Лео гради екокурорт

Лео гради екокурорт | StandartNews.com

Ди Каприо забранява пластмасата на острова му в Карибско море

Леонардо ди Каприо строи екологичен курорт върху своя остров в Карибско море. Той се намира край бреговете на Белиз. Ди Каприо, който се увлича по гмуркането, за първи път посети централноамериканската държава през 2005-а. "Веднага се влюбих в тази уникална страна с изненадващо разнообразен подводен свят, втората по големина в света система коралови рифове и древни храмове на маите", казва актьорът пред в. "Ню Йорк таймс".

Наскоро той купи за 1,75 млн. долара необитаемия остров Блекадор Кайе с площ от 42 хектара. От международното летище, разположено в Белиз сити, до острова се плава с кораб за 45 минути, а от най-близкия голям град Сан Педро - за четвърт час.
Ди Каприо изгражда екокурорта заедно с нюйоркския предприемач Пол Сциала както и с цял екип от дизайнери, учени, инженери и ландшафтни архитекти.

Актьорът обяснява, че неговата цел е не просто да създаде луксозен курорт, но да възстанови острова, който е силно пострадал от прекомерния риболов и изсичането на мангрови дървета. Очаква се комплексът да бъде открит през 2018-а. На острова ще има 68 вили, които ще се отдават под наем, както и 48 частни домове. Те могат да бъдат закупени за по 5 до 5 милиона долара.

Около 45 процента от острова ще бъдат обявени за защитена територия. Гостите на комплекса ще бъдат уведомявани предварително, че не бива да носят със себе си там някои предмети като например пластмасови бутилки. Освен това всички ще бъдат задължени да преминат специално "екологично обучение."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай