Пирамида като в Гиза под леда на Антрактида

Пирамида като в Гиза под леда на Антрактида | StandartNews.com

Учени от НАСА заснеха древно селище на 2,3 км под повърхността

Имало ли е древна цивилизация под ледовете на Антарктида? За съществуването на древно човешко селище, лежащо под впечатляващите 2,3 километра лед, свидетелстват снимки от дистанционно сондиране от мисията IceBridge на НАСА в Антарктида. Откритието е направено при авиационни изпитания на Advanced Topographic Laser Altimeter System (ATLAS) - лидарна технология на НАСА, която ще бъде пусната през 2017 година и е предвидена за мониторинг на измененията в полярния лед.

"Съществува много малка вероятност за грешка, именно затова бяхме толкова учудени, когато забелязахме тези аномални особености на снимките на лидара", обяснява Натан Боровиц (Nathan Borrowitz), водещ учен на програмата IceBridge и изследовател на морските ледове от центъра за полети "Годард" на НАСА, цитиран от сайта megavselena.bg. Ашока Трипатхи, водещ археолог в университета на Калкута, смята, че изображенията са ясно доказателство за древно човешко селище под ледената покривка. "Това несъмнено са черти на един вид структури човешко производство, напомнящи някакви пирамидални структури. Картините показват ясно не това, което трябва да очакваме от естествени геоморфологични образувания, срещащи се в природата. Тук имаме ясно свидетелство за човешко инженерство. Единственият проблем се заключава в това, че тези снимки са направени в Антарктида под 2-километров лед. Нямаме никакво обяснение за това в този момент", признава той. "Тези снимки просто отразяват малка част от общата територия на Антарктида. Възможно е да има много други подобни участъци, които са покрити с лед. Това просто ни показва колко лесно е да подценим размерите и мащабите на древните човешки селища", казва Трипатхи.

Според историка и картограф от Кеймбриджкия университет Кристофър Адам, това може да има рационално обяснение. "Една от най-загадъчните карти в историята е картата на адмирал Пири Реис от 1513 година, на която е изобразен северният бряг на Антарктида. Най-невероятното на тази карта е това, че тя показва бреговата линия на Антарктида без какъвто и да било лед. Как е възможно това, когато изображенията на бреговата линия на подледниковата Антарктида са били забелязани чак след развитието на георадара през 1958 година? Може би Антарктида невинаги е била покрита с ледена покривка? Новото откритие може да е свидетелство, че това е възможно", казва той. "Леко изместване на полюсите или на оста на въртене на Земята в исторически времена са единственото рационално обяснение, което идва наум. Но задължително трябва да проведем повече изследвания, преди да направим каквото и да било заключение."

Само преди няколко месеца пък сайтът InvestmentWatch съобщи, че спътниково изображение може да се окаже окончателно свидетелство за съществуването на пирамидална структура в Антарктида. Според изследователя Висенте Фуентес, съществува поне една пирамида, скрита под огромния слой снегове и ледове на Антарктида. Той е на мнение, че това може да е свидетелство за древни времена, когато Антарктида е била съвсем различна от днес и древните цивилизации са се развивали на студения в съвремието континент, оставяйки изумителни конструкции след себе си.

Във видео Фунтес привежда основните характеристики на пирамида, която може да е разположена под дебелия слой лед, като прави сравнение с Великата пирамида в Гиза. Координатите на аномалната структура са 79 р 58Т39.25 "S / 81 р 57Т32.21? O.

От няколко десетилетия вече датира идеята, че има пирамиди, скрити в Антарктида и е причина за спекулации по отношение на това, което е представлявала Антарктида в далечното минало. Някои смятат, че там невинаги е било толкова студено, колкото е днес. Интересното е, че научните изследвания изглежда доказват, че Антарктида е била много по-различна в далечното минало. През 2009 г. учен е изследвал ледения континент, събирайки проби, и се е натъкнал на поленови частици в Антарктида, което предполага, че екосистемата на южния континент е била много по-различна в миналото, като посочва, че температурата през лятото е достигала около 20 градуса по Целзий. "Преди 100 милиона години Антарктида е била покрита с гъсти гори, подобни на тези, които съществуват в Нова Зеландия днес", казва д-р Ванеса Боуман.

През 2012 г. друг екип от изследователи са успели да идентифицират 32 вида бактерии и 2800-годишни халофили в проби от вода от езерото Вида в Източна Антарктида. Според изследователите, в древното минало от дългата си история Антарктида е била покрита с гори и обитавана от различни форми на живот. Какво означава това? Като се има предвид малкото, което знаем за живота на нашата планета в далечното минало, е вероятно, че по това време хората са живели на ледения днес континент точно както са го правили в Африка, Европа и Азия. Въпреки че това е нещо, което се смята за малко вероятно от повечето учени, единственият начин да разберем тайните, скрити под ледовете, е чрез проучване на континента и позволяване на обществото да види резултатите.

Ако се върнем към Африка, знаем, че учени и египтолози отдавна подозират, че Сфинксът е много по-стар, отколкото се смята, може би дори на повече от 10 000 години.

Теориите са подкрепени от откриването на водна ерозия на Големия Сфинкс, което, според учените, разказва историята на екстремни климатични промени в далечното минало. Това означава, че ако климатът в Африка и други части на света се е променил драстично, е възможно същото нещо да се е случило в Антарктида. Ако експертите успеят да докажат, че пирамидите на Антарктида са изкуствени съоръжения, откритието може да доведе до сериозно преразглеждане на историята на човечеството.

Хората вярвали в далечното минало, че суша, наречена Terra Australis, е била гигантски континент, разположен в южните части на планетата. Той бил там, за да се осигури "баланс" за северните земи на Европа, Азия и Северна Африка. Тази идея съществува от времето на Птолемей от I век пр.н.е.

Именно пирамидалната структура, която се посочва във видеото, е разобличена преди време от изследователите на руското общество "Космопоиск", което се занимава с изучаване на НЛО и паранормалния явления.

На две от снимките, които се представят като изображения на пирамиди в дълбините на континента, всъщност е запечатана най-високата планина в Антарктида - масива Винсън, заснет от две различни точки. Снимките са били откраднати от блога на алпинистите, които през 2010 г. са покорили планината.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай