НАСА показа обратната страна на Луната (ВИДЕО)

НАСА показа обратната страна на Луната (ВИДЕО) | StandartNews.com

НАСА показа обратната страна на Луната. Космическият апарат DSCOVR засне това на фона на Земята.Изображението е получено от точката на Лагранж в системата Земя-Слънце – на равно разстояние от двата обекта, съобщи НАСА.

Снимките са направени от камерата Earth Polychromatic Imaging Camera (EPIC) на DSCOVR на 16 юли 2015 г. от разстояние 1,5 млн. км от Земята. Изображението е отразява около 5 часа – в началото на анимацията се вижда Северна Америка, а в края – Австралия.

В дясната страна на Луната се виждат странни зеленикави оттенъци. Цветните снимки от EPIC се получават от комбинация на червени, зелени и сини изображения, направени в интервали по 30 секунди. За това време Луната леко се придвижви и това пречи да се създаде идеалната гама на изображението.

Това е първи тест за работата на DSCOVR. НАСА планира да получава следващите снимки два пъти годишно.
Част от Луната никога не се вижда от Земята, тъй като периодът на въртене около нашата планета е много близък до периода на въртене на Луната около оста й. За пръв път обратната страна на Луната е заснета през 1959 г.

Апаратът DSCOVR, който бе изстрелян в началото на тази година, ще наблюдава слънчевата активност. С него трябва да се следят слънчевите ветрове и короналните изригвания на нашата звезда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай