14:30 ч.

06.10.16

1 мин.

0

0

0

Учени от цял свят на конференция в София

от Ангел Карадаков |

Учени от цял свят на конференция в София

От 6 до 9 октомври столицата ни ще е домакин на 11-та международна научна конференция, посветена на водата. Форумът у нас е признание за националния научен принос и уникалните природни ресурси в България.


Традиционният домакин на конференцията е Сиатъл, САЩ като там форумът е провеждан 9 от общо 11 пъти. Международната конференция създава уникална среда за популяризиране на вековната култура и природа на България, както и за установяване на бизнес контакти с чуждестранни партньори и възможност за стартиране на иновативни предприятия и фирми.


Тазгодишната тема на форума е "Химия, физика и биология на водата". Конференцията се провежда ежегодно от 2006 година насам. Учени, изследователи и ентусиасти от научната сфера се събират от цял свят, за да представят и обсъдят новаторски изследвания в рамките на един глобален форум. На тазгодишната конференция особено внимание е отделено за проучването на физическите параметри и биологическите свойства на водата под влияние на различни естестествени и изкуствено симулирани фактори.


Гостите и участниците в конференцията имат възможността да се запознаят със столицата и страната ни и през погледа на фотографа Иван Шишиев от етюдите на София, който повежда учените на едно пътешествие от забързания град до бита и културата ни, преплетени и с православанта духовност у нас.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент