Обявиха състезание по програмиране

Обявиха състезание по програмиране | StandartNews.com

 

От 16 до 18 декември хакатонът HackFMI ще се проведе във Факултета по математика и информатика на СУ и ще събере на едно място студенти, практици и ентусиасти от сферата на програмирането, математиката и статистиката. Осмото издание на състезанието се фокусира върху света на данните и ще протече под надслов "Hack for Data". В рамките на трите дни на хакатона към участниците ще бъде отправено предизвикателството да разработят интересни софтуерни и хардуерни решения. За разработката, екипите ще имат възможност да включат използването на всякакви данни, както и различни анализи, алгоритми, machine learning и изкуствен интелект.

Отборите могат да бъдат до 6 участници, които разполагат с 3 дни да разработят своя проект. По време на хакатона ментори от ИТ сектора ще помагат със съвети и идеи, а в неделя вечер отборите ще презентират своите проекти пред предварително сформирано жури.

Събитието е напълно безплатно и е отворено за всички желаещи студенти и ентусиасти, навършили 18 години. Регистрацията е отворена до 14-ти декември на сайта на събитието: http://hackfmi.com/.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай