Избраха новата Мис България

Избраха новата Мис България | StandartNews.com

Марина Войкова е новата Мис България. 26-тото издание на престижния конкурс се проведе снощи в столицата. Най-красивата българка бе избрана с явния вот на журито и интернет гласуване в реално време, съобщиха организаторите от Агенция Интерсаунд.

Победителката и двете и подгласнички ще представят България на престижните международни конкурси Miss Earth, Miss Planet и Miss Globe през следващата година.

Марина Войкова е само на 21 години, родом от Елин Пелин. Завършила е класическата гимназия в София а в момента Учи Българска филология в СУ. Тя е и Малка Мис България за 2004 г. Модел е от 2 години. Пътувала е в Париж и Истанбул, където работи с едни от най добрите модни агенции. През януари й предстои да пътува в Милано а след това и в Лондон.

18-годишната Александрина Цветкова се класира на второ място. Тя е ученичка в Немската гимназия в Бургас. Тренирала е 7 г. художествена гимнастика.

Третото място остана за Ирена Петрова от Севлиево. Нейните интереси са спортните танци, акробатика, баскетбол. Студентка е в НБУ, специалност "Бизнес администрация".

Тази година каузата на Мис България е ориентирана към Екологично чиста среда за живеене.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай