Брад Пит: Най-добре се забавляват в Третия свят

Брад Пит: Най-добре се забавляват в Третия свят | StandartNews.com

"Страстите христови" на Мел Гибсън са чиста пропаганда, смята славният кинаджия

Епичният филм на Мел Гибсън "Страстите Христови", превърнал се в най-гледаното библейско заглавие, предизвикващо полемики и до днес, е чисто и просто пропаганда. Това смята не кой да е, а Брад Пит. Когато гледал драмата за разпъването на Спасителя, в която се разписват Христо Шопов като Пилат Понтийски и Христо Живков като Йоан, Пит имал чувството, че гледа филм от основателя на сциентоложката секта Лафайет Роналд Хъбард. Голяма фантасмагория. Според него Гибсън се справя много добре с едно нещо - насилието. Както изглежда, мъжът на Анджелина Джоли няма да гледа продължението на филма, което беше анонсирано тези дни, но все пак смята, че "Апокалипто" на Гибсън е страхотен.

В интервю за лайфстайл списанието на "Ню Йорк таймс", взето от писателя Марлон Джеймс, Брад разкрива, че иска да прави филм за Пилат Понтийски. Но той няма да е насочен за феновете на "Страстите". "Филмите са прозорец към света. Преди интернет те бяха начин за опознаване на вселената. Ако живеете във вакуум и изведнъж излезете, се сблъсквате с други култури. Киното беше единственият обектив, който можеше да ми покаже как живее едно дете в Бруклин, Ирландия или Африка."

Пит винаги има мнение по политическите въпроси. "Никога не съм вярвал, че това може да се случи", казва той за Брекзит. Според него Доналд Тръмп също няма да успее. "Когато нещата се объркат и не можем да намерим причината за това, започваме да създаваме мними врагове. Най-просто казано, това, което ни обединява, е добро, а това, което ни разделя, е лошо. Това беше показано много добре в „Големият залог", допълва Пит. Спечелилият няколко номинации за "Оскар" филм е за няколко души, които предсказват световната финансова криза от 2008 г. преди всички останали.

"Ние, американците, винаги си мислим, че можем да напаснем нашата култура върху чуждата, а не се опитваме да я разберем. Това е един от най-големите проблеми на външната ни политика", обобщава актьорът. Заедно с жена си е обиколил много страни от Третия свят. И Пит, и Анджелина Джоли са категорични - хората, които са страдали най-много, се забавляват най-добре.

До края на годината ще излязат два нови филма с Пит. Комедията "Военна машина" е за войната в Афганистан. За тази роля актьорът се изруси. Трилърът Allied на Робърт Земекис с Марион Котияр може би ще предизвика повече интерес сред ценителите. Пит е Макс Ватан – агент на британските тайни служби, който по време на мисия в Казабланка се сблъсква с Мариан Босежур от френската съпротива. Двамата се срещат отново в Лондон, където се влюбват, макар ужасите на войната да заплашват връзката им.

Брад Пит споделя още, че е убиец на растения. В офиса му в Бевърли хилс стоят два скелета на изсъхнали цветя. Саксиите си заминали, защото актьорът не бил в града от десет месеца.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай