Крисия и музеи без пари за Деня на Варна

Крисия и музеи без пари за Деня на Варна | StandartNews.com

София. Фаворитката на Слави Трифонов Крисия от Разград ще пее на празника на Варна - навръх Успение Богородично. Родните поп звезди Орлин Горанов и Маргарита Хранова също ще участват в големия концерт в Летния театър на 15 август.

На входа на Морската градина по-късно ще се вихри румънската поп звезда Антония, а подгряваща група ще е Айс Крийм. Специално за Деня на морската столица музеите ще са отворени безплатно от 19 ч на 14 август до след полунощ на 15 август. Варненци и гости на града ще могат да посетят Малки римски терми, Музей за историята на Варна, Музей на Възраждането, Музей на старата фотография, Етнографски музей.

Празникът на града ще започне от рано с тържествена литургия и благодарствен молебен за здравето на жителите и гостите на Варна. След това на площад "Св. св. Кирил и Методий" ще бъде тържествено издигнат флагът на града. И оттам след това потегля литийно шествие с чудотворната икона на Света Богородица - закрилница на Варна. В полунощ над морето ще има поне 15-минутна заря и фойерверки. 15 август е неработен ден на територията на община Варна с решение на местния парламент.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай