Дамите с твърд характер - заплаха или изкушение

Дамите с твърд характер - заплаха или изкушение | StandartNews.com

От векове всички се питат дали непоколебимостта е положително качество за жената, или това плаши мъжката половина на човечеството. Всъщност какво означава твърд характер - способността да работиш неуморно и упорито, адекватно и спокойно да реагираш на провалите, да се придържаш към амбициите си и дългосрочните стремежи и цели. Това е типично за всяка успяла и независима Ева. Тя умее да комбинира ангажиментите с удоволствията - в никакъв случай не се отказва от тях, тъй като по всяко време може да си ги позволи. Не се поддава на чуждо влияние, въпреки че надава ухо за чуждото мнение. Няма проблем да си плати сметката. Сполучливо се съпротивлява на изкушенията. Преодолява страха, за да предприеме разумно това, което трябва. Това не означава, че е лишена от страх, а че е храбра във взимането на трудни и рискови решения. Просто винаги вижда светлината в тунела. Къде се крие разковничето на този вътрешен баланс? Има ли закони на поведение, които трябва да се спазват в името на нивото, което дава самочувствие? Ето златните правила за всяка жена, поела по този път.

1. Винаги се дръжте така, все едно всичко е под контрола ви. Много жени си мислят, че успехът или поражението са свързани с късмета. Ако те са преуспели, значи просто са имали шанс, а ако не са, значи Фортуна е била против тях. Няма съмнение, че съдбата може да бъде най-големият приятел или най-големият враг. Но принципно силните дами никога не седят да чакат птичето, което трябва да кацне на рамото им. Те сами му дават знак къде трябва да се приземи. Въпросните госпожици и госпожи никога не се тюхкат и жалват, че не им върви или че са се провали в някоя акция - те властват над събитията. Ако жената е успяла, то това се дължи единствено и само на нея, ако не, виновна е само тя. Без много да разпилява умствената енергия за пораженията и тревогата какво би могло да се случи утре, тя влага всичките си усилия в реалността.

2. Обърнете гръб на всичко, на което не можете да повлияете. Жената е силна тогава, когато е силно нейното въздействие върху околните. Ако физическата сила може да бъде ограничена, то силата на разума няма как да бъде блокирана. Това, което една категорична дама успее да направи със своето влияние, е недостъпно и за най-мускулестия и напорист мачо. Но не трябва да се бъркат влиянието и манипулирането - две различни неща, чиято граница обаче се сближава при неправилното им използване. За някои жени влиянието е политика. За други - задача номер едно в семейството. За трети - качество, с което може би ще помогнат да се решат проблемите на глобалното затопляне. Но не се изхвърляйте извън рамките, в които можете да влияете. Гласувайте сама със себе си. Придържайте се към съветите на близките си. Търсете хармонията с околните. Научете се да се адаптирате към средата около вас. Силните жени умеят да се променят, но никога не се стремят да променят другите - това е напълно безполезно.

3. Миналото е само тренировка - нищо повече. Генерална репетиция към настоящето. Това, което остава зад гърба, не може да се промени - затова не е необходимо да живеете с него. Останете здраво стъпили в "тук и сега". Учете се от грешките си и от тези на другите. А след това моментално ги изхвърлете от главата си, за да не се превърне мозъкът ви в препълнено кошче с боклук. Лесно е да се каже, но доколко ще го изпълните, зависи от силата на съзнанието и волята ви. Когато ви се случва нещо лошо, приемете го като урок. Когато някой друг греши, проявете доброта и разум. Подадете ръка за помощ, прошка и разбиране. В това е силата! За миналото мислете само в случаите, когато е необходимо да се предпазите от грешки. То трябва да ви е щит и пътеводител към правилните действия - нищо повече.

4. Радвайте се на успехите на другите! Силните жени това го умеят и по това ще ги познаете. Завистта е признак на слабост. Слабите правят погрешни изводи, че ако някой блести, той ги засенчва в собственото им сияние. А това не е така. Ако някой блести, това е защото е силен и може да си го позволи. Обидите, злобата и завистта отнемат неимоверно количество енергия и отслабва този, който ги проявява. И му пречат да бъде стабилен. Успешните жени умеят да се намират една друга и да се поддържат. Те не позволяват да им бъде отнета енергията. Затова и не обръщат внимание на негативните влияния и продължават напред. Благородството ги прави прави още по-силни и успешни. Празнувайте чуждия успех, независимо чий е. След време той ще ви намери и ще го преоткриете в себе си.

5. Никога не си позволявайте да хленчите и да се оплаквате! Не критикувайте другите. Вие не сте съвършена. Вашите думи и критики имат власт предимно над самата вас. Не ангажирайте околните с проблемите си - това ви кара да се чувствате по-зле от тях. Затова дори нещо да не е както трябва, дори да имате проблеми или заболяване, не хабете излишна енергия да се жалвате. Това е напълно излишно и безполезно. Вселената не е способна да приеме този вид информация - тя отива някъде в небитието и пропада безрезултатно. По добре вложете цялата си енергия, за да решите критичната ситуация. И дори не произнасяйте на глас думите, че нещо не е както трябва. Напротив - привличайте позитивната енергия, като казвате, че сте способни да направите всичко още по-добре. Дори и да водите диалог със себе си, правете го във ваш интерес. Бъдете адвокат на своето "аз". Постъпете по същия начин с приятелите и колегите. Никога не бъдете просто рамо, на което могат да си поплачат и не се превръщайте в кошче за душевни отпадъци. Истинските приятели не позволяват на своите приятели да губят увереност - те им помагат да оправят живота си.

6. Преди всичко се старайте да впечатлите самата себе си. Никой стойностен човек няма да ви обича заради вашите дрехи, заради колата, която карате, за заеманата длъжност или за постиженията. На хората може и да им харесват вашите вещи, но това далеч не означава, че им харесвате самата вие. Щастието е закодирано в искрените отношения, а те възникват, когато сте просто самата себе си. В този случай вие излъчвате повече концентрирана ментална енергия към хората, които са действително важни и значими за вас. Силната жена не подражава, не играе - тя е едно към едно.

7. Помнете за постигнатото дотук. Всяка вечер, преди да заспите, отделете поне минутка, в която ще престанете да мислите и да се вълнувате за това, което все още не сте постигнали и не притежавате. И за това, което имат другите, а вие нямате. Тази минутка на отърсване е присъща само за силните жени. Вие имате за какво да благодарите на Всевишния и бъдете постоянно благодарни. Когато благодарите, се чувствате удовлетворена и ви се дават още повече сили отгоре. Да проумееш нещо хубаво и положително за самата себе си - това е най-добрият метод да презаредите своите ментални батерии. Това прочиства и дава нов прилив на енергия. Силните са благодарни - за това са и възнаградени да бъдат силни.

Следвайте тези правила, за да бъдете успешни. И никога не се поддавайте на слабостите, които ви застрашават. Не се предавайте и не страдайте от комплекси. Това само ще навреди на кариерата ви. Всяка една на три жени не носи годежния си пръстен на работното място, показва ново европейско изследване. Причината е, че над 30% от представителките на нежния пол са убедени, че халката ще накара началниците им по-лесно да ги уволнят, тъй като смятат, че техните служители поставят семейните над професионалните ангажименти. По същата причина над 25 на сто от анкетираните жени не носят годежния си пръстен и на интервю за работа - за да имат по-голям шанс да получат желаната позиция. За редица работодатели наскоро сгодените или омъжени дами не са желани за наемане, защото голям процент от тях забременяват и излизат в дълъг отпуск по майчинство. Над 35 на сто от запитаните обясняват, че не искат да носят халка или годежен пръстен, защото това може да ги лиши от по-сериозни професионални отговорности. Около 10% от анкетираните 1800 жени биха свалили халката си, ако са в ресторант с колеги, за да могат по-лесно да се социализират или да флиртуват, правейки се на "необвързани".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай