Германия пести със секс на тъмно

Германия пести със секс на тъмно | StandartNews.com

Берлин с интригуваща кампания за опазване на околната среда

Министърът на околната среда на Германия Барбара Хендрикс, меко казано, е една от най-незабележимите фигури на черно-червения кабинет, пише сп. "Шпигел". Тя избягва участието си в токшоута и досега не е блеснала с някакви предложения за промени в законодателството. Според допитванията едва 20 на сто от германците познават социалдемократката. Сега обаче министерството на фрау Хендрикс изненада обществото със доста странна кампания, призована да допринесе за опазването на околната среда - посланието е германските двойки да спрат да правят секс на запалена лампа. Досега нито едно министерство не е дръзвало да демонстрира подобна смелост.

В интернет се върти 30-секунден видеоклип - дъщеря в тийнейджърска възраст се прибира късно вечерта и попада на конфузна гледка - родителите й в съвсем недвусмислена поза в хола. След това момичето гаси лампата и тактично се оттегля.

Поуката от посланието според клипа е следната: "Ако всяко семейство в Германия използва 5% по-малко електроенергия, могат да се пестят 7 теравата ток годишно. Толкова произвежда една голяма ТЕЦ", обяснява министерството на околната среда.

Сексклипчето се радва на много голяма популярност в YouTube и министерството е много доволно, независимо от това, че въздейства на първично ниво, защото обръща внимание върху важни неща като икономията на електроенергия за запазване на околната среда, посочва Блиц.

"Кампанията има невероятен успех и сме много доволни", казва Михаел Шьорен, говорител на министерството.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай