Кейт ражда с отстъпка

Кейт ражда с отстъпка | StandartNews.com

Алис или Джеймс ще донесат 70 милиона лири на британската икономика

Медии и фенове вече са окупирали болницата "Сейнт Мери" в Лондон

Великобритания и целият свят са в трепетно очакване на второто бебе на Кейт и Уилям. Медиите вече са окупирали болницата "Сейнт Мери" и по-специално крилото "Линдо", където трябва да роди херцогинята на Кеймбридж. Мястото е обект на постоянни посещения на кралски фенове, някои от които развяват британския флаг или дрехите им са декорирани в националните цветове. Друга туристическа дестинация е лондонската резиденция на Кейт и Уилям, дворецът "Кенсингтън", рекламиран от разпространителя на онлайн билети АttractionTix.co.uk като "официалния дом на бъдещия крал, принц Джордж". От началото на април с 36 на сто са се увеличили посетителите на двореца "Уиндзор", "Тауър ъв Лондон" и други кралски обекти, заявяват от сайта пред вестник "Сънди експрес".

Тъй като херцогинята за втори път ще ражда в "Сейнт Мери", тя ще получи отстъпка за медицинската услуга. Властите в Лондон вече се подготвят за голямото събитие. На първо място те организират пътуването на Кейт до болницата в Пенингтън. Пътищата около лечебното заведение са разчистени, въведени са допълнителни ограничения на паркирането в района. Кралските дворци се радват тези дни на голям приток от посетители, очакващи благата вест. Когато от "Кларънс хаус", резиденцията на принц Чарлз, съобщиха на 8 септември, че херцогинята на Кеймбридж е бременна, не последваха никакви подробности за термина. Казаха само, че раждането се очаква през април. По време на една от обществените си прояви Катрин сподели със служителка в благотворителна организация, че вероятно ще роди до края на април. Бебето може да види бял свят и да има общ рожден ден с прабаба си, кралица Елизабет II, ако се появи днес.

"То ще е момиче- с тъмна коса и сини очи", обяви преди дни 58-годишната Каролина Брус от Неърсъбро, Йоркшир. Жената твърди, че от 1997 година контактува с духа на загиналата принцеса Даяна, майката на Уилям. След като Кейт забременяла с момиче, разговорите им станали все по-чести, разказва магът.

Брус е толкова уверена в прогнозите си, че е заложила 50 лири в букмейкърската къща "Ладброукс", пише "Дейли експрес". Тя е категорична, че бебето ще се роди тази събота и името му ще бъде съчетание между това на Даяна и Виктория. По думите й теглото на малкото отроче ще е 3,6 килограма или по-малко. Ако познае, залогът ще й донесе 25 000 лири, които Брус иска да дари за благотворителност в памет на принцеса Даяна.

Букмейкърът Уилям Хил обаче се обзалага, че бебето може да се появи още днес. А най-късно -до 26 април. Макар заветната дата да не е потвърдена официално, приближени до кралското семейство твърдят, че Кейт Мидълтън ще роди на 25 април. Денят съвпада с почитане паметта на загиналите в битката при Галиполи по време на Първата световна война. Официалният говорител на принц Уилям сподели пред британските медии, че принцът възнамерява да присъства на церемонията на всяка цена, защото се навършват 100 години и събитието е много важно за него. Ако спекулациите за датата на раждане на второто кралско бебе са верни, то Кейт Мидълтън ще остане сама на щастливия ден.
Но след това принц Уилям ще вземе отпуска по бащинство от новата си служба. Бившият военен пилот на хеликоптер, специализиран в издирвателни и спасителни мисии, започна работа във въздушната спешна помощ на 30 март и се очаква да извърши първите си мисии това лято. Родителите са решили да останат съвсем за кратко в Лондон - колкото да покажат новия член на династията. После ще се отправят към своето имение в провинцията, Анмър хол, където ще се грижат за бебока. Принц Джордж и родителите му прекараха първите месеци след раждането му при баба и дядо Мидълтън в Бекшир.

33-годишната херцогиня и 32-годишният принц изглеждат спокойни за раждането на бъдещата си рожба. Те изпълняваха официалните си задължения до март. Кейт и този път не се размина със сутрешното прилошаване в ранните месеци на бременността си, заради което беше за ден в болница. Поради тази причина пропаднаха плановете й за първото й самостоятелно посещение в Малта. Но след това здравословното й състояние се подобри и тя изглеждаше отлично пред фотографите, където и да отидеше.

Британското кралско семейство е от най-привързаните към традициите институции. Но въпреки това неговата пресслужба направи опити за модернизация в общуването чрез Туитър и другите социални мрежи. Точно както стана при раждането на принц Джордж, появата на бял свят на новата кралска особа ще бъде възвестена в пак в Туитър. Журналистите ще се ползват с малка привилегия в случая. Репортерите ще получат съответния имейл две минути преди дворецът официално да съобщи за щастливото събитие. Около два часа по-късно "Бъкингам" ще оповести по традиционния начин новината със специална прокламация пред двореца.

Когато принц Джордж се роди през 2013-та, той прескочи реда на наследяването на трона. Изпревари чичо си, принц Хари, като стана трети, след дядо си, принц Чарлз, и баща си. Новото бебе ще заеме четвърта позиция. После е принц Хари, а принц Андрю, вторият син на кралицата, ще е шести. Като второ родено, новото кралско бебе изглежда няма да бъде действащ монарх. То ще бъде "резервен вариант", ако нещо се случи с първородния син. Както е известно, крал Джордж VI неочаквано стана крал, след като брат му, Едуард XIII, абдикира от престола през 1936 г. заради любовта си към мисис Уоли Симпсън.

Всички са убедени, че името на новото бебе ще е Алис. То е сочено като фаворит от букмейкърите, без никой да знае точно защо. И без да има изявления от двореца за пола на детето. Елизабет и Шарлот се нареждат на второ и трето място в класацията. Следват Виктория, Александрия и Даяна. В историята на британската монархия името Алис е твърде рядко срещано. Кралица Виктория кръсти с него втората си дъщеря. Тъщата на кралица Елизабет Втора и майка на принц Филип е втората позната принцеса Алиса от рода Батенберг. Ако е момче, обаче Джеймс е най-вероятното име.

Експертите предвиждат, че новият член на кралската фамилия ще подсили британската икономика със 70 милиона лири. Принц Джордж донесе 240 милиона. "Потребителите със сигурност ще харчат повече пари - по търговски обекти, заведения, ресторанти. Ползата ще се усети под формата на увеличение на покупките на храни и напитки. И ще бъдат продадени много сувенири и дрешки", коментира икономистът Майкъл Инграм.

Междувременно тези дни в интернет се появи завещанието на покойната принцеса Даяна - като част от инициативата на правителството за дигитализация на около 41 милиона завещания, включително и това на премиера Уинстън Чърчил. Документът съдържа пълни инструкции какво да се случи с имуществото и парите й, оценени на общо 40 милиона долара. Синовете на Даяна, Уилям и Хари, получиха своята част от наследството като навършиха 30. Баткото забогатя с още 19 милиона долара, а Хари - с малко повече. В завещанието изрично е упоменато, че ако Даяна умре преди децата й да пораснат, принц Чарлз трябва да се съветва с нейната майка, Франсис Шанд Кид, за отглеждането, образованието и живота им. Бъдещата булка на Хари ще облече иконичната сватбена рокля на Даяна. За Уилям остана годежният й пръстен, който той подари на Кейт Мидълтън. Даяна е завещала антични часовници и картини на своите 17 кръщелници, а 95 000 долара са за Пол Бъръл - неин приятел и иконом.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай