"Мтел медия мастърс" събра 200 души

Габриела Наплатанова от bTV спечели в категорията за „Електронните медии" на конкурса "Мтел медия мастърс"

"Мтел медия мастърс" събра 200 души | StandartNews.com

Над 200 души събра преди вечер финалната церемония в журналистическия конкурс на "Мтел медия мастърс", който тази година награждава най-добрите автори и материали в областта на иновациите, технологиите и науката. Специален гост беше световноизвестният фотограф Ървин Олаф, който разказа пред публиката в „София тех парк" за вдъхновението и интересите си.

"Най-интересно ми е да улавям човешкото зад технологиите", сподели той и представи част от свои късометражни филми и съпътстващите фотосесии, вдъхновени от връзката между човека и технологиите. „Идеята за тях се роди през 2014-а на едно летище. Наблюдавах останалите пътници и видях как всички са втренчили поглед в екраните на смартфоните си. Новите технологии до голяма степен лишиха съвременния човек от способността да чака, да бъде търпелив", коментира още холандецът.

Общо 141 журналистически работи в областта на иновациите, технологиите и науката се бориха за отличието. Конкурсът отличи шест материала в кратки и дълги форми в категориите „Интернет медии", „Печатни медии" и „Електронни медии". Изборът на победителите беше поверен на жури, съставено от петима журналисти.

Габриела Наплатанова от bTV спечели в категорията за „Електронните медии/кратки форми" за „Български фирми се оказват в плен на хакери". Мария Милкова от Нова телевизия пък победи с „Последен кадър" в категория „Електронни медии/дълги форми".

При „Печатни медии/Кратки форми" беше отличена Елица Николова от списание „Мениджър" за нейния материал „Преброяване на добрите консуматори", а Илия Темелков от списание HiComm спечели в „Печатни медии/Дълги форми" за „5G в новата ера на мобилните технологии".

В категория „Интернет медии/Кратки форми" победител стана Борис Казаков от Dnevnik.bg за материала му „Какво се случва със старите телефони?", a в „Интернет медии/Дълги форми" наградата отиде при Калоян Константинов от Offnews.bg за текста му „Забравеният паметник".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай