Лейди Гага в цифри

Лейди Гага в цифри | StandartNews.com

Лейди Гага изненадващо грабна "Златния глобус". Тя спечели първото си супер престижно отличие за ролята в сериала "Зловеща семейна история: Хотел". Критиците са единодушни: освен страхотна поп звезда, Гага има и изумителен талант за работа в киното. Певицата отдавна се бе заканила да смени амплоата си. Едно изкуство със сигурност не може да задоволи толкова мощен характер и ексцентричност като нейните. Ето най-важните факти и цифри от живота й.

Родена е на 28 март 1986 г. в Манхатън, Ню Йорк.

Висока е 155 см.

Цялото й име е Стефани Джоан Анджелина Джерманота.

Нейният баща Джо Джерманота е един от пионерите в инсталирането на безжичен интернет в хотелите с кампанията си СGuest WiFi", която стартира през 2002 година.

Научава се да свири на пиано на 4, първата си балада написва на 13, а започва да пее по клубове на 14.

Когато е на 15, се снима в сериала "Семейство Сопрано" - тя е една от приятелките на Ей Джей Сопрано. Във видеото е с черен пуловер, седи на стол и пие сода.

На 18 е принудена да работи в долнопробни стриптийз клубове. "Носех черна кожа и танцувах на Black Sabbath, Guns N Roses и Faith No More.

В началото на кариерата си Гага работи като автор на песни за свои колеги. Пише музиката за Бритни Спиърс, Фърги, "Пусикет долс". Привлича вниманието на Ейкън, който я кани в своя лейбъл "Kon Live Distribution".
Първият й голям концерт е като подгряваща турнето на "New Kids On The Block" през 2008 г. Гага дори записва песен с квинтета, наречена "Big Girl Now".

Изпраща на феновете си пица за 1000 долара, когато вижда, че я чакат пред музикалния магазин, за да им даде автографи.

Сценичното й име е вдъхновено от песента на "Куин" "Радио Га-Га". Експродуцентът й Роб Фусари разказва: "Един ден, докато работихме в студиото, пуснаха "Радио Га-Га" на "Куин" и аз й казах: "Ти си толкова Радио Га-Га!" Така Гага стана неин псевдоним".

Скандалната рокля от месо на изпълнителката тежи 23 килограма и е направена от евтини разфасовки на говеждо. Въпреки нестандартния материал, поп звездата споделя, че това е най-удобната рокля, която е носила.

Боядисва си косата тъмно руса, след като интервюиращ я обърква с Ейми Уайнхауз. "Искам външният ми вид да бъде разпознаваем", споделя тя пред "Пийпъл".

Лейди Гага има СЕДЕМ татуировки, като всички до една са от лявата й половина. Това е заради баща й, който я моли да запази едната страна на тялото си чиста. Гага има следните татуси: знак за мир на лявата китка, посветен на любимеца й Джон Ленън; на вътрешната страна на ръката цитат от любимия й австрийски поет Райнер Мария Рилке; бели маргаритки на лявата плешка; над тях е надписът "Tokyo love", посветен на съвместната й работа с японския фотограф Араки; три огромни бели рози, разположени върху талията и ханша й и други.
Фреди Меркюри е любимият й изпълнител. Като цяло е фенка на рока и харесва най-вече "Ролинг стоунс" и "Бийтълс".

Признава, че пуши трева, докато прави музика. Навремето е вземала и кокаин, но се е отказала.

Лейди Гага е учила при вокалния педагог на Кристина Агилера.

Признава, че през по-голямата част от живота си е била асексуална. Причината: чувства се напълно ужасена от първия й сексуален контакт. Това я кара дълго време да избягва мъжете.

Отлична пианистка е и според експертите е достатъчно добра за консерваторията.

В началото на кариерата й, тя е синоним на всичко комерсиално в поп музиката. Парадоксално, но в последните години тя има по-скоро имиджа на арт звезда, от която се очакват ъндърграунд идеи.

"Защо предпочитам кариерата пред любовта? Защото кариерата няма да се събуди до теб една събота сутрин и да ти каже, че вече не те обича".

"Аз съм несигурно и самотно момиче. Всичко останало е грим".

"Музиката е единственото нещо, което атакува фантазията ми. А без фантазия сме едно нищо".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай