10:20 ч.

26.01.17

1 мин.

0

5

0

Ядеш риба, а то пластмаса

от редактор |

Ядеш риба, а то пластмаса

Мидите събират най-много боклуци, твърдят учените


Рибата се препоръчва при всяка диета и е еталон за здравословно хранена. Не така обяви мислят учени от Университета в Гент. Те остановиха, че редовното хранене с риба е равносилно на поглъщането на 11 000 парчета пластмаса за година. Причинината за това е замърсяването на морета и океани, което става все по-голямо. Във водите има тонове пластмаса, която попада в телата на рибите, а оттам в хората. "Сега най-важното е да разберем какво става после с тези парчета, след като попаднат в човешкото тяло и дали не могат да причинят някакви инфекции", обяви д-р Колин Янсен, чийто екип води проучването. Най-страшно е положението при мидите, които филтрират 20 литра вода, а съответно и боклуци, на ден. 


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 07:49 · 28.01.2017
ядeш мармалад, а то лаина
Потребител · 00:48 · 28.01.2017
ядeш лайна, рeки, морeта и окeани са пълни с фeкалии
Потребител · 02:50 · 27.01.2017
Той Тръмп хубаво ги е подгонил тези учени.
Потребител · 02:48 · 27.01.2017
Тогава, като ни изядат, ще ядадат пласмаса.
Потребител · 18:55 · 26.01.2017
Гледайте филма "Крилце или кълка" с Луй Дьо Финес да видите откога това е проблем за развитото "демократично" общество.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент