Долче и Габана: Вива ла мама

Долче и Габана: Вива ла мама | StandartNews.com

Доменико Долче и Стефано Габана като истински и ревностни католици и италианци обожават своите майки. Още повече че първият е роден на остров Сицилия, където жените откровено командват мъжете във фамилията - дори когато съпрузите и синовете им имат нещо общо с мафията. Изключителните дизайнери, които никога не скучаят, нито пък позволяват на своите фенове и клиенти да изпадат във фешън колебания, този път са разиграли детски рисунки. Те пренасят творения на невръстни художници върху платовете за есенно-зимната си колекция. И превръщат жената в модерна икона. Излъчването на одеждите е много наивистично, но същевременно и трогателно. Неслучайно Паул Клее и Кандински директно "заемат" идеи от представите на малчуганите за света.

Долче и Габана, които преди няколко седмици пуснаха манекените си в Милано за шоуто "Viva la mamma" под звуците на парчето "Мама" на "Спайс гърлс", са украсили облеклата с рози. А признанията "Обичам те, мамо", "Ти си моята кралица", "Подарък за теб" и "За най-красивата на света" са написани на различни езици от самите хлапета и са принтирани върху коприните, скроени в традиционните за дуото класически силуети. На дефилето в северната столица на Ботуша манекенките бяха довели бебетата си, за които Долче и Габана направиха специален кът зад сцената. Сред авторите на рисунките са племенниците на Доменико и синът на автора на гравюри, който работи за марката.

Долче и Габана признават, че първо са се опитали сами да нарисуват картините. Но бързо открили, че техните работи не могат да се сравняват с тези на малките. Но пък са извадили скици от своето детство, за да ги използват като покани. "Децата разбират прекрасно цветовете. За тях черното не съществува", казва Доменико Долче. "Обичам тази колекция, защото модата е изкуство. А често най-чистото изкуство идва от децата - и това трябва да се празнува!", добавя Габана. Неотдавна те имаха бърз челен сблъсък с Елтън Джон на "детска" тема. Дизайнерите се обявиха против ин витро процедурите. Великият певец веднага ги бойкотира - нарече ги "архаични" и призова никой да не купува моделите им. Както се знае, Елтън Джон и съпругът му Дейвид Фърниш имат две момченца, родени от сурогатна майка. За разлика от тях обаче корифеите на стила и кройката се обявяват против хомосексуалните брачни двойки, въпреки че бяха гаджета десетилетия. "Семейството не е прищявка. В него има някакво свръхестествено чувство за принадлежност", твърди Габана. Последва размяна на гневни епистоларни образци в социалните мрежи. Елтън Джон обвини италианците, че е срамно да отричат оплождането, което позволява на много партньори да бъдат щастливи с потомството си. След това обаче заровиха томахавките. Долче и Габана почти се разкаяха - не искали да издават присъди над никого.

Сър Елтън Джон им върна жеста: "Много благодаря на Стефано и Доменико за извиненията... Ние винаги сме били големи почитатели на тяхната работа. Сега, когато въпросът е приключен, с нетърпение очакваме отново да носим дрехи по техен дизайн. Обичаме Италия!".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай