20:20 ч.

18.04.17

1 мин.

0

0

0

Откриха "брат" на чудовището от Лох Нес

от Стандарт |

Откриха "брат" на чудовището от Лох Нес

 


Американският ловец Дейвид Брадт
(David Bradt) случайно е намерил останки от "родственик" на чудовището от Лох Нес с необичайно къса шия - еласмозавър, живял преди около 70 млн. години. За това съобщава Journal of Vertebrate Paleontology.
Един от авторите на статията - Патрик Дракенмиллер (Patrick Druckenmiller)
от университета на Аляска във Файербанкс разказва, че представителите на този вид на влечуги са имали 76 прешлена. В намерения скелет преброили едва около 40 прешлена и това изуми експертите.
Дракенмиллер отбелязва, че останките от морското влечуго били намерени още през ноември 2010 г. в северните части на щата Монтана, където Брадт ловувал едър дивеч.
Отначало ловецът предположил, че е намерил скелет на трицератопс, каквито често откривали на северозапад в САЩ.
Възстановяването на останките отнело три дни на учените и едва след това те разбрали, че става въпрос за нов вид еласмозавър.
За разлика от другите еласмозаври, дължината на шията му била едва малко над два метра. Нарекли влечугото в чест на ловеца и племето местни индианци - Nakonanectes bradti.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент