Лео ди Каприо продава вещи на авери

Лео ди Каприо продава вещи на авери | StandartNews.com

Световният актьор мобилизира известните си приятели за благотворителен търг на Ривиерата

Притежателят на "Оскар" Леонардо ди Каприо е убедил приятелите си сред холивудските знаменитости да дарят свои ценности за благотворителен търг в Сен Тропе. Аукционът е организиран от неговата хуманитарна фондация, създадена през 1998 г. и "посветена на дългосрочно здраве и благосъстояние на всички жители на Земята". Лео е дарил повече от 59 милиона долара за 112 проекта из 48 страни по целия свят. Сега актьорът е домакин на търг, за който предмети са дарили Арнолд Шварценегер, Боно, Мартин Скорсезе и много други.

Лео дори предлага "за продажба" своята красива партньорка от "Вълкът от Уолстрийт" Марго Роби, по чието тяло започна да въздиша половината мъжко племе на планетата след премиерата на филма. Всъщност предложението е само един обяд със сексапилната австралийка, но все пак насаме.

Други подобни предложения от Лео са и "частно изпълнение" от Кевин Спейси, без обаче да се обяснява какво точно ще включва сеансът. Екстремните натури имат шанса да наддават за изкачване на Еверест и пътешествие до Северния и Южния полюс. Романтиците се надцакват за вечеря в ресторанта на Айфеловата кула. Феновете на звездата от "Завръщането" да не си мислят, че Лео няма да даде нещо от себе си. Актьорът предлага собствения си "Ролекс" и копчетата за ръкавели, с които беше на последната церемония по връчване на Оскарите, където триумфира с първата си златна статуетка след шест неуспешни номинации. Като фен на тениса Лео лансира и друга приятна оферта - място до него на финала на Откритото първенство на САЩ. Той предоставя и ваучер за ваканция в собствения му хотел в Палм Спрингс. В търга са и няколко творби на Пабло Пикасо, Деймиън Хърст и Джеф Кунс. Сред кинаджийските фетиши е и нож от "Завръщането".

Терминаторът и бивш губернатор на Калифорния Арнолд Шварценегер дарява собствения си мотор "Харли Дейвидсън", както и колекция от пури.

Сред най-интересните лотове, който трябва да донесат най-много пари на Ди Каприо, е единствената по рода си възможност за гостуване на известния продуцент Харви Уейнстейн на всички важни звездни събития в продължение на година - от Ел Ей до Кан. Когато Мерил Стрийп благодари за "Златния глобус", тя нарече Харви Уейнстейн "Господ". Благодарение на него, светът познава Куентин Тарантино, а Америка гледа великите европейски филми "Ново кино "Парадизо" на Джузепе Торнаторе, "Английският пациент" и трилогията на Кшищов Кешловски "Три цвята". Почти всяка от продуцираните от Уейнстейн ленти е номинирана за "Оскар". Късметлията, купил ексклузивния пакет на Уейнстейн ще може да присъства на благотворителното парти, организирано преди наградите "Оскар", но което ще види Джордж и Амал Клуни, Стивън Спилбърг, Кейт Бланшет, Рийз Уидърспун. За развързалия кесията са приготвени и два билета за масата на самия Хари на специалната вечеря на номинираните звезди от филмите, продуцирани от него.

Ди Каприо е осигурил билети за прочутия бал в музея "Метрополитън" в Ню Йорк, на който се изсипват най-големите съвременни звезди, както и за годишната вечеря на Асоциацията на кореспондентите в Белия дом. Лео се мотивира за цялата тази светска суматоха: "В момента подкрепяме и финансираме повече от 112 проекта, които пряко се отнасят към климатичните промени, защитавайко застрашени екосистеми, диви животни и туземни общности в 48 държави и всички пет океана. През изтеклата година разширихме усилията в опазване на океанските екосистеми от разрушителния, прекомерен риболов, защитихме громни пространства тропически гори от сеч, грижихме се за горили, слонове и черни носорози в Африка, дивите тигри и снежни леопарди в Азия, подпомогнахме местни племена в Амазония, за да защитят земите и правата си."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай