15:50 ч.

05.06.18

2 мин.

0

1

0

Учени с 3 сценария за човечеството

от Стандарт |

Учени с 3 сценария за човечеството

Човечеството ще се развива по един от трите възможни пътища - "отмиране", "меко кацане" или "пълен колапс". До тези заключения стигнаха астрофизици под ръководството на Адам Франк от университета в Рочестър, щата Ню Йорк, съобщи Лайф, цитиран от investor.bg. В рамките на изследването вниманието било фокусирано върху цивилизация, която използва природни ресурси, за да може хабитати да еволюират и да се разширят. При това големият добив на изкопаеми води до увеличаване на населението, но условията в околната среда толкова много се влошават, че хората са застрашени от смърт.
В съответствие с първия сценарий, наречен "отмиране", човечеството прекалено активно се развива и използва много ресурси. В резултат популацията хора на планетата достига до своя пик, а след това населението рязко намалява. В края на краищата остават толкова хора, колкото Земята може "да изхрани". 70% от земляните трябва да си отидат от този свят, за да може планетата "да изхрани" останалите 30 процента.
Вторият сценарий е наречен "меко кацане". В този случай "екзоцивилизацията" първоначално тръгва по първия път. Когато достига критичната точка, започва плавен преход към следващия вид ресурси. Това спасява голяма част от човечеството и съхранява околната среда.
В съответствие с третия сценарий, наречен "пълен колапс", условията на планетата толкова бързо се влошават, че преходът вече не може да попречи на пълното измиране.
"Изследвайки онова, което може да се случи на другите, разбираме какво може да стане с нас самите", отбеляза Адам Франк.
Резултатите от изследването са публикувани в Astrobiology.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Garo · 13:46 · 23.07.2018
Zatvorat li nachata kruchma na selo,kraj s nas!!!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент