмина дори и президентът на САЩ. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай