Известните хулигани

Известните хулигани | StandartNews.com

Последната хулиганска постъпка, извършена от известна личност (тази на Христо Стоичков срещу папараците на сватбата на дъщеря му), припомня други подобни срамни случаи, в които световни кумири са налитали на бой, без да могат да се контролират. Тези неприятни събития от биографиите, недвусмислено определяни като грешки, по-чесно обаче биват потулвани, игнорирани или "неволно" забравяни. Изглежда е трудно човек да разграничи репутацията от морала и често нарушаването на второто оставя в сянката на първото. Най-общото впечатление е следното: на известните им е простено всичко, само защото стоят най-високо на социалната стълбица или просто защото сме им фенове.

Домашно насилие, побой, изнасилване, ругатни - това са малка част от арсенала на звездите. Някои от тях бяха шумно отразени в медиите - като обвиненията срещу Уди Алън от доведената му дъщеря, на бившата на Мел Гибсън Оксана, авантюрата с малолетна на Роман Полански, многото афери на Бил Козби и агресията на Томи Лий. Но има някои случаи, които бяха потулени по-бързо, а заслужават да бъдат припомняни и винаги да стоят като алена буква на гърдите на извършителите им. Ето някои от тях.

Всички се застъпиха за Джони Деп

Последната звезда, която се присъедини към срамния конвой на побойниците, беше Джони Деп. По време на грозната му раздяла с жена му Амбър Хърд, с която се занимаваше целия свят, тя го обвини в домашно насилие - замерял я с чаши и телефони. Появиха се също и снимки, на които актрисата е с насинена скула. Актьорът отвърна, че това е опит за изнудване с цел измъкване на по-голяма семейна издръжка. След няколко седмици съдебни разправии, двамата подписаха тихо извънсъдебно споразумение, според което Амбър получи само 7 милиона долара. Всичките пари тя дари на жени и деца, пострадали от домашно насилие. Но показателно е как много от известните приятели на Деп, включително и бившата му съпруга Ванеса Паради, се застъпиха за него, и уверяваха публично, че той не е агресивен и не би направил подобни неща. Вероятно това е така, но принципното действие в подобни ситуации е да се защити по-слабия - Амбър.

Шон Пен изми името си с хуманитарна дейност

Шон Пен е сред най-изявените хулигани на Холивуд. Като доста агресивен мъж и насилник той прекара 33 дни в затвора през 1987 г. за нападение над фотограф. Получи и криминална присъда от 300 часа общественополезен труд, 36 часа терапия за лекуване на гняв, и три години пробация. Той беше арестуван и обвинен в домашното насилие, след като посегна на бившата си съпруга Мадона. Според мълвата той завързал жена си на стол и я пребил. Сватбата им три години преди това през 1985 г. прилича малко на тази на Христина Стоичкова. Пен толкова се ядосал на папараците, които кръжали около къщата в Малибу, че стрелял по тях с пистолет. Пред къщата на плажа в пясъка е издълбано "Fuck off" или "Майната ви". Вероятно собственоръчно Пен е изписал това послание към нахалните журналисти.
Сега Пен е сред водещите холивудски либерали. Беше яростен критик на Джордж У. Буш и войната в Ирак. През последните години Пен също така се доказа като голям хуманитарист. След опустошителното земетресението в Хаити през 2010 г. той положи много усилия в помощ на бедстващите. Основа благотворителна фондация, която събра 8,75 милиона долара за оцелелите и така помогна на 14 000 бездомници, станали жертва на природното бедствие. Шон Пен прекара месеци в региона, където активно подпомагаше разпределянето на храна и лекарства и изграждането на училища и болници. Актьорът помогна и за изграждане на лагер в столицата Порт-о-Пренс. След всички усилия той беше обявен за рицар в Хаити и получи хуманитарна награда за работата си.
Няма как да се забрави грозното минало на Пен, но след всичко това то е пренаписано. Лошото момче стана добро, след като премина през личностно израстване, обезпечено със солидни средства.

Шон Конъри: Понякога шамарът е оправдан

Шон Конъри публично си призна, че е посягал на жени, и не вижда нищо нередно в това. През 1965 г. пред "Плейбой" той казва: "Не мисля, че има нещо особено нередно да се удря една жена - въпреки че не препоръчвам да се прави по същия начин, по който бихте ударили мъж. Един шамар е оправдан - ако всички други алтернативи са се изчерпали и е имало достатъчно предупреждения. Ако една жена е кучка или истерична, или несговорчива непрекъснато, тогава бих го направил. Мисля, че мъжът трябва да бъде малко над жената. Най-малкото заради физическите си способности, ако не друго. Но не бих нарекъл себе си садистичен."
20 години по-късно актьорът, носител на рицарско звание, потвърди думите си: "Не съм променил мнението си. Ни най-малко. Не мисля, че е лошо. Зависи изцяло от обстоятелствата, и ако тя си го е заслужила. Особено ако сте опитали всичко останало. Жените са доста добри в това - когато не могат да се спрат и искат да имат последната дума, вие им я дадете, но те не се задоволяват с нея и искат да го дълбаят отново и отново - се получава една наистина провокативна ситуация. Тогава, мисля, че е абсолютно правилно."

Майкъл Фасбендер жертва на слухове

Майкъл Фасбендер е наистина отличен актьор, чиито трудни задълбочени превъплъщения предизвикват възторг у зрителите, но той също така беше обвинен от бившата си приятелка, че й е посягал. Поне според слуховете. Обвиненията на неизвестната дама са доста страшнички. Неколкократният номиниран за "Оскар" актьор я бил замерял със стол, счупил й е носа, извлякъл я от колата й, заради което изкълчила левия си глезен и капачката на коляното си. Освен ограничителна заповед, тя поискала и 20 хиляди докара, за да си покрие медицинските разходи. В процес на разследването обаче, обвиненията отпаднали. Бившата оттеглила претенциите си, а нейни близки казали пред "Lainey Gossip", че тя не е искала да застраши процъфтяващата кариера на Фасбендер, нито пък получаването му на виза за Щатите.
Фасбендер веднага бе подкрепен от фенове и приятели, които обвиниха бившата, че вероятно е платена и не може да й се има доверие.
Актьорът е коментирал, че е много тъжно колко много хората се интересуват от пениса му и нарече това сексуален тормоз.

Джими Пейдж отвлякъл 14-годишна

Много от феновете на "Лед Цепелин" не знаят, че китаристът на великата рок банда Джими Пейдж е бил замесен в отвличане на 14-годишна през 1972 г., когато той е на 28. Пейдж изпратил Ричард Коул от техническия екип на бандата да свърши работата с малката красавица Лори Мадокс. Коул се приближил до нея и казал: "Джими ми каза, че ще те има, независимо дали ти харесва или не. Само мръдни и ще загазиш." След това той е награбил и насила я напъхал в лимузината. Но не това е най-страшното в историята. Пейдж се е възползвал от малката в продължение на 3 години и държал всичко в тайна, за да не се разбере, че има сексуални отношения с непълнолетна, което си е чисто изнасилване. Независимо дали малкото момиче си мисли, че е влюбено или не.
Тази срамна случка днес е доста позабравена, а може би се е счита за характеристика на онова време - лудите години на рока.
Самият Пейдж си пада по нимфетки цял живот. 72-годишният рокаджия сега излиза с 25-годишната актриса Скарлет Сабет.
Но това да си луд по малки недоразвити момичета има особено аура, след като Владимир Набоков написа великата "Лолита". Впрочем и кралят на рока Елвис Пресли си е падал по по-млади и неопитни, и дори си признава. Той среща съпругата си Присила, когато тя е на 13 и решава да я прелъсти, защото изумително напомня на покойната му майка. Освен това Елвис кара Присила да прави лесбо изпълнения с други жени, въпреки че още не е пълнолетна.

Фреди Меркюри злоупотребявал с момчета

Той завинаги ще остане сред титаните на рока, дори 24 години след смъртта си. "Куин" са разтърсени от вътрешни конфликти, след като барабанистът на групата Роджър Тейлър взима толкова пари за парчетата "Bohemian Rhapsody" и "IТm In Love With My Car", колкото Фреди.
Бандата почти се разделя, след като Меркюри избухва. Квартетът в крайна смета се разбира да дели парите на четири. Друга пикантна подробност е, че фронтменът настоявал за момчета под наем "за развлекателни цели" зад кулисите преди концертите на "Куин". При едно подобно забавление жиголото си тръгва с травми, а Меркюри иска ново, защото това е "счупено".

Джон Ленън биел бившата си

Познавайки Джон Ленън като човека, според когото любовта е наоколо и е всичко, от което имаме нужда, винаги гледаме на него като на някой, който не би наранил хората около себе си. Джон Ленън бил доста жесток с мениджъра си, който е хомосексуалист и е тайно влюбен в Ленън. Музикантът често го нарича "педал евреин". Изневерява на жена си с групита и прекарва голяма част от времето си надрусан и арогантен, с което дразни останалите членове на "Бийтълс".
Всичко бледнее в сравнение с това как той третира Синтия при затворени врата. Ленън често уреждал споровете с юмруци. Той злоупотребява с нея през целия им брак. В песента "Getting Better" се пее: "I used to be cruel to my woman, I beat her and kept her apart from the things that she loves". (Бях жесток към моята жена, биех я и я държах встрани от нещата, които обичаше".

Еминем искал да убие Ким

Когато Риана и Еминем пуснаха дуетната си песен "Love The Way You Lie" "("Обичам начина, по който лъжеш") през 2010 г., това отвори гардероба на Еминем, където трака старият скелет на домашното насилие. Говорейки за песента, Риана казва, че домашното насилие е нещо, което и двамата са преживели, но от "различни краища на масата." Риана беше жертва на брутална атака на бившия й Крис Браун, а Еминем е нападал някогашната си съпруга Ким. Тя го е обвинявала в изключително жестоки нападения. Бялото лошо момче на рапа дори открито е изразявал желания да я убие - често ги включва в песните си. Ким обаче не е от най-покорните съпруги - поне няколко пъти изневерява на Еминем, който я обича още от училищните си години.

Майк Тайсън бъркал кухнята с ринга

Майк Тайсън днес припечелва от забавни кратки появявания в филми като "Последният ергенски запой", а новите му колеги като Брадли Купър развълнувано хвалят комедийните му способности. Но Тайсън също е осъден изнасилвач, излежал три от шест години присъда за изнасилване на 18-годишна през 1991 г.
В допълнение Тайсън е упражнявал домашно насилие върху първата си съпруга актрисата Робин Гивънс, въпреки че той поясни, че никога не я е ударил с "юмрук". И слава богу. Не стана ясно дали бившият спортист смята всички останали видове физическо насилие за нормални. Той по-късно поясни: "Сграбчих жена си и я повдигнах, знаете какво имам предвид. Разтърсих я, но никога не съм я удрял."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай