Звездите вещаят време за равносметка

Звездите вещаят време за равносметка | StandartNews.com

И през настоящата седмица планетата Меркурий за трети, пореден и последен път в рамките на 2015 година, е "ретроградна". Напоследък много се говори за зигзагообразния характер на придвижването й по еклиптиката, дават се съвети как да се възползваме, както и как да се предпазим от клопките на нейното въртеливо движение.

В период като настоящия - от 26 септември до 2 октомври, когато няма други многозначими, изразени планетни въздействия, е добре да се съсредоточим върху ретроградния Меркурий. А и със сигурност ще имаме време да обърнем повече внимание на особеностите на ретроградността.

Не по-малко важно е да превъртим в мислите си специалните моменти от края на август до началото на септември, за да си дадем сметка какво сме постигнали и с какви средства да продължим.

Успоредно е нужно да се съсредоточим върху аспекта Марс/Сатурн. Към 25 септември двете планети влизат в конфигурация "квадратура", към чието въздействие до 29 септември се прикрепя енергията на лунното затъмнение от 28-ми. Тяхната комбинация може да стане причина за:

поведение, несъобразено с обстоятелствата, за лекомислени решения.
Под въздействието на квадратура Марс/Сатурн при затъмнение обичайно се увеличава броят на инцидентите. Налага се да се движим с повишено внимание по пътищата.
През седмицата е активен аспектът Слънце/Сатурн. Неговата хармонична природа стабилизира поведението на родените под знаците на "земята" /Телец, Дева, Козирог/ и на "водата" /Рак, Скорпион, Риби/, а те от своя страна, са готови да поемат повече отговорности. Техни представители ще доминират в различни обществени инициативи.

Овен

Ентусиазмът е в повече

Вие сте жизнени и решени за действие, но трябва да внимавате, ако ви се налага често-често да разгръщате писмени документи. Не сте застраховани от грешки поради бързане, но всъщност, заради намесата на ретроградния Меркурий от знака на Везни /Меркурий, ретрограден попадат в лупичката/ в делата ви. Тръгвате с ентусиазъм към целите си. Редно е да го съхраните до края на периода, за да сте напълно сигурни, че подводните камъни, които възпрепятстват хармоничното протичане на общуването на различните нива от делника, няма да ви спънат. Присъствието на аспект между транзитиращото Слънце и Сатурн /Слънце и Сатурн попадат в лупичката/ гарантира, че ще имате волевата енергия за довършване на начинанията. Остава да се съобразите с задържащия механизъм на "ретроградността". Затова ви предлагам да скъсите съзнателно хоризонта на очакванията.

Телец

Планирайте дни напред

Лунното затъмнение на 28 септември /затъмнение попада в лупичката/ ви разнежва. Вие се питате какво впечатление правят постъпките ви на околните и дали не трябва да сте още по-грижовни към подрастващите. Едновременно с това, мнозина ще отдадат време и усилия на подпомагането на нуждаещи се или за изпълнение на своя синовен дълг. В началото на октомври е за препоръчване да не оставате важните дела за последния момент. Пробвайте да ги датирате за две-три седмици напред, поставяйте си конкретни срокове за изпълнението на намеренията си. Причината е в динамиката на процесите, която отдалечава приключването на задача, но пък ви помага все по-ясно да виждате какво предстои. Няма как да не спомена и за една препоръка, важна за дните, заобикалящи лунното затъмнение - 27, 28 и 29 септември. Предвидете ги, моля, за по-спокойни занимания.

Близнаци

Действайте разумно

Вашият знак се задържа встрани от активната територия от Зодиака, където днес планетните влияния и затъмнението имат пресечна точка. Външно изглеждате спокойни и действате разумно. Оставете други да се ентусиазират, а вие наблюдавайте. Това са препоръки по отношение на вашата намеса в професионално-служебните процеси и задачи. Не така стои въпросът с поведението ви спрямо близките. Ако там нещо понакуцва и ако сте си поставили за цел да ги хармонизирате, моля, доверете се на ретроградния Меркурий от знака на Везни /Ретрограден Меркурий от Везни попада в лупичката/, за си изясните какво куца и да покажете какво ще се стремите "да изправите". В тази посока вървят и въздействията от страна на планетата Сатурн /Сатурн попада в лупичката/. Те натоварват 26 - 28 септември със специална функция: околните очакват да видят конкретните ви стъпки и да чуят ясните ви послания.

Рак

Готови за битка

Актуалните звездни аспекти ви сварват подготвени за битка. Вие сте във вихъра на активните занимания, целящи подобряване на професионалните възможности. И така трябва да продължи. За предпочитане е покрай съсредоточаването ви върху материалното благополучие и неговия външен израз - много повече от всичко да не изпускате от поглед реалността. Изискванията на планетните вибрации гласят: да разчитате предимно на собствените сили, да отказвате външна подкрепа дори, тогава, когато предложенията звучат атрактивно. Подчертавам този момент, заради опасенията, които изпитвам, че към 28 септември, с активизирането на планетата Сатурн /планетата Сатурн попада в лупичката/ по време на лунното затъмнение, вие ще отключите спонтанността си и е възможно да забравите за разумните аргументи при вземането на решения.

Лъв

Дръжте се на положение

Цялото ви поведение говори за готовност да поемете още и още отговорности. Искате да ви приемат насериозно. Не си давате сметка, може би, с каква тежест се нагърбвате. Околните с радост ще ви прехвърлят част от задълженията си. Така ще е на работното място от 28 септември до 2 октомври. Някои ще действат зад гърба ви, поставяйки ви пред свършен факт. Ако сте съсредоточени и знаете какво искат, няма да успеят да ви изманипулират. Поблазните ли се да проявите или разкриете емоциите си, тутакси някой ще се възползва. Предходните дни - 26 и 27 септември, имат друг род настроение. Те ви предразполагат да сте сговорчиви, грижовни към близките си. Смея да твърдя, че и в този случай не е редно да ви "играят по тънката струнка". Дайте да се разбере, че нямате никакво намерение да отстъпвате безкрайно, както и да жертвате авторитета си. Дръжте се на положение. Утре те ще омекнат.

Дева

Грижа за човека до вас

Изплуват минали действия и предишни контакти. Мнозина ще открият начин да препотвърдят отношения, връзки, контакти, на които държат или разчитат. Някои могат да се замислят за причините, които преди време са възпрепятствали едно или друго събитие, променили са нещата мимо волята им. При всички случаи, периодът предполага да отделите специално внимание на партньора, на партньорствата. Не съм далеч от идея да поставите началото на полезно сътрудничеството в професионалната област. Дните след 28 септември са подходящи за целта. Другата линия, която ще се развие през периода, е свързана с вземането на важно решение в личния живот: мнозина ще се решат да защитят или да упражнят правото си на личен, свободен избор. Други ще го трансформират в енергия, позволяваща им да направят нещо самостоятелно. Тя ще е актуална преди 28 септември.

Везни

Забелязват ви

Приемете, че през предстоящите дни се нуждаете повече от друг път от разбиране, прегръдка и внимание. Емоциите, които таите в себе си, ще избухнат и настояват да им се обърне внимание. От 26 до 29 септември ще ви е най-трудно. Тогава се натрупва енергията от аспекта Слънце/Сатурн и влиянието на лунното затъмнение /Слънце, Сатурн и затъмнение попадат в лупичката/. Надявам се, вибрациите им да надделеят и вие да се окажете в центъра на специално внимание, от което и имате най-вече нужда. Последните два дни от месеца и началото на октомври изпращат и друг род енергии към вас: амбицират ви да учите, да знаете и можете, за да изпъкнете в групата, колектива, към които принадлежите. Възползвайте се от момента да предприемете конкретни стъпки в служебно-професионална сфера.

Скорпион

Не се предоверявайте

Вие сте затрупани от работа. Делата ви се нуждаят от преструктуриране и вие сте се заловили със задачата. Мнозина ще се доверят на нови технологии и различен, неконвенционален подход. В същото време, не пренебрегвайте необходимостта от добър синхрон с партньорите - в личния живот, в бизнеса. Събитията през седмицата ще ви накарат да разберете, че сами не можете. Това не означава, че не трябва да търсите промяна и в контактите. Напротив. Ретроградният Меркурий от знака на Везни /Меркурий попадат в лупичката/ очаква вие да експериментирате във връзките с пълното съзнание, че трябва да сте много, много внимателни, когато избирате кому да се доверите. Но най-важното е, че ако сега сбъркате в преценката си, бързо ще го осъзнаете и ще можете да се извините с Меркурий. Така няма да се наложи да преживявате всичко издълбоко.

Стрелец

Повече дипломатичност

Дните от 26 до 29 септември са ви дадени за това - да привикнете към промените в статуса си на работното място или в бизнеса, да определите отношението си към хората, с които ще ви се наложи да полагате съвместни усилия през следващите месеци. Надявам се, да се възползвате от енергичността си в работния процес, докато при напасването на контактите и взаимоотношенията можете да се доверите на спонтанната си добронамереност. Ако към този подход прибавите дипломация, напълно уверено мога да ви кажа, че октомври ще се окаже вашият успешен месец от 2015 година. Благоприятният ход на събитията не може да бъде помрачен от енергиите на лунното затъмнение на 28 септември /лунно затъмнение попада в лупичката/, тъй като вашата интуиция и сънищата ви носят знаци-послания, на които да се доверите в практиката на делника за изграждане на своето мнение, за решенията си.

Козирог

Без любов не може

Звездните аспекти между планетите Марс, Сатурн в комбинация със Слънцето, за които стана въпрос във въведението /Марс, Сатурн и Слънце попадат в лупичката/, ограждат вашия знак и изваждат на показ най-добрите страни на характера ви. За да се възползвате от тях, предлагам ви да се отворите за контакти и да позволите на околните да надникнат в душата ви. Убедена съм, че повече от всичко вие се нуждаете от съпреживяване, от любов. Подходете на 26 септември с подобна нагласа към срещите си и приемете, че ви предстои да подложите някого на тест за лоялност. Едва ли има по-благоприятна среда и момент за неговото провеждане. Винаги, когато Меркурий е ретрограден от знака на Везни , вие сте в кондиция да оценявате отсрещната страна по достойнство без да я идеализирате или да засилвате негативните й страни.

Водолей

Спокойствие преди всичко

Всяка ситуация приемайте със самочувствие и спокойствие. Търсете контакт с близките си, с приятелите, с колегите, в чието присъствие се отпускате. Причината да ви съветвам така е нуждата да живеете по начин, отговарящ на възможността вашето вътрешно "аз", потребностите ви да се изразявате свободно. Не трябва да се насилвате. Рядко се случват подобни периоди. Сега чувства и действия, намерения и постъпки, вървят в синхрон. Наложете си да използвате максимално плътно всеки миг от седемдневието. Предлагам ви да набележите разнообразни цели - да има и такива, които вие или околните сте оценявали за непостижими. Не се плашете от неизвестността в обстоятелствата, защото вибрациите на аспектите ви гарантират висок потенциал на жизнена енергия. Бих допълнила, че ако не я употребите, ако не впрегнете силите и волята си в желана цел, има опасност тя да ви затисне. Всичко е заложено в собствените действия.

Риби

Умната с парите

Правите широки крачки и вървите към финализиране на конкретни намерения. Чувствате се достатъчно силни да преборите обстоятелствата. Едновременно с това сте спокойни и убедени, че действията ви са правилните. Енергията на планетите Марс и Сатурн /Марс и Сатурн попадат в лупичката/ направо се излива върху вас. Не й позволявайте, моля, да изземе кормилото на вашия живот, тъй като това може да се окаже опасно. На 26 и на 27 септември ще разберете какво имам предвид. Ще ви се наложи да поставяте спирачка на желанието си да демонстрирате кой управлява на работното място, в бизнеса ви и кой командва у дома. В същото време, подреждайте делата, които не търпят отлагане и се възпирайте да правите далечни планове. Все още не е приключила ретроградната фаза на Меркурий, за да си позволите да давате крайни оценки и големи обещания. Налага се да ви посъветвам да сте внимателни по отношение на финансите /ограничете покупките и разходите/ на 28 и на 29 септември.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай