Европейки + латиномачовци = любов

Европейки + латиномачовци = любов | StandartNews.com

99 процента от смесените бракове са щастливи, казва Алфредо Торес

По времето на соца в България на браковете с чужденец се гледаше като на престъпление. Никога обаче не е имало съмнение, че мъжете с "цвят на прегоряла ръж" са непреодолимо изкушение за жените от Стария континент. Както и обратното, разбира се. Въпреки че напоследък зачестиха венчавките между европейки и латиноамериканци. Преди време класацията водеха красавците от Близкия Изток и арабските страни. Но поради почти непрекъснатите конфликти в този регион, "подписите" там вече са пълна отживелица. И може би най-вече - заради религиозните различия. Те най-често превръщат пътя към рая в ад.

Традициите на исляма са много строги и не подлежат на дебат - или приемаш съответния начин на затворен живот без право на глас и без свобода за жената, или бракът се разтрогва. Докато в Латинска Америка нещата стоят по коренно различен начин. Всички християни празнуват заедно, като често канят и проповядващите исляма. Религиозните обреди там са весели и атрактивни. Така че на мода мачовците от южния континент - независимо от коя страна са те, та дори били и от най-бедната. Всъщност те детронираха приказните арабски принцове.

Къде се крие тайната на привличането между Европа и Южна Америка? На въпроса биха ли се омъжили за европейци, 85 процента от запитаните млади мексиканки отговорят: "Не. Защото те не са емоционални, много са взискателни, не бързат да се женят, не са кавалери и са пестеливи на комплименти и жестове". При мъжете обаче подобни предразсъдъци не съществуват. Българките са отлични двойки с кубинците.

Родригес е преподавател в университета в Пловдив, съпругата му от Асеновград е инженер, а синът им е художник. Живеят като на кино. Запознах се с тях преди години на морето. Във всяко барче или кафене ставаха да танцуват между масите, щом чуеха музика - без да ги интересува, че всички ги гледат с недоумение. Изключително лъчезарни и весели хора, които непрекъснато се смееха. Той често подхващаше салса дори на улицата, като жена му, естествено, му партнираше. И двамата твърдяха, че чуват мелодиите в главата си.
Треньорът по бокс Луис се разделя с пурата и с бомбето си само в залата, която стопанисва в София. Той успешно превръща млади момчета в отличници в тежкия спорт. С жена си се гледат влюбено така, като че ли току-що са се оженили, а са заедно от дълги години. Топтанцьорът Алфредо Торес и неговата любима половинка се радват на 4 прекрасни деца - невероятно красиви шоколадови сладури на 13, 11, 8 и 5.

"Бракът с чужденец е уникален, интересен, екзотичен - смесват се различни култури, обогатява се генетичната информация. А от това се ражда необикновено преживяване. Традициите на Куба и на Латинска Америка се отличават от тези тук. Манталитетът и начинът на живот са различни. Често обикаляме красивите места из България, особено ни харесва Карлово. В нашето семейство сме винаги много активни. Всички танцуват. Но не знам дали ще продължат професионално. Важното е, че ни е много весело. Според мен смесените бракове с латиноамериканци са щастливи почти на 100 процента", казва Алфредо.

Щастието на повечето от този тип двойки извира и грее от очите, а не от портфейлите. Латиноамериканците прелъстяват с отношение и позитивен нрав. Оптимизмът и доброто настроение са типични мъжете от континента.

Но как и от къде започва любовта? Най-често в университета - в един и същи курс или на една и съща маса в мензата. Това е старо клише, което обаче работи и до днес. Напоследък, естествено, зачестиха и запознанствата по интернет, но те не винаги се увенчават с успех.

Менделсон между два свята

Руското онлайн издание lenta.ru анализира разликите между европейците и южноамериканците. Особено атрактивна обаче е схемата, по която може да се случи щастливият брак между дамите от Стария континент и латиномачосите.

1. Европейските мъже не са емоционални - твърдят дамите от Южна Америка. Какво би казал на годеницата си средностатистически жител на Полша или България: "Обичам те", "Искам те", " Не мога да те загубя" - и с това приблизително се изчерпват излиянията му. Докато латиноамериканецът ще напише поема, та дори да е неграмотен! Той обсипва с горещи комплименти, фрази и ласкави думи любимата - в един момент чак започва да й става неудобно. Тя започва леко да се замисля - нима е възможно да бъде толкова съвършена? Той ще измисли цял сюжет за филм и ще опише с всички възможни цветове как ще страда без нея и колко мъчително ще умре от мъка. Той ще я омае с интересно холивудско бъдеще, а тя ще падне в обятията му без много да мисли, а сетне и под венчилото. Много може да се спори какво обичат жените да чуват с ушите си, но относно красноречието и богатия речник от комплименти, характерен за латиноамериканските мъже спор няма. А да се обяснява на една жена, че много често зад красотата на думите им се крие "нищото", е безсмислено.

2. Европейците за никъде не бързат - те просто проточват връзките си. Най-вече не бързат да минават под венчило. Дори изпитват панически ужас от обвързването с брак. А жените, особено тези, които наближават 30, категорично се стремят към семейния уют и особено към майчинството - най-естествения рефлекс на природата им. За разлика от европейците, латиноамериканците не протакват. Още на първия месец правят предложение за брак. Младежите от континента са ориентирани към семейните ценности. Това е заложено в техните традиции, култура и бит. Фамилията трябва да е голяма, децата - да са много! Често момчетата под един покрив се ревнуват. "По-големият ми брат вече е женен - има две деца, а аз какво още чакам!". Друг е въпросът, че латиноамериканецът преспокойно може да "комбинира" съпруга и няколко наследника с един куп любовници. Характерната полигамност е нещо нормално и много от съпругите си затварят очите.

3. Европейките - особено тези от по-студените страни - по една или друга причина възприемат абсолютно всички мъже от Латинска Америка като
разгорещени мачовци или да си го кажем направо - като жребци в секса. Те нямат нищо против ламбадата да продължи хоризонтално. Но достойнството, с което латиномомчетата са си извоювали славата, работи като приоритет при европейките, които често са лишени не само от кавалерство, галантност и жестове, но и от секс.

4. Европейките твърдят, че в техните страни народът се е освинил от бургерите и че сънародниците им са вечно пияни от бирата, уискито или водката. За европейския мъж блондинка със сини очи, университетска диплома и ползване на три езика е нещо нормално и едва ли ще го впечатли. Докато в Латинска Америка появата на подобно чудо в буквалния смисъл на думата е истински фурор! Чужденка - красива и руса - пък и образована, може да бъде издигната в култ. Ако латиномачото я има за годеница и съпруга, престижът му скача до небесата. Естествено, че подобно бижу ще бъде глезено и гледано като писано яйце. Което не винаги е гаранция, разбира се. Но кой ли ще се замисля за лоши неща навръх сватбата.

5. Европейската визия изключително много се цени в Латинска Америка. Затова често се случва бледолико, абсолютно невзрачно момиче, което в Европа се слива с пейзажа и никой няма дори да го забележи, камо ли да се обърне след него, в Латинска Америка да бъде третирано като звезда и красавица неземна. Най-интересното е, мъжете в Латинска Америка наистина извиват глави сред подобни бледи същества. Латиноамериканецът обаче никога няма да направи забележка на жена си, ако е наддала няколко килца. Напротив, по-закръглените дами се харесват в Латинска Америка, като пищната външност е признак на добро здраве и сексапил. Това устройва всяка дама, тъй като няма нужда да се притеснява, че мъжът й ще кръшне при някоя слаба и млада.

6. Заради различията в манталитета, понякога все пак възниква неразбиране и разногласие. Ако латиноамериканецът каже, че "си има работа" или "свой бизнес", европейката веднага си представя лъскав офис в небостъргач или нещо подобно. Всъщност той не е имал никакво намерение да лъже или да заблуждава. С израза "имам мой бизнес", те обикновено имат предвид павилион в двора, където той продава баничките, които прави майка му всяка сутрин. А в неговата "собствена двуетажна къща", естествено, че живеят родителите му, двамата братя с жените си и всичките им деца. Това е напълно нормално и дори е приоритет, когато фамилията има нови попълнения. Но тези бракове, обикновено не траят дълго. Европейката е свикнала да е отделно и да си има самостоятелен дом, без огромната фамилна индустрия от деца и роднини. Има и друга разновидност на недоразбирането. И на тази примка се ловят колкото и да е странно жени с висок интелект, образование и култура. Например, европейка, която се омъжва за латиномачо, който е таксиметров шофьор, не може да схване разликата между европейския и неговия латино колега. Ако евротаксистът е поне със средно образование, то латинодрайвърът може и да е напълно неграмотен. Любовта допуска грешки.

7. Има случаи, когато момичета от страни в икономическа криза се омъжват за баровци с пури с надеждата, че те ще им решат финансовите проблеми. Често тази любовна сага не е сериал, а протича в единствено действие. Пристигайки в Латинска Америка, се оказва, че мачото с бомбето, пурата и сексапилния парфюм е с "тъмен" бизнес. И тук вече става латиноекшън. Но въпреки рисковете, това се харесва на евродамите, на които иначе би им било скучно.

И все пак: кои са преобладаващите смесени латино бракове - щастливите или нещастните? Не е ясно дали има статистика и каква точно би била тя.
Ако има раздели, в повечето случаи те са тихи и кротки, без ексцесии. Хората просто проумяват навреме, че не са един за друг. Моят скъп приятел от Куба Еустакио Ремедиос Ернандес се раздели със съпругата си не по негово желание - след края на идилята. Той твърди, че една от причините е, че са останали тук. Ако са живеели в Куба, бракът им е щял да се запази под влияние на средата и обществото, което е коренно различно от европейското. В Куба семействата са много сплотени и рядко се стига до раздяла.
Удивителна съвместимост на несъвместимото е бракът с латиноамериканец! Всъщност най-важното е да има фиеста с мохито и пура в ръка.

7:0 за любовниците от Юга

- емоционални и буйни
- сексапилни и страстни
- сладкодумни кавалери
- добри любовници
- лекомислени и весели
- правят бързо предложени за женитба
- държат на семейството, обичат и искат много деца

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай