Бразилската принцеса

Бразилската принцеса | StandartNews.com

Жизел Бюндхен се сбогува с модния подиум. Направи го по време на последното си дефиле в Сао Пауло, където шеметната й кариера започна преди 20 години. Един от най-големите модели на всички времена откри и приключи ревюто на Colcci през третия ден от седмицата на модата в Бразилия. Манекенки се появиха с дънки и фланелки, на които бе изобразен ликът на Жизел. Тя се присъедини към тях, приветства публиката, а след това напусна сцената разплакана. Жизел е представяла колекциите на най-известните модни марки от калибъра на "Викторияс сикрет", "Шанел, "Валентино", "Версаче", "Луи Вюитон".

Родена е на 20 юли 1980 г. в Хоризонтина, Южна Бразилия. Родителите й, Валдир(университетски преподавател и писател) и Ваня Бюндхен (банков служител), са немци по произход, чийто прародители са имигрирали в Бразилия.

Има пет сестри - Ракел, Грациела, Габриела, Рафаела и близначката й Патриция.

Първоначално танцува класически балет и тренирала волейбол. Искала да стане професионален състезател в бразилския волейболен отбор "Согипа". Заради фигурата й, много висока и слаба, в училище я наричали Оливия Палито (португалското име на приятелката на Попай Моряка - Олив) и Саракура (бразилска крайбрежна птица).

Жизел е висока 180 сантиметра, с мерки 91-60-89 и тежи 57 килограма.

Открита е през 1994-та в родния си град. Историята, че бразилски моден агент я забелязва, докато яде сандвич в "Макдоналдс", е преувеличена. Всъщност 13-годишната Жизел е записана на професионален курс за модели от майка си.

Четвъртото място на световен моден конкурс на о. Ибиса я изстрелва към върховете в бранша. През 1996 г. се премества в Ню Йорк, за да изгради мега успешната си кариера.

Когато станала модел, хората я критикували за големината и размера на носа и. Нейният баща тогава й дал ценен съвет и й обяснил, че това просто е част от нея.

Избрана е от сп."Тайм" през 2007 г. в списъка на 100-те най-влиятелни хора в света. Класирана е 45-а в списъка на Австралия на "100 най-секси жени" през 2011-та.

Първото й гадже в Ню Йорк е моделът Скот Барнхил, с когото се разделят, защото Жизел се влюбва във фермера мултимилионер Жоао Паоло Диниз. След това таблоидите й приписват връзки с хотелиера Викрам Чатуол и с актьора Джош Хартнет.

Най-коментирана е връзката й с Леонардо Ди Каприо, която продължава близо 5 години, с няколко раздели и събирания (от 2000 до 2005 г). Следва романс със сърфиста Кели Слейтър, който също приключва с раздяла.

През 2009-та сключва брак с Том Брейди, най-голямата звезда в американския футбол. Джон Галиано е дизайнерът на сватбената й рокля.

Жизел и Том имат син Бенджамин на 4,5 и дъщеря Вивиан на 2. От предишна връзка Брейди има и 7-годишен син Джак.

Стана посланик на добра воля на ОНН в средата на 2009-та година.

Бюндхен участва във филмите "Дяволът носи Прада" и "Такси в Ню Йорк".

Нейна снимка, дело на Ирвинг Пен, е продадена на аукцион за 193 000.

34-годишната Жизел е най-скъпоплатеният топ модел в света. Приходите й за 2014-та са 47 млн. долара през 2014 година и това я постави за осми път под номер 1 в класация на сп. "Форбс" за най-печеливши манекенки.

В книгата на Гинес влиза с рекорд от 150 млн. долара богатство.

"Какво харесвам в лицето си? Моите лунички. Какво не харесвам? Нищо."

"Израснах в Бразилия, където понятието за красота и съблазняване не е същото като в Европа. За моята майка това означава да създадеш хармония между тялото и душата",

"Работата ми се състои в това постоянно да разглеждам свои снимки. Много често се отегчавам"

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай