Кеца и Халваджиян треперят в самолети

Кеца и Халваджиян треперят в самолети | StandartNews.com

Васко лети при пилотите, а Кремена забравя за шубето, тръгне ли на шопинг в Милано

Фобиите на звездите понякога са по-драматични и екшънови от повечето им роли. И ако прочути мъже и жени, които отвъд океана печелят по 20 милиона за единствен филм и притежават по няколко "оскара", споделят на висок глас страховете си от насекоми, тъмни стаи или палячовци, то родните знаменитости не си падат особено по идентични изповеди. Най-лесно си признават голямото шубе в самолета.

Стефан Данаилов няма страх нито от денонощни снимки, нито от избори, нито от напористи кандидат-студенти, готови на всичко, за да попаднат в неговия клас по актьорско майсторство в НАТФИЗ. Професорът депутат изпитва неистов смут от самолети. Някога, докато снимат из Европа култовата поредица "На всеки километър", Ламбо побърква екипа - до Будапеща, Виена и Париж само с влак или с автомобил. Често компания му прави Гришата Вачков, който за своя любим приятел е готов да понесе всякакъв транспортен дискомфорт. "Всеки път, когато влизам в самолета, си спомням думите на врачка от ранната ми младост. Тя ми каза: "Пази се от вода, с въздуха проблеми няма да имаш", споделял е Ламбо. И веднага уточнява къде е генезисът на фобията му - по време на полет се оказва, че горивото е свършило, а земята е далеч. Мастера започва да се бори с ужаса си при едно прибиране от Санкт Петербург. Стига до там с железницата, но получава телеграма, че баща му умира и трябва веднага да се върне в София. Стиска зъби в мъката си и се качва в самолета. Няколко малки уискита довършват драматургията.

Васил Найденов конкурира Ламбо не само по слава, но и по странности. Кеца е сериозно шубе, издават го от най-близкото му обкръжение. И макар че с неговия импресарио Ивайло са преживели поне една сериозна катастрофа на сушата, поп звездата се прави, че самолетите не съществуват. Веднъж с Лили Иванова и Йорданка Христова отиват за поредния си триумфален концерт в Москва. Буквално минути преди да започнат снижаване, навлизат в силно турбулентна зона. Васко не може да си намери място, а Данчето го успокоява: Мисли позитивно и нищо лошо няма да се случи. Става още по-истерично и страховито, когато пътниците разбират, че летище "Шереметиево" всеки момент ще спре да приема. Певецът и досега си спомня кошмара. По-късно обаче му намира цаката - лети при пилотите. Те са много поласкани от компанията му, а той се чувства по-сигурен в кабината.

Кремена Халваджиян преживява инцидент, при който крило на самолет се запалва за секунди. Ситуацията е овладяна бързо, но доста години след това топстилистката сънува страховити случки. До Италия, където кланът Халваджиян редовно отдъхва в тосканска вила, пътува винаги с кола. "Дълго време не успявах да се справя с паниката й. Дори се отказах да я убеждавам, че това е "нормална фобия", казва в онази епоха мъжът й Маги. Кремена обаче демонстрира желязна воля. Започва сама да работи над психиката си и постепенно преодолява себе си. Когато става дума за шопинг в Милано или в Париж, е първа в самолета, подкачат я още приятелите й.

В книгата си "Аз, Азис" певецът и вече бивш тв водещ признава, че в продължение на години се е страхувал от много хора в затворено пространство. Фобията му е стигнала до там, че от един момент нататък вече не е показвал дори носа си през вратата на къщата. Най-благотворно в този съдбовен миг му е повлияла Маги Желязкова. Моделката се е маскирала на психоаналитик и с часове е сугестирала на Васко, че човешкият род не му желае злото. Или поне - не всички негови представители. Същата тази храбра дама обаче се отказа да лети до Щатите, за да участва във финалите на "Мисис Глоуб". Нищо не успя да я поблазни и убеди, че трябва да затвори очи и да прелети над океана. Стоянка Мутафова не може да диша един и същи въздух с прасета. Не че ги има много по пътя й. Голямата актриса, която обожава котките и кучетата и разговаря с тях като с равностойни събеседници, ненавижда първосигналните грухтящи. Нона Йотова пък разлюби конете, след като преди години не слизаше от седлото. Невъзпитан жребец я хвърли на земята и оттогава тя заобикаля предишните си приятели. "Те въобще не са толкова умни, за колкото винаги съм ги мислила", категорична е ефектната дама.
Царицата на хлебарките е Мария Статулова - безстрашната по принцип кинозвезда може да се разпищи от пълзящите като изтребители гадини. Е, досега не е поискала да проверяват стаите по хотелите, както прави Скарлет Йохансон. Когато дойде в София, за да снима в "Черната далия", тя направо побърка тукашните си домакини. Те се чудеха какво жилище да й осигурят - президентски апартамент в грандхотел "София" или тузарска вила из Бояна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай