Фалшиви хапчета са убили Принс

Фалшиви хапчета са убили Принс | StandartNews.com

Певецът се е нагълтал с вещество, което е 50 пъти по-силно от хероина

Макар официалната аутопсия на Принс да потвърди, че певецът е починал от свръхдоза от мощния болкоуспокояващ опиоиден фентанил, разследващите продължават да дълбаят в мистериозни детайли около изненадващата му смърт на 21 април тази година.

Както беше съобщено още в началото на следствието, Принс е бил зависим от опасни медикаменти, предписвани от лекаря му, които предизвиквали силно пристрастяване. Вчера обаче анонимен източник разкри пред "Минеаполис стар трибюн" нови подробности, според които звездата е злоупотребил с фалшиви хапчета, много по-силни от обикновено болкоуспокояващо, довели до фаталния изход. Медикаментите, открити в имението на певеца "Пейсли парк" в Минеаполис, наистина съдържат фентанил, както и други вещества - като лидокаин и U-4770, синтетичен наркотик осем пъти по-силен от морфина. Те са били скрити в друга опаковка с етикет "Watson 385", който пък е смес от ацетаминофен и хидрокодон - комбинацията във викодина.
Тези фалшиви хапчета са много разпространени в последно време в Щатите. Заради тях през последните години са зачестили инцидентите с предозирания с фентанил, който е 50 пъти по-мощен от хероина. Проблемът е, че потребителите не винаги знаят какво взимат и какви предпазни мерки да изпълняват и за това често се стига до фатален край. Случаите са толкова чести в някои места в Щатите, че е обявена обществено здравна криза.

Певецът, който се е борил с хронична болка, е крил фалшивите хапчета и в опаковки от витамин С и аспирин. Той не е имал рецепта за никакви лекарства в последната година, а тестът, направен му седмица преди смъртта, е отрицателен за фентанил, т.е. той не е злоупотребявал дълго с това вещество. Взел е фаталната доза около 24 часа преди да почине. В тялото му е открит огромно количество фентанил. Според изданието Принс е тежал около 50 килограма по време на смъртта си.

До този момент на разследването са били анализирани хапчета от 20 различни шишенца. Анонимният източник разкрива, че в къщата са били открити и болкоуспокояващи с рецепта, предписани обаче на друго име, неизвестно засега. Звездата се е виждал с доктор Майкъл Тод Шуленберг на 7 април и отново на 20 април -в деня преди да умре. Макар лекарят да е бил разпитван от детективите, той не е обвинен в нищо. Певецът е трябвало да се види в деня след смъртта се със специалист по пристрастявания. След тези последни новини заключението е, че Принс просто не е знаел какво взима, когато почина на 57.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай