Хайек танцува по "Царя"

Хайек танцува по "Царя" | StandartNews.com

Звездата и екипът на филма "Септември в Шираз" купонясваха в центъра на София

Салма Хайек пя и танцува по жълтите павета на бул. "Цар Освободител" пред смаяните софиянци. Звездата и над 100 души от екипа на филма "Септември в Шираз", който тя снима у нас, се забавляваха на партито, организирано от "Ню Бояна филмс". Когато еуфорията достигна кулминацията си, градината на 9th Avenue bar&dinner се оказа тясна за тайфата. Танците и песните се пренесоха на булеварда пред заведението. Салма се държа изключително земно, снима се с танцьорките и не отказа нито един автограф, разказват очевидци.

"В България се чувствам като у дома. Вие българите много приличате на мексиканците, имате същия темперамент. Затова тук ми е комфортно и спокойно. Дори храната ви е подобна, вашата баница е същата като нашата кесадия", заяви красивата Хайек пред камерата на bTV.

Звездата допълни, че е очарована от професионализма на нашия екип. Салма е категорична, че родните кинаджии по нищо не отстъпват на холивудските си колеги, дори напротив, превъзхождат ги. Българите били по-усмихнати, по-спокойни, докато американците винаги били сериозни по време на работа.

Хайек е много въодушевена от ролята си в продукцията, тя смята, че играе най-силния персонаж в "Септември в Шираз". Героинята й е смела жена, позитивна домакиня, която е опора на сплотеното си семейство и знае как да излезе от неприятните ситуации с достойнство. "Именно това ме привлече в проекта - жена, която пази духа на човечността жив. Често тези скромни жени остават незабелязани, а да бъдеш добра домакиня е много отговорна мисия. Убедена съм, че филмът ще спечели престижна награда", обясни мексиканката.

Салма призна, че е играла с много красиви актьори, но нейна слабост са Антонио Бандерас и Пиърс Броснан. След като 8 пъти снимала с Антонио, актрисата вече го чувствала като братовчед. "Той има дух. Разказвал ми е, че много обича и харесва София, след като е снимал няколко филма тук. А Пиърс е толкова забавен, че обожавам да играя с него, макар и да ми се е случвало само два пъти. Той е джентълмен", сподели Хайек пред bTV.

Докато снимали "След залеза", Салма спретнала номер на Агент 007. Двамата били в леглото, Броснан трябвало да говори по телефона с гръб към нея, а тя трябвало да го гали. В един момент той се обърнал да я целуне, както е по сценарий. Но Хайек се сменила с режисьора и Джеймс Бонд целунал него.

Хайек обясни, че всеки филм изисква жертви - особено от актрисите. "Участията в продукциите се отразяват на семейния живот, лишаваме се от топлотата на срещите с най-близките хора", призна тя. После припомни фобията си към змии. За зла участ в лентата "От здрач до зори" трябвало да държи змия и да танцува с нея, но преодоляла огромния си страх. И танцът й бил пълна импровизация. За ролята си на Фрида Кало актрисата започнала да се бръсне, за да има реален мустак. Режисьорът не искал грим. "Космите бяха достатъчно дълги, за да ме дразнят до края на живота ми. Този филм, на който съм и продуцент, ми отне близо 8 години - да одобря сценарий, да намеря режисьор и правилния актьор за ролята на Диего Ривера. Бях на 14, когато открих Фрида Кало. На 19 бях обсебена от нея, а на 30 направих филма. Никога не бях рисувала и отидох на уроци. В момента, в който хванах четката, усетих сякаш винаги съм го правила. В лентата наистина рисувам. Дори си запазих две от картините. Когато приятели идват на гости, възкликват - а, ти имаш картини на Кало", разказва Салма, която е номинирана за "Оскар" за тази роля.
Звездата допълни, че не знае каква е формулата на нейния успех. Сподели, че й е било много трудно, защото е мексиканка и почти не е говорела английски, когато пристигнала в САЩ. Но именно трудностите я мотивирали да продължава напред. "Казваха ми, че на 30 кариерата приключва. Но ето, аз съм на 47 и продължавам", е равносметката на красивото миньонче.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай