"Форбс": Жизел прави по 30,5 млн. долара на година

 "Форбс":  Жизел прави по 30,5 млн. долара на година | StandartNews.com

Повече от 14 години няма кой да измести Жизел Бюндхен от престола на богатството в модата. Супербразилката е номер едно в класацията на "Форбс" за най-доходоносните красавици в света. Само през 2015-а тя е заработила крупните 30,5 милиона долара, отчете бизнес изданието. А състоянието й е набъбнало до близо 400 милиона долара. "Бюндхен ще е първият модел в света, който ще посрещне 40-годишнината си с половин милиард. А при правилно инвестиране на парите спокойно може да се превърне в милиардерка", коментират от изданието, от което изчислили, че тя печели по 150 000 долара на ден.

Според експертите успехът на бразилката в последните години се дължи на интересен имиджов ход: Кралицата, както я наричат, през година-две обявява, че ще се отказва от модата, и после прави гръмки завръщания, които веднага вдигат акциите й. "Не е за пренебрегване и друго: че с годините Жизел става все по-хубава, а светът вече се удивлява на запазените жени повече отколкото на най-младите красавици, защото хората оценяват и се вдъхновяват от старанията на първите да бъдат винаги във форма", коментират още модните разбирачи. Жизел беше и една от най-ефектните жени по време на Олимпиадата в Рио. Жената на Том Брейди твърди още, че спазва изключително стриктна диета, за да поддържа тялото си. "Никаква бяла захар, никакво бяло брашно."

80% от менюто на Бюндхен, мъжа и децата й са плодове и зеленчуци. Останалите 20% са основно месо - пилешко и патешко, както и сьомга. Кафявият ориз, киноата и пълнозърнестите храни също присъстват редовно в блюдата им. Мазнината, с която се готви, е единствено кокосово масло, а в салатите се слага екстра върджин зехтин. За посоляване се ползва само розова хималайска сол", казва личният й готвач Ален Кемпбъл.

На второ място след Жизел в класацията на "Форбс" се нарежда бразилката Адриана Лима с 10,5 млн. долара. Лима е щастливо омъжена за сръбския баскетболист Марко Жарич, от когото има две дъщери и редовно е в топ 5 на най-добре платените манекенки.

Американката Кендъл Дженър е трета с почти същата сума. Дженър дължи успеха си най-вече на популярността си в социалните мрежи, отчитат специалисти.

След нея се нарежда Джиджи Хадид с 9 млн. долара, следвана от Кара Делевин с 8.5 млн. долара, а Кейт Мос и Алесандра Амрозио са заработили 5 млн. долара. Всички 20 най-"скъпи" красавици имат общо 200 млн. последователи в "Инстаграм", а всяка трета е настоящ или бивш "ангел" на "Виктория Сикрет".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай