Богаташи за един миг

Богаташи за един миг | StandartNews.com

Съкровища в изоставени къщи и творба на Джаксън Полък носят крупни суми на откривателите има

Да се замогнеш при случайно стечение на обстоятелствата е мечта на всеки човек. Трудът, кариерата и дългият път към успеха не се удават на всеки, пък и никак не са животощадящи. Тук ще представим истории, в които за един миг хора са се сдобивали с крупно богатство дори без да са си купували билет за лотария.

Изгубените монети

Джеф Биделман отива в къща, която е необитаема от 20 години, за да оцени стойността на предметите в нея. За къщата се носили най-различни слухове, но най-интересният от тях е, че в една от стените има скрити монети, които са били пускани в дупка в стена от предишните обитатели. Докато почиства, той намира плик с монети. Това заинтригува любопитството му и решава да разбие стената. Оттам се изсипват куп антични монети, изсечени между 1793 и 1857. Реалната им стойност възлиза на 200 000 долара.

Картина за 50 милиона долара

73-годишната бивша шофьорка на камион Тери Хортън купува картина за 5 долара, която смята за обикновена. Без да подозира, че именно тя ще преобърне живота й. След време Тери решава да продаде картината на гражданска разпродажба. Там творбата е видяна съвсем случайно от преподавател по изобразително изкуство, който твърди, че творбата е на именития Джаксън Полък. Хортън няма представа за това, че Полък играе ключова фигура в абстрактния експресионизъм от началото на ХХ в. и е един от най-скъпите художници. Тери отхвърля 9 милиона от купувач от Саудитска Арабия и настоява за цена не по-малко от 50 милиона щатски долара. Накрая успява да убеди купувач за цената, която иска.

Декларацията на независимостта

Стан Кафи купува пергамент от гараж на разпродажба. Като всеки закупен безполезен антикварен предмет той го слага в гаража си да хваща прах. След време решава да го изчисти. Тогава той отново вижда същия пергамент и решава да го занесе в антикварен магазин. Изненадата за него е повече от голяма, защото разбира, че това е едно от 200-те официални копия на Декларацията на Независимостта на САЩ. Интересен факт за този пергамент, че е 36-ят екземпляр. Продаден е на търг за цели 477 650 долара.

Пликове в стената

Строителният работник Боб Китс е извикан от неговата бивша съученичка Аманда Рийс, за да събори стената в банята й. Там той открива две метални заключени кутии. Когато ги отваря, вижда пликове с пари. Състоянието се оказва, че е 180 000 долара. Китс и собственичката изпадат в луд скандал за намереното богатство, защото всеки иска по-голям дял от него. Стига се до съд и след продължително дело се решава ,че е най-добре парите да бъдат поделени поравно.

Чудната находка

Мери Ханаби е обикновено момиче, което живее в покрайнините на града. И още от малка търси съкровища. Един ден тя излиза и с нейния детектор за метал се натъква на нещо доста интригуващо. Тя открива златно съкровище от преди 6 века. Според специалисти то е оценено на стойност от 250 000 паунда. Находката е плоча, изобразяваща Светата Троица, като в света има още само 2 такива копия. Ханаби получава 30% от стойността на съкровището.

Чук за 15 млн. долара

70-годишният Ерик Лоус живее скромен живот със семейството си. Един ден, докато работил по градината си, той изгубва своя чук, а за да го намери, използва детектор за метал. Вместо чука обаче се натъква на сребърна монета. И решава да продължи разкопките. Вика археолози, които откриват в градината му 15 златни и сребърни съкровища. Към тях още 1000 златни монети... Стойността на всичко е 15 млн. щатски долара, а най-забавното, е че чукът така и не бива намерен.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай