In Memoriam: Боби Кристина се събра с майка си

In Memoriam: Боби Кристина се събра с майка си | StandartNews.com

Големият въпрос е кой ще прибере наследството й от 20 милиона долара

Дъщерята на Уитни Хюстън и Боби Браун си отиде след 6 месеца кома

Боби Кристина Браун не успя да се пребори за живота си. Ангелите я отведоха в неделя вечер право в обятията на прочутата й майка - Уитни Хюстън. 22-годишната дъщеря на певеца Боби Браун беше между горната и долната земя почти половин година. Тя живя в изкуствена кома след инцидент във вана. Девойката издъхна в хоспис, където последно бе настанена.

На 31 януари тя беше намерена в безсъзнание, захлупена с лицето надолу във водата, у дома й, в който живееше с Ник Гордън - мъжа, когото наричаше свой съпруг. В полицейските отчети случаят се води като "удавяне". Беше съобщено, че наркотици не са открити. Но според сайтът TMZ, властите смятат да разследват случая, защото когато Боби е открита във ваната , по тялото й имало синини, а устните й били подути, липсвал й и зъб. Смята се, че приятелят й Ник Гордън е сред най-заподозрените в случая. На него му беше забранено да припарва до половинката му след инцидента. Когато днес научил за кончината й, направо излязъл от контрол от мъка.

Според Кристен Фостър, представител на семейството, Боби Кристина е починала, заобиколена от близките си.
"Тя най-накрая намери покой в ръцете на Бог. Искаме отново да благодарим на всички за огромната любов и подкрепа през последните няколко месеца", каза Фостър.

Ник Гордън обаче смята, че като ако Боби Кристина беше чула гласа му, нещата щяха да са различни. Тя може би щеше да оживее, казва анонимен източник пред HollywoodLife.com.

Боби Кристина има наследство от майка си, което възлиза на 20 млн. долара. Не е ясно как ще бъдат разпределени те. Уитни взима Ник още като дете и го отглежда като брат на дъщеря си. След смъртта на певицата между младите се ражда романтична любов. Според едната версия парите ще отидат при Гордън, защото с Кристина са скюлчили брак през 2014-та. Тогава тя публикува съобщение в социалната мрежа "#HappilyMarried So #Inlove". Баща й Боби обаче тогава отрече да има сватба и според него такова нещо не се е случвало.

Другата версия за милионите на Уитни гласи: след смъртта на Боби Кристина те се полагат на майката на Уитни, Киси Хюстън и двамата й синове, братя на певицата, Майкъл и Гари.

Днес от сутринта знаменитости отдаваха почит в социалните мрежи към починалата дъщеря на Уитни Хюстън. "Най-сетне в покой", написа влиятелната медийна дама Опра Уинфри в Тwitter.

"Сърцето ми тежи. Почивай в мир заедно с майка си, Боби Кристина. Молитвите ми са отправени към Боби Браун и семейство Хюстън", написа Миси Елиът. "Почивай в Рая. Ти беше много обичана, Боби Кристина Браун", пише актрисата, певица и модел Холи Робинсън Пийт.

Макар да е родена в охолство, Боби Кристина вероятно рядко е била истински щастлива. Краткият й и хаотичен живот всъщност никога не й е принадлежал. Родена и отгледана в сянката на чужди слава и скандали, Боби Кристина е смазана от постиженията и демоните на другите, преди още да е осъзнала коя е в действителност, коментира Асошиейтед прес.
Въпреки това Боби Кристина Браун имаше мечти. Тя се самоопределяше като "дъщерята на кралица Уитни Хюстън", "представителка на шоубизнеса/актриса", "последната от изчезваща порода".

След смъртта на Уитни Хюстън в навечерието на наградите "Грами" през 2012 г., Боби Кристина Браун сподели с Опра Уинфри, че иска да продължи пътя на майка си като певица, актриса и танцьорка. Невъзможно е обаче да следваш суперзвезда от ранга на Хюстън - носителка на шест награди "Грами" и продала само в САЩ над 50 милиона записа. Боби Браун също е звезда от голяма величина, преди дрогата и съдебните проблеми да бележат професионалния му път.
Боби Кристина така и не успя да изгради собствена кариера. Актьорът и продуцент Тайлър Пери видя в нея бъдеща актриса след дебюта й през 2012 г. в телевизионното му шоу "За добро или лошо". Тя обаче се появи само в един епизод. Като се изключат две обречени телевизионни риалитита и случайни папарашки видеа, имиджът на Боби Кристина Браун се гради най-вече върху селфитата, които тя публикува онлайн. Казват, че тя успява в едно - да стане интернет сензация с над 11 000 поста и 164 000 последователи в Туитър.

Не е ясно какво ще покаже полицейското разследване и дали Ник Гордън ще бъде обвинен, но семейство Хюстън вече търсят справедливост. Те са подали граждански иск в съда срещу него, задето взел пари от момичето, а и я тормозел психически и емоционално. В жалбата се казва, че той взимал редовно големи суми от нея и ги прехвърлял по сметките си без разрешение. Гордън отмъкнал 11 000 долара от сметките й даже след като бе намерена в банята. Обвиненията срещу него за насилие, облагодетелстване и тормоз, може да му струват обезщетения от 10 млн. долара, твърдят запознати.

Майката - падналият идол

Съвпадението на начина, по който си отиде Боби Кристина със смъртта на майка й е злокобно. Уитни Хюстън беше благословена с невероятен глас, царствен вид, огнен характер на суперзвезда, но имаше сериозни проблеми с наркотиците и със скандалния си и бурен брак с певеца Боби Браун, които рефлектираха върху дъщеря й. Тя напусна този свят на 12 февруари 2012-та, удавяйки се след свръхдоза във вана в хотел "Бевърли Хилтън" в Лос Анджелис. Същата вечер 48-годишната звезда трябваше да пее на парти, предшестващо церемонията по връчване на наградите "Грами". Часове преди това тя се е държала неадекватно. Репортер на Los Angeles Times я описа като воняща на алкохол, "видимо подпухнала" и "разчорлена, с неподхождащи си дрехи и коса, от която капеше или пот, или вода". Според вестника, когато Хюстън не правила гримаси и бурни жестове, тя подскачала из фоайето или пък се "лутала безцелно" из околностите на хотела.

Уитни повлия на цяло едно поколение певици като Марая Кери и Кристина Агилера. Селин Дион, Тони Бракстън, Джесика Симпсън, Нели Фуртадо, Бритни Спиърс, Кели Кларксън, "Дестинис чайлд", Лейди Гага.

Нейната песен "I Will Always Love You"("Винаги ще те обичам") се превърна в настолна песен за начинаещите певци, с която те да демонстрират таланта си. Въпреки това, независимо кой правеше опит да изпее тази песен, всички получаваха един и същи коментар: "Добро, но не колкото Уитни". Тя беше олицетворението на истински, даден от Бога талант.

През годините тя успя да продаде над 170 милиона копия от дисковете и синглите си. Според Книгата на рекордите на Гинес Уитни е най-награждаваната певица на всички времена. Списъкът й с отличия е много дълъг - 6 "Грами", 2 "Еми", 30 приза на сп. "Билборд", 22 Американски музикални награди - най-много , присъдени на самостоятелен изпълнител.
Накрая обаче животът й се превърна в потресаваща история за злоупотреби с наркотици и упойващи вещества. Младото момиче, което било открито докато пеело в църковен хор и което се издигна до най-награждаваната жена в шоубизнеса за всички времена, накрая потъна в огнен ад от наркотици, насилие и травми. Албумите й започнаха да не се продават така добре, тя вече не издаваше нови хитове. Самата Уитни признава, че е злоупотребявала с кокаин, марихуана и различни хапчета. Гласът й се промени и тя не можеше да достига височините от началото на кариерата си. Започва да се държи странно по време на концерти и на обществени места.

"Най-големият дявол е в мен самата. Аз съм си най-добрият приятел и най-лошият враг", казва тя през 2002 г. в интервю за телевизия Ей Би Си. Тогава до нея седи съпругът й Боби Браун.

В интервю за сп. "Ролинг стоун" през 1993 г. пък казва, че двамата с Боби си приличат. Първо, защото идват от едно и също място и освен това защото самата тя не е ангел, а също може да стигне до падение и да се омърси.

През 2009 г. пред Опра Уинфри Уитни разказва, че през годините на успехи тя вече е взимала дрога и в периода на снимките на "Жената на проповедника" това е станало ежедневие за нея. Тогава Хюстън обвинява за това падение брака си с Боби Браун, който приключва с развод през 2007-ма. "Той трошеше неща, чупеше предмети вкъщи. Стъкло. Имахме голям, огромен портрет на мен, него и детето ми. Той изряза главата ми от картината. Такива неща. И си помислих: "Това е наистина странно". Затова реших, че изрязването на главата ми от картина е твърде много за мен. Това беше един от знаците. Имаше и други, като например това, че той започна да рисува очи в спалнята ми. Просто очи. Зли очи, които гледаха от всяка точка на стаята. По стените, вратите на килерите. Ако отворех врата, там имаше една рисунка. Когато я затворех, се появяваше друга, и очи, и лица. Беше много странноГЛедах как се случва, мислех си: "Господи, какво наистина става тук?" Започнах да се страхувам, защото усещах, че нещо ще експлодира, нещо ще се предаде", споделя певицата чудовищните си изживявания пред Опра.

Още през 1993 г. Хюстън подава срещу Боби жалба за домашно насилие, но после пак се събират и живеят заедно. Хюстън е приета два пъти в център за рехабилитация, преди да обяви в интервюто за Опра Уинфри, че е чиста от наркотиците. През 2009 г. Уитни прави дори успешно завръщане на сцената с албума си I Look To You. Той дебютира на върха на класациите и става платинен. Но последва поредното падение. Смъртта на Уитни беше резултат на години на злоупотреби.

Бащата съсипва и двете

Робърт Барисфорд Браун, известен като Боби Браун, е роден на 5 февруари 1969 г. в Бостън, Масачузетс. През 1992 г. сключва брак с Уитни Хюстън и се разделят през 2007-ма. Започва да пее в групата New Edition, сформирана с двама от съучениците му през 1978 година. След като печелят няколко шоута за таланти, се запознават с продуцента Маурис Стар. Издават сингъла "Candy Girl". След няколко години слава като тийнейджър, Браун напуска групата. През 1987 г. излиза първия му солов албум "King of Stage", а през 1988 г. -"Don't Be Cruel", върху който работи с L.A. Reid и Бейбифейс. Дискът е много успешен и прави Боби Браун твърде популярен. Сингълът "My Prerogative" оглавява класациите. Други хитове от албума са "Every Little Step" и "Roni". Продадени са седем милиона копия от албума, а Боби Браун се превръща в суперзвезда. Следващите албуми на Браун обаче не са така успешни и славата му започва бавно да залязва. През 1993 г. е арестуван за доста неприлично сценично представление, което е само началото за проблемите на Боби с властта през следващите няколко години. През 1995 г. е арестуван отново, този път за престрелка в нощен клуб, при която ухото на Боби е засегнато сериозно след като куршум профучава на милиметри от него. По-късно, след свидетелските му показания в съда, обвиненията срещу него падат. Няколко месеца по-късно е обвинен в нападение над охранител. През същата година постъпва в клиника за борба с наркотичната и алкохолна зависимост. Въпреки това през 1996 г. отново има сблъсък с властите, когато след употреба на алкохол разбива автомобила на съпругата си Уитни Хюстън, докато шофира във Флорида.

Година по-късно Браун е обвинен в побой над Уитни Хюстън, въпреки че и двамата отричат тези твърдения. Бракът им, продължил 14 години, е белязан от алкохол, дрога, скандали.

През същата година Боби издава четвъртия си солов албум "Forever", който не е никак успешен. През лятото на 1998 г. Браун отново е арестуван. Този път за сексуален тормоз, но освободен поради липса на доказателства. Прекарва няколко дни в затвора, отново отива в център за рехабилитация и след излизането си е арестуван за пореден път. През 2000 г. е осъден на 75 дни затвор. След освобождаването си започва да работи върху нов албум. През 2001 г. обаче получава криза, вероятно дължаща се на дехидратация и изтощение. Завръща се на сцената след една година. Прави дует с Ja Rule - "Thug Loving". Скоро след това отново е заловен от полицията заради притежание на марихуана и шофиране без документи.

Боби Браун е далечен братовчед на певицата Дона Самър. Има три деца от 2 различни жени преди да се ожени за Уитни Хюстън, а към момента има общо 6. Алиша Етъридж - Браун, последната му съпруга, роди момиченце преди седмици - на 11 юли тази година. От нея певецът има и петгодишен син Касиус. Този човек е в основата на трагедията в семейството на Уитни Хюстън.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай