"Форбс" постави Кейти Пери на върха

"Форбс" постави Кейти Пери на върха | StandartNews.com

Момчешката банда "One Direction" я следват

Певицата заработила 135 милиона долара от турне и реклами

Кейти Пери оглави годишната класация на списание "Форбс" за най-печелившите изпълнители на 2015-а. Певицата е заработила баснословна сума за - цели 135 милиона долара за 12 месеца. Приходите й са основно от световното й турне "Призматик", както и от рекламни договори. Пери е и единствената звезда освен южнокорейския рапър Сай, която има в youtube две песни, всяка от които е надвишила фамозните 1 милиард гледания. "Кейти е първа при изпълнителите и трета в света по принцип. Само Флойд Мейуедър и Мани Пакиао я изпреварват по приходи тази година. Във всеки град, в който е ходила на турне, Кейти е изкарвала по около 2 милиона долара", пишат от "Форбс" и отбелязват, че миналата година тя е била едва 23-та в същата класация. "Кейти предизвика истинска революция в поп музиката. Освен това е красавица от класа", хвалят я феновете.

На второ място в ранглистата е британско-ирландската момчешка група "One Direction" със 130 милиона долара. Следват кънтри певецът Гарт Брукс, също Тейлър Суифт, както и рок групата Eagles.

Миналогодишният първенец д-р Дре се е сринал до 28-а позиция. В Топ 10 на списание Forbes за най-печелившите изпълнители на 2015 година намират място още диджей Калвин Харис, Джъстин Тимбърлейк, Шон "Диди" Кумс, Лейди Гага и Адел. Последната само за седмица направи над 3 милиона продажби на албума си "25". От "Форбс" са убедени, че следващата година именно тя ще е на върха, ако реши да направи турне с най-новите си песни, сред които и вече прочутата "Hello", достигнала повече от 500 000 милиона гледания в youtube.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай