Донков и Вергов боси по "Оборище"

Донков и Вергов боси по "Оборище" | StandartNews.com

Звезди дариха старите си обувки за интериора на театър "Азарян"

Деян Донков, Юлиан Вергов, Йосиф Шамли, Красимира Кузманова, Георги Тенев, Мони Монев, Малин Кръстев, Стефания Колева, Жоро Любенов и други популярни лица оставиха старите си обувки на ул. "Оборище". Стотици столичани и гости на София станаха част от новия театър "Азарян" към НДК, като направиха същото по време на специална акция - част от фестивала "София диша". А директорът на НДК Мирослав Боршош остави ботушите, с които стана неколкократен републикански и балкански шампион по езда. Обувките ще бъдат обработени по специален начин и ще се превърнат в част от интериора на фоайето към театралната зала "Азарян".

Идеята за акцията е на известния сценограф Никола Тороманов - Фичо и е свързана с биографията на Крикор Азарян, за когото темата за обущаря беше любима. Спомняйки си началото на кариерата си, в едно свое интервю Коко казва: "Режисьор съм. Можех да бъда обущар или Бог знае какво".

"Обувките означават посока, силно театрално начало за новата ни сцена. Хората оставят нещо лично, нещо свое и така стават приятели на проекта. Тази малка вещ, умножена и преекспонирана, се превръща в материал или тема за импровизация", споделя сценографът.

Инициативата продължава през целия септември. Всеки желаещ ще може да дари своите стари обувки в стаята на дирекция "Театрално-сценични изкуства", служебен вход А3 в сградата на НДК. После попълва имената си и оставя контакт за обратна връзка, което му дава възможност в бъдеще да получава актуални новини за събитията в театър "Азарян".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай