Митко Кърнев прави отлична ракия

Митко Кърнев прави отлична ракия | StandartNews.com

С момчетата от D2 са винаги готови за мускетарски подвизи

Димитър Кърнев, перпетуум мобилето на D2, е левичар, колекционер на марки, който се влюбил за първи път в трети клас. Сега той и колегите му от бандата са замислили страхотен подарък за феновете по случай 8 декември и Коледа - концерт 2 в 1 в София лайв клуб. Но не какъв да е, а с много песни на "Щурците", "Бийтълс" и Джон Ленън. Естествено, момчетата ще забият и парчетата от новия си албум "Феникс".

Лягал на улицата пред колите

Митко си признава с ръка на сърцето, че бил доста палаво дете. "По едно време, бяхме 9-10 годишни, имахме игра - стане ли тъмно, един от нас (аз, сестра ми и съседските деца), лягаше на средата на улицата. И когато наближаваха фарове на кола (но вече доста близко), въпросният смелчага трябваше да се изправи доста рязко и чрез поредица от налудничави движения да ужаси и без това вече изплашения шофьор".

Концерти в хола

Първите му концерти са в семейния хол. Лепи на вратата лист, с който информира евентуалните посетители какво трябва да очакват. По това време свири на барабани целия албум Piece of Mind на "Айрън мейдън", както и отделни парчета от Mean Street на "Ван Хален". За барабани използва столовете в същия хол, както и техните възможности за трансформиране в ударни музикални инструменти.

Отличник и побойник

"В училище бях отличник и побойник по неволя. Можех да чета и да смятам от 4-годишен. До 7-и клас имах само шестици, но в същото време бях луда глава. Заминавах се с колелета, имах си работилничка в мазето, конструирах разни неща, колички с дистанционни", спомня си той. В даскало не се колебаел да влиза в битка с по-големите, но само ако го провокират. "Не дружах много със съучениците, но се биех, ако ме ядоса някой".
Работи на строеж

"Нямам никаква идея как съм събрал парите, но като малък успях да си купя две оригинални плочи - Women and Children First на "Ван Хален" и Piece of Mind на "Айрън мейдън". Взимах записи на албуми от Попа, имах комбайн на Universum. И най-важното - много свирех".

Два-три пъти работи и на строеж. Харчи първата си заплата оттам за страхотно съоръжение за първата китара. Сега има към 20 - всяка от тях му е любима.

За рибите и хората

По риболова го увлякъл татко му, известният китарист Кръстьо Димитров, от който Митко наследява и любовта към нотите. Веднъж двамата извадили от Марица риба, която сместили в жигулата по диагонал.
Преди години, когато свирили с D2 в "Бонкърс" в Златни пясъци, по закон след концерт продължавали купона до сутринта. И след подобен лайв и яка веселба поел с гумена лодка в морето. Екипиран с провизии за няколко дни, храна и шише ракия. Но заспал. Събудил се към 2-3 на обяд. Зверски изгорял. Едва се прибрал и три дни не излязъл от стаята - целия в кисело мляко и краставички. Момчетата от групата тогава се уплашили. Кърнев оценява покровителствената намеса свише, защото самият факт, че е бил с гумена лодка и се прибрал благополучно, е убедителен.
Днес Митко лови край планински реки, на кротки и спокойни места, където се уединява. Защото за него риболова е най-вече общуване с природата.

Плувец и скиор

Митко се е занимавал винаги със спорт. Като малък бил вратар, а понякога нападател. Но най-вече обичал да пази мрежата. Веднъж си били дузпички с авер в училищния двор, когато покрай тях минали хубавиците на даскалото. И в този момент Митко се метнал и спасил дузпата по доста ефектен начин. Казва, че му държало влага цял месец - ходил гордо из даскалото.
Плува добре всички стилове. Кара ски също отлично, сам се е научил.
"Падания сериозни нямам. Но една година на Маркуджиците в Боровец бях развил поне 100 километра в час, спусках се надолу и без да искам ударих една бабуна и щеката се заби в брадата ми. Имам белег и до днес", разправя той.

Спасява геройски Меца

"Винаги съм имал куче. Първото е Джинка, малък пудел, който живя с нас десетина години. След това баща ми взе немски дог, който кръсти Дейвид - на Ковърдейл". Когато се споминал и той, Митко се влюбил в сегашния пудел Дейвид, кръстен на дога.

Преди години Кърнев спасил женски вълчак, нарекъл я Меца. С нея живеел във вила на брега на Искър. В съседния имот имало 100-килограмово куче, което една нощ нападнало Меца. Разпорило й корема. Митко се хвърлил върху звяра и тримата станали на кълбо. Той успял да хване злия пес за врата. Меца без да иска захапала петата на Митко. "Шансът ми беше, че това куче не изпитваше агресия към мен, а към Меца. И като го хванах здраво за гушата, моята Меца успя да се отдалечи. Тя обаче се скри някъде из тъмницата-кошмар. Едва я намерих, едва я вкарах в колата, последваха среднощни операции. Закрепихме я, живя после няколко години", спомня си той.

Запасил се с 50 литра гроздова

От години прави ракия и тази наварил 50 литра гроздова от лозето в къщата. Това е лимитирана серия, само за приятели, която по празниците бързо ще бъде пресушена. Покрай концерта на 8 декември се сеща за друга случка. "С Цецо, с който се учехме да свирим, точно на Студентския празник изнесохме рецитал пред "Кристал". Беше в началото на 90-те. Публиката ни беше от няколко пияни хипари. Беше невероятно студено".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай