Куба забрани парфюмите, кръстени на Че Гевара и Уго Чавес

Куба забрани парфюмите, кръстени на Че Гевара и Уго Чавес | StandartNews.com

Хавана. Кубинското правителство заяви, че ще предприеме дисциплинарни действия срещу държавната фармацевтична компания, която създаде парфюми, наречени на Ернесто Че Гевара и Уго Чавес, предаде Би Би Си.

В изявление в официалния вестник Гранма, правителството описва проекта като "сериозна грешка".

"Символите на революцията са и винаги ще бъдат свещени", гласи то.

Одеколоните - "Ернесто" и "Уго" - бяха представени в четвъртък от държавна лаборатория в столицата Хавана.

"За тази сериозна грешка ще бъдат взети съответните дисциплинарни мерки, защото подобен род инициативи няма никога да бъдат толерирани от нашия народ, нито от нашето революционно правителство", продъ;жава изявлението

Двата парфюма все още не са на пазара, а в процес на разработване. Спред компанията-производите; "Лабиофам", те са били вдъхновени от делата на латиноамериканския революционер Ернесто Че Гевара и покойния венецуелски президент Уго Чавес. Според марката близки на Че Гевара и Чавес са одобрили идеята. След това на общо заседание с представители на правителството е станало ясно, че това не е вярно.

Според представянето им преди няколко дни в Асошиейтед прес ароматът "Ернесто" има полъх на гора със сладки освежаващи нотки, докато "Уго" е по-мек аромат на тропически плодове.

Според компанията, която работи не само в козметичната, но и във фармацевтичната промишленост, двата парфюма имат потенциала да станат доста популярни, подобно на друг кубински парфюм на име "Алисия", кръстен на прима балерината Алисия Алонсо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай