Фитнес моделът на звездите

Фитнес моделът на звездите | StandartNews.com

Лазар Ангелов е прочут като фитнес инструкторът на звездите. След Нина Добрев той е българинът с най-много последователи в Инстаграм - над 4 милиона. Снимал се е за десетки международни модни списания и компании. Той е от малкото сънародници, които имат личен договор за спонсорство с американския гигант за спортна екипировка "Найк". Изумителният натурален релеф му спечели внимание от международни бодибилдърски медии и договор за лице на Muscle Warfare. Лазар обожава да тренира здраво, храни се правилно, изглежда страхотно. И твърди, че

никога не е употребявал със стероиди

"Понятието "фитнес модел" в България въобще не е познато. Повечето хора ни определят като културисти или като манекени, а всъщност ние не сме нито едно от двете. Използват ни за реклами на фитнес продукти, хранителни добавки, спортни облекла. Културистите не са много подходящи за тази работа - заради огромната мускулна маса и не особено естетичния си вид. За корици в повечето списания се канят точно фитнес модели с физика, подобна на моята, а не културисти, които изглеждат грозни и прекалено огромни за нормалния човек. Хубавото е, че за да поддържам този обем на мускулатурата, не ми се налага да прибягвам до анаболни стероиди. 90 килограма чиста мускулна маса на моя ръст от 180 сантиметра са напълно достижими и без стероиди", обяснява Ангелов.
За да отговори на многобройните въпроси около тренировъчния и хранителния му режим, мъжагата създава LazarAngelov.com и секция „Тренирай с Лазар", където всеки може да научи всичко, което му е необходимо, за да развие максималния си генетичен потенциал. Една от програмите е "Rest reduction training", коsто той разработва въз основа на дългогодишния си опит в бодибилдинга. Идеята е да се постигат максимално добри резултати за колкото се може по-кратко време. Подходящd е предимно за мъже, тъй като методът е за покачване на мускулна маса, а повечето жени не желаят това. "Най-голямата ми грешка беше липсата на правилно хранене. В началото

тренирах като луд без да ям почти нищо

Отивах да играя баскетбол и веднага след това вдигах тежести. Изгубих много време в залата, докато открия как да тренирам, как да ям и как да се възстановявам. Ето защо реших да помогна на хората", разказва мъжагата.
Няколко дни преди 14 февруари на 2015-а, Лазар Ангелов се обясни в любов по нестандартен начин. Тогава моделът умили мрежата с романтичния си жест, но не към някоя засукана хубавица, а към уредите във фитнеса, където преминава по-голяма част от времето му. Мъжът с горещо тяло поднесе огромен букет, съставен от кърваво червени рози на щанга, която прегърна и нацелува.
Здравенякът обаче се въздържа от общуване с медии, които биха могли да "изкривят" думите му. „Повечето неща, които казвам, се изопачават. От славата в България получаваш само негативи. Хейтъри има и в чужбина, но у нас са повече", обяснява той. А и голяма част от нашенците не вярват, че човек може да успее с честен труд. Лазар е отличник, благодарение на почтени усилия. Максималист е и винаги иска още и още.
Преди да стане състезател по културизъм и персонален фитнес треньор, Лазар, който днес е на 32, се занимава с баскетбол в продължение на 10 години. Бил е в младежкия национален отбор на България, но хронична травма в коляното го отказва. На 18 прекарва година в армията, като там се насочва към бодибилдинга. Лиценз за фитнес треньор получава от Националната спортна академия преди две петилетки.
"Като малък обичах да гледам екшън филми и исках да приличам на героите, участващи в тях. Възхищавах се на Жан-Клод Ван Дам, мечтаех да стана като него. След това се запалих по баскетбола, като паралелно тренирах и с тежести. След казармата продължих да играя баскетбол, но вече бях загубил форма заради 9-месечното прекъсване. Дисциплината и постоянството, на които треньорите по баскетбол ме научиха, ми помогнаха да се развия толкова бързо и в бодибилдинга. Но подчертавам - мускулите не определят кой е мъж и кой не е", категоричен е Лазар.
Баскетболната кариера обаче дълго му създава проблеми с коленете и през септември миналата година претърпява поредица операции. Следват няколко месеца възстановяване, през които прави дълги разходки в парка.
Другата страст на младия мъж е музиката. Ако не е бил фитнесът, може би е щял да стане музикант. Често си пее у дома, но никога попфолк, защото

слуша само хип–хоп и ар енд би

Обича траковете на Рик Рос, харесва "Рамщайн", "Годсмак", Тупак, но не е дежурен в столичните дискотеки. „Докато работих охрана в подобно заведение, съм се нагледал на всичко. Сега вече нямам време", признава Лазар. Естествено, канили са го и във "ВИП брадър", но по лични причини е отказал на продуцентите.
Когато го питат какво освен изумителна физика трябва да притежава един атлет, за да стане рекламно лице на световни брандове, отговаря: "Трябва да има и излъчване, да знае как да се държи пред камерата и сред обществото. Повечето хора мислят, че тялото стига, но са нужни и други качества. Трябва да служиш за пример на другите както в залата, така и извън нея – да ги насочваш към здравословен начин на живот и да им показваш само положителните страни на спорта. За разлика от тези, които продават химия на подрастващите, за да изкарат някой лев", твърди Ангелов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай