Елина Кешишева - красавицата с фотоапарата

Елина Кешишева - красавицата с фотоапарата | StandartNews.com

Ейми Уайнхаус, Настася Кински и Вим Вендерс позират пред талантливата българка

Елина Кешишева, един от най-красивите родни топмодели от 90-те години на миналия век, се оказа абсолютно проспериращ фотограф в началото на този. Ефектното момиче, което в бохемската зора на домораслата демокрация всяка вечер купонясваше с Камен Воденичаров и техните авери, закова с обектива си емблематични лица в световната развлекателна индустрия. До 8 юни показва част от тях в столичната галерия "Синтезис".

А портретите на Елина са наистина от първа класа - някога срамежливата Ейми Уайнхаус преди да потъне в депресиите и дрогата, страхотната Настася Кински, спонтанно решила да застане до двете си дъщери, изключително изисканата Анди Макдауъл с момичето си, невероятният "ловец на елени" Майкъл Чимино, колегата му, заснел програмния филм "Плашилото" Джери Шацбърг, Вим Вендерс с кърпа през устата, впечатляващата Даян Крюгер, музикантът, писател и кинаджия Ник Кейв, рапърът Фарел Уилямс...

Разбира се, Елина е кръвно свързана с модата. Публиката може да се наслади на нейните естетски русалки край морета и насред пустинята. Неслучайно Кешишева е снимала за Библиите в жанра - "Вог", "Мари Клер", "Амика", "Харпърс базар". Всъщност през 90-те тя заминава за Париж с договор за "котешката пътечка", но бързо променя амплоато. На шоу за Армани среща бащата на дъщеря си - Давид, тогава все още изгряващ фотограф, а днес е твърде известен. Той снима, тя - дефилира. Нещо като любов от пръв поглед. Първите й "проби" са с неговия апарат. Живеят из цял свят - в Австралия, в Тайланд... Докато не се връщат в Париж.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай