Хобитата на звездите

Хобитата на звездите | StandartNews.com

Деп си играе с Барби, Анджелина се запасява с ножове

Звездите са си чешити и всеки си има свое лично увлечение, което пази далеч от хорските очи. Някои имат причудливи хобита, други леко банални. Все пак да не забравяме, че планетарните любимци разполагат и с парите да си го позволят. Ето с какво се занимават някои от известните хора в шоубизнеса.

Тайгър Уудс - фен на дайвинга

Тайгър Уддс обожава да се гмурка и освен че практикува дайвинг, си пада и по подводния риболов с копия. От години е и запален фитнес маниак, а гмуркането го отвеждат къде ли не по света.

Опра Уинфри гледа към киното

ТВ водещата се увлича от филантропия и актьорско майсторство - направи забележителна роля в "Селма", който беше номиниран за "Оскар" тази година. Също така й е интересно да продуцира пиеси на Бродуей и да чете книги. За най-влиятелната жена често се чудят откъде намира време и сили за толкова дейности.

Пенелопе Крус събира закачалки

Когато става дума за странни колекции, звездата спокойно би могла да се класира на челните места. Красивата, богата и известна актриса трупа закачалки за дрехи. Запознати твърдят, че вече е събрала 500 броя и непрекъснато прибавя нови.

Джоли колекционира кинжали

Анджелина Джоли е колекционер на кинжали и други подобни хладни оръжия. Актрисата дори е успяла да запали по това хоби сина си Мадокс. "Мама ме заведе да си купя първия нож, когато бях на 11 години", споделя половинката на Брад Пит. Хем е изненадващо, хем не толкова, защото това е жената, която си падаше по хулигана Били Боб Тортън. Изглежда обаче, готвенето, не е сред хобитата й. Милия Брад. Джоли обаче преди време се беше увлякла по отглеждането на кокошки, така че поне на пресни яйца у тях винаги може да се разчита.

Куклите на карибския пират

Да, точно така. Джони Деп обича да споделя следобедния си чай с Барби и Кен.
Но какво пък, всички обичат Джони и няма нищо у него, което да изглежда неприемливо в нашите очи. Освен това той има богата колекция му от шапки. Те вече са толкова много, че е отделил цели две стаи в дома си, за да ги реди. Известен е случай, при който се сдобива с шапката на бездомник, за което заплаща неприлично голяма сума. Но най-голямата колекция на Деп е от фигурки на клоуни, но не обикновени, а със злобни изражения на лицата.

Брад Пит се увлича от архитектурата

Брад Пит се е отдал на своето хоби да прави мебели, като неговата първа колекция вече е факт. В нея има легло, маси, столове и мраморна вана за двама. Подготвена е с помощта на производителя на мебели Франк Поларо. "Драскам си идеи за сгради и мебели още от началото на 90-те години, когато за първи път открих Чарлз Рени Макинтош и Франк Лойд Райт", коментира Брад Пит. Той също така обича да колекционира метални предмети, което се комбинира добре с манията на жена му да събира ножове.

Меган чати из нета

През свободното си време Меган Фокс чати по форумите свързани с книгите на Толкин. "Огромен фен съм на "Властелина на пръстените", постоянно търся и чета подробности по форумите. Интересно ми е как хората се оплакват, защо се обръща толкова внимание на хляба на Фродо на обиколката около Мордор или на мините в Мория - това много ги ядосва, а според мен силата на книгата е в детайлите", споделя красавицата.

Никълас Кейдж трупа комикси

Кейдж е заклет фен на комикси за Супермен. Толкова е луд на тази тема, че кръщава сина си на един от героите в комикса (Кал-Ел). През 2011 година купува първият комикс за Супермен, и плаща за него рекордните 2,1 милиона долара. Това е най-скъпо продадения комикс в света.

Брус Дикинсън кара танк

Брус Дикинсън, емблематичният вокал на "Iron Maiden" е активен пилот (летял е за Astraeus и Iceland Express), лично управлява джета на бандата по турнета, а и е водач на танк. Освен това е добър писател и фехтовчик на международно ниво.

Ди Каприо пази фигурки на джедаи

Лео е фен на "Междузвездни войни". Той е притежател на една от най-големите колекции "Star Wars" фигури, с над 300 оригинални и в перфектно състояние. Най-скъпата фигурка е на цена от 4,500 долара.

Терминатора е луд по коли

Железният Арнолд Шварценегер колекционира офроуд автомобили с марката "Хамър". Арни направо се е побъркал по тези коли, след като видял един такъв "космически" екземпляр, създаден от концерна "AM General" за американските военни. В началото отказват да му продадат това чудо на автомобилната техника с обяснението, че е разработено само за Пентагона. Но актьорът не се отказва.
След преговори, продължили няколко месеца, концернът вдига бяло знаме. Оттогава щом "Хамър" пусне нещо ново, колата веднага се оказва в гаража на Арни.
Днес в колекцията на Шварценегер има повече от 80 експоната, като се започне от танк и се завърши с екологични електромобили.

Тарантино фен на винила

Създателят на "Криминале" колекционира стари настолни игри. Той не само играе на тях в свободното си време, но и ги съхранява в идеален порядък. Всички експонати от колекцията са систематизирани по названия и жанрове и описани в каталог, така че собственикът винаги знае кое къде се намира. Освен това Тарантино събира винилови плочи и ролки с филми.
"За ценителя на киното да събира филми на видео е все едно да пушиш трева. Лазерните дискове са кокаинът, а ролките с филми - чистият хероин. Все едно си надрусан непрекъснато", споделя Куентин в едно свое интервю.

Дъстин Хофман има хиляди мечета

Дъстин Хофман има много уютна мания - събира плюшени мечета Теди (името на играчката е в чест на президента на САЩ Теодор Рузвелт, който по време на лов отказва да стреля по вързано мече). Актьорът вече притежава няколко хиляди плюшени играчки. Колекцията му се пази в специални шкафове със стъклени врати.

Рийз Уидърспуун къта ретро покривки

Актрисата събира старинно бельо, винтидж тъкани и бродерии, основно покривки за маса. Натрупала е уникални неща, които купува на аукциони и разпродажби в антикварни магазини. Не се гнуси да ходи и на лов за антики по битпазари - смята, че ако човек има късмет, там може да изрови истински произведения на изкуството.
Уидърспуун обича да пренарежда покривките си и да ги гледа. Казва, че съзерцанието на красиви вещи ръчна изработка носи наслада и вдъхновява.

Том Круз харесва фехтовката

На няколко мегазвезди в Холивуд хобито им е фехтовката. Том Круз е първият, който си пада по щпагите и рапирите, но поне има с кой да влезе в дуел - Уил Смит и Дейвид Бекъм също са фенове на този ренесансов спорт.
Уил неотдавна разказа, че с Дейвид и Том се събират заедно и се дуелират до откат.

Род Стюарт и влакчетата

Британският певец събира модели влакчета. Стюарт сглобява своите гари и перони с тренове в продължение на много години. Наскоро Род се появи на корицата на едно списание за подобни влакове-играчки и каза: "Това означава повече за мен, отколкото да бъда на корицата на музикално списание".

Сексът и градът обича да плете

Сара Джесика Паркър, звездата от "Сексът и градът" обича да плете в почивките на снимачната площадка. По това хоби я запалила Кристин Дейвис, която играе Шарлот в дамския сериал. Доста консервативно, на фона на имиджа й на вдъхновителка на модерните дами.

Клаудия Шифър прибира буболечки

Вместо да пищи при вида на насекоми като повечето жени, Клаудия Шифър имала други планове за ужасните гадинки. Когато видела насекомо, особено ако било по-екзотично, манекенката го вземала и го изсушавала. После го окачвала като украшение по стените на дома си.

Тайсън си гледа гълъби

Тайсън, може да е яростен на ринга, но в душата му пеят птички. Боксьорът е луд по гълъбите. Тайсън казва, че това е първата голяма любов в живота му и до ден днешен отглеждането на тези птици му помага да намери мир със себе си. В Ню Джърси Майк има клетки за 400 птици. Всъщност, именно гълъб предизвиква първия бой в живота на малкия бъдещ шампион, след като момче убива една от птиците на Майк пред очите му и без никаква причина.

Роналдо маниак на тема бинго

Кристияно Роналдо играе бинго. Но не с цел печалба. Сам той разправя, че се запалил по играта, защото това му помагало да учи английски език. Според Роналдо чувството да чакаш конкретно число да бъде изтеглено, за да получиш твоята комбинация, е най-голямото удоволствие. Никак не е чудно, че футболистът има домашна DVD версия на играта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай