Какво да НЕ правим на Свети Валентин (Съвети за самотници)

Какво да НЕ правим на Свети Валентин (Съвети за самотници) | StandartNews.com

Ако сте останали без половинка, пазете се от глупави постъпки

Обичайната ситуация - изнижат се 12 месеца и ето че на 14 февруари пак сте соло. По принцип в това няма никаква трагедия. Но сте забелязали, че става особено травмиращо, когато реклами, пазари, телевизии и изобщо - онези непременно заобикалящи ни неща - започват да истерясват с така наречения любовен празник. Недай, Боже, пък всичките ви приятели да са щастливо обвързани. Не ви стига, че на Нова година всеки обръща устни към гаджето си, а вие оставате застинал сам с чаша в ръка, а сега и изтезание номер две - 14 февруари. Е, не сте единствен(а). Важното е да запазите самообладание и да се заемете с най-важното: алтернативен, забавен и незабравим Свети Валентин - без половинки, лиготии, сърчица и плюшени мечета. За целта трябва да избегнете най-големите грешки, които човек допуска на тази покъртителна и животоскъсяваща дата. Ето кои са те.

1. Без обаждане на бившите

Има някаква почти химична зависимост между три фактора: 14 февруари късно нощем, пияна глава и телефон под ръка с номерата на бившите. Внезапно в съзнанието ви изплуват няколко супер важни неща, които просто задължително трябва да кажете. Тонът - отмъстително любовен: хем със съжаление, че сте се разделели, хем и с радост, че сте се отървали. Не забравяйте: тази сложна композиция от чувства реално не съществува - вие просто сте в опиянение, драги/драга. Не го правете! Винаги ви се струва, че казвате някакви супер красиви думи, а отсреща в телефона се чува само "К'во ш'кажеш да с' видим ссскоро пак" - с тежки насичания между сричките. Така че изолирайте този тъй неприятен 14-о февруарски позив и не правете глупости. Още повече, че - неприятно е да се напомня, но трябва - не е изключено като звъните по нощите, отсреща да ви вдигне друг мъж или жена. Новият. Новата. Не си го причинявайте.

2. Никаква капитулация пред медийното облъчване

Никога не забравяйте главното: Свети Валентин е пазарна лавина, в която не остава нищо чисто, любовта се консумира в промоции, а близостта се измерва в скъп, по-скъп и най-скъп подарък. Телевизиите по задължение се занимават с темата и сипят благи кухи клишета, които колкото и да са тъпи, ви се наливат в главата по неизбежност. Затова, ако ви е особено терсене, че пак сте соло, не си причинявайте допълнителен риск, като се оставите на обкръжаващата среда да ви праща стотици стрелички с отрова - досущ като побъркан Амур. Приемете нещата като зараза и не се връзвайте на медийното облъчване. Законите на маркетинга са световен двигател, но и душевен разрушител. Точно както по Коледа, така и сега, не бива да ставате жертва на колективния пазарен конформизъм.

3. Без завист към двойките

Преценете позитивите на ситуацията. Това, че нямате половинка, не трябва да ви довежда до завист към останалите влюбени гълъбчета. Да си сам на 14 февруари има толкова много плюсове! (Както казал оптимистът, когато отишъл на гробищата.) Обвързаните в момента са в пълен шок: трябвало е да мислят подаръци за Коледа, после идея за Нова година, сега им предстои 14 февруари и за капак само три седмици по-късно за мъжете иде поредният голям зор с 8 март. Вашето съзнание е останало неувредено и непомрачено от любовната серия, която непредвидливо е подредила толкова много празници един след друг. Десетки часове умуване, пазаруване и прочие досадности, които всеки мъж прави през зъби и "защото трябва". При жените е малко по-туширано, но горе-долу е идентично като преживяване.
Оценете, че съдбата ви дарява с голямо количество време, което е добре да вложите в нещо друго. Останалият сам човек е по-податлив на личен прогрес, тъй като не дели живота си между работата и половинката. Възползвайте се от това.

4. Без седянка вкъщи

В никакъв случай не се заседявайте вкъщи сам(а). 14 февруари е реален шанс за промяна в статуса ви. Тоест - ако вече съвсем ви тормози сингъл живеенето, точно сега най-лесно се ловят партньори. Споделете самотата с някой и изведнъж току-виж сте споделили връзка. Е, малко пресметливо звучи, но все пак да си го кажем - годишнината ви ще се пада пак на 14 февруари и с един куршум ще отнесете два любовни заека. Има достатъчно партита за необвързани, на които можете да акостирате успешно, а и да намерите пристан и пристанище.

5. Спестете самосъжалението

Възможно е паметта услужливо да ви спестява точния брой свети Валентиновци, които сте прекарвали соло. Не ги бройте - много са. И още ще стават! От подобни мисли обаче никой не е прокопсал. Животът си върви напред и винаги ви носи под мишница. А и не забравяйте какво казва Киркегор: "Ако се ожениш, ще съжаляваш, ако не се ожениш - пак ще съжаляваш". Тъй или иначе неразборията в любовните работи е толкова голяма, че никога не се знае кое е за хубаво и кое за лошо. А и дългичка пауза от към обвързаности ще засили на принципа на контраста следващото ви любовно изживяване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай