Звезди и партньорства

Звезди и партньорства | StandartNews.com

Астрологична прогноза за периода 9 - 15 май 2015 година

Време за кариера

Седмицата започва с планетни размествания. Промени в местата, заемани от небесните тела върху зодиакалната лента, изричат важните послания. Първото е на аспекта Меркурий/Нептун, предупреждаващо ни около 9 май да се въздържаме от важни решения.

Следва по-продължителната връзка Слънце/Плутон и Слънце/Марс - от 11 май до края на разглежданите дни. Техните вибрации ще създават у повечето хора усещането, че контролират случващото се и ще ги подтикнат към лекомислени реакции и начинания.

Подтекстовата сила на двата аспекта би могла да се разчете и употреби по много елегантен начин, ако се впрегне в последователни, съсредоточени и в същото време, енергични действия за укрепване на професионалния авторитет.
Мнозина ще го осъзнаят и ще се възползват за напредък в кариерата.

Вероятно, тази тенденция няма да ни направи силно впечатление, ако сме решили, че днешният ден не ни интересува толкова, колкото подготовката на плановете за бъдещето.

В рамките на седмицата Меркурий се подготвя за своята ретроградна фаза. Моят опит от наблюденията на неговите зигзаги ме карат да кажа, че планетата вече въздейства като ретроградна, независимо че реалното й "обръщане" се очаква на 18 срещу 19 май.

Овен

Пари

Паричните потоци ви създават усещането, че сте се справили добре със затрудненията и че ви очакват по-добри времена. Точна преценка. Предлагам ви начин да се измъкнете от капана на собственото неудовлетворение и да не се вглеждате в нещата, които не ви харесват, а в онези, които ви радват. Отделете си време за лични занимания от 9 до 13 май и ще видите истинската страна на взаимоотношенията, на които държите или разчитате. Връзката Марс/Слънце осветлява за вас полетата, върху които се разкрива потенциалът ви в материален план и се дава превес на връзките с най-близките. Добри отношения вкъщи и под семейния покрив гарантират по-добри финансови възможности, придобивки, радостни преживявания. Всичко това прави възможна кратка ваканция в края на периода.

Телец

Не спорете

Последните дати от периода са изключително адаптивни и позволяват да обновите не само мислите си с планове за бъдещето. Чувствате се и в отлична физическа форма, а добрата кондиция ще ви позволи да сте по-дълго продуктивни. След съботния ден, 9 май, когато поради намесата на връзката Меркурий/Нептун е възможно да срещате съпротива от страна на околните и препятствия по пътя си, настъпват благоприятни дни. Убедена съм, че няма да ги посветите на развлечения и разпускане, защото се чувствате готови за сериозни и важни натоварвания в деловата сфера. Единствено е възможно да си позволите свободно време за спортни занимания или да го употребите за наложителните пътувания. Към 12 май и напред към средата на месеца прецизирайте думите си, следете как се променя отношението на околните и не влизайте в спорове.

Близнаци

Спокойствие преди всичко

Движението на небесните тела позволява вие да свикнете с разширяването на професионално-служебните правомощия, носещи повече отговорност и тежест. Властта и правото да определяте, да организирате и да се разпореждате вземат своето от вашето спокойствие и вие много лесно попадате в капана на непредвидени обстоятелства. Прочетете, моля, предупрежденията в обща част. Откажете се от крайни или окончателни решение по възможност на 9 и от 12 до 15 май. 10 и 11 май са ясен пример за това какво не трябва да правите, когато сте ядосани - не отивайте на пазар, а си вземете почивен ден за разходки, размотаване и безцелни срещи. Както споменах, следващите няколко дни - датите от 12 до 15 май, ви предоставят възможността да загърбите делничните недоразумения и да посветите време, сили, средства на реализацията на дългосрочни идеи и сериозни намерения, чийто резултат ще се види през края на този юни.

Рак

Във вихъра сте

Вие се нуждаете от общуване и ще посветите време на връзките си с хората, които са ви интересни. Да допълня и полезни. Придвижването на Меркурий в аспекти с други планети, докато се придвижва през знака ви, разширява границите на вашите желания и на намеренията в полето на контактите. Той развихря полета на фантазията ви. Сега осъзнавате, че имате какво да наваксвате в сферата на материалното и вниманието ви ще се фокусира върху усилията да придобиете повече средства и по-големи възможности. Дано до момента не сте утежнили силно с претенциите си отношенията с колеги, партньори в бизнеса, а също с домашните, защото това би могло сериозно да затрудни или да усложни изпълнението на вашите настоящи намерения за по-добри приходи. В такъв случай Вие гледате напред и проектирате промените, които смятате, че трябва да ви гарантират подобрение на статуса и на екзистенцията. Силата на амбицията ви води. Определено успявате да наложите този свой имидж пред обществото. Към средата на май, обстоятелствата все по-категорично изискват вие да сте смели и самостоятелни в действията си, да отстоявате правата си, да вървите към целите си. Но само при условие, че сте подготвили почвата. По време на този марш е добре да се доверите на близки или на проверени хора, както и да не разширявате много кръга на участниците, защото обстоятелствата могат да се променят изненадващо. Тази тенденция се усеща още на 12 май и предупреждава да се въздържате от крайни решения и от важни споразумения. На 13, 14 и на 15 май предизвикателствата растат пропорционално на желанието ви за успех, но заедно с тях и опасността да ви подведат.

Дева

Повече концентрация

Не сте доволни и това си личи. Околните го отбелязват, но не са в състояние да ви помогнат, тъй като вие самите не поставяте ясни жалони и критерии. Тенденцията да искате онова, с което не разполагате или е труднопостижимо, не само продължава, но и се усложнява поради присъствието на аспекти между вашето рождено Слънце и планетите Меркурий и Марс. Ясно е едно: целите се нависоко, но ви куца стратегията за постигането на целите. Моля, отдалечете хоризонта. Малко е рано да определяте крайни срокове и граници. След средата на следващия месец желаното ще придобие по-ясни очертания. А до тогава, задоволете се с онова, което ви предлагат обстоятелствата и не мърморете. Все ще се намери някой да ви каже, че се държите детински. Придвижването на вашата планета Меркурий подсказва, че сега се справяте много добре с писмени задачи. Съсредоточете се върху тях.

Везни

Трудности

Дните предполагат самоограничаване или самоограничения - все неща, които няма как да ви се харесат. От друга страна, важно е да станете спестовни и да оставите прищевките за по-добри времена. Динамиката на звездните положения, позволява да правите бързи, но невинаги верни преценки и заключения в хода на общуването на процесите на работното място. Това още повече ще усложни ситуацията след 11 май. Разбира се, че е възможно да контролирате горния процес. Предлагам ви още от 9 май да се държите настрана от интриги и клюки, да се въздържате от появи на многолюдни места и да подбирате думите си, дори когато общувате с близките си. Не знаете до кого ще опрете утре и чие доброразположение ще ви е необходимо за справянето с една усложнена ситуация. Тя ще изникне от нищото на 13 и на 14 май. Онова, на което най-малко трябва да разчитате тогава, са емоционалните послания и излиянията.

Скорпион

Сложен период

Налага се да ви помоля за повече внимание към детайлите в работата и по отношение на думи и жестове в общуването. Тази линия преминава през цялата ви седмица, но е особено отчетлива на 9 и на 10 май, както и към средата на месеца. Ще ви е от полза да прочетете въведението, написано за отношенията Слънце/Марс. То се проектира върху делата ви и там вие се придвижвате с чувство, че контролирате ситуациите. В крайна сметка ще се окаже, че то е било измамно. Моята препоръка е насочено в друга посока. Предлагам ви, вместо инициативност и действеност, през дните да се посветите на тълкуване на вътрешните процеси и на преживяванията си. През периода ще имате интуитивни мисли или сънища, които носят послания и имат силата да ви предупреждават за бъдещи събития. Обърнете им внимание и напасвайте по тях своето поведение.

Стрелец

Бъдете търпеливи

Притежавате чудесни реакции и знаете как да общувате. С помощта на околните ще излезете от затрудненията, които ще съпътстват деловия процес към средата на май и от битовите проблеми през първите два дни от разглеждания период. По средата на седмицата - от 11 до 13 май, ще ви предложа да си наложите едно по-премерено поведение. Моля, откажете се от големите планове за промени и начинания. И на тях ще им дойде времето, но след около месец, когато не само ще ви е далеч по-ясно какво искате и накъде вървите, но и обстоятелствата ще са на ваша страна, за да ви подпомагат в процеса на себепознаването и промяната. Точно обратното се случва днес. Предизвикателствата, които вие обожавате, си играят с вашето търпение по един неприятен начин. Преди всичко, замислете се защо се случва? Прочетете въведението и ще установите, че вибрациите на Меркурий/Марс/Нептун не ви позволяват да се чувствате добре в кожата си.

Козирог

На педали сте

Вашата седмица обещава да е с динамичен характер. Вие не се страхувате да започвате нещо и да го оставите наполовината, защото се е появило друго по-важно или спешно. В личен план променливостта на приоритетите, които следвате, е възможно да затрудни отношенията с близките. Едновременно с това общуването на Меркурий със Слънцето ви предизвикат да пренебрегвате обещания, да не спазвате правилата на добри тон. Надявам се, овреме да ги овладеете. Още на 9 май ще разберете, че това не е продуктивна линия. И докато всички са се впуснали да обсъждат маниера ви на работа и общуване, вие любезно отворете вратите на своя дом, пожелайте да разкриете професионалните си планове, а и кротко обяснете от какво се нуждае тялото ви. Така, със сигурност, ще разоръжите недоброжелателите и ще си спестите здравословни проблеми.

Водолей

Не пътувайте

Надявам се сами да проявите разум и да се откажете да следвате полетите на фантазията си. Тя ви подвежда по отношение на условията и обстоятелствата, с които непременно трябва да се съобразите днес и сега. Другата линия, която няма място в делника ви от 10 до 15 май, е желанието за пътувания и промени. Нито едното, нито другото няма да ви отведат там, където очаквате или където да се почувствате по-добре. Характерът на вашата седмица изисква вие да сте си у дома, да се посветите на преките си задължения, да обгрижвате близките си и разбира се, да си гледате текущата работа. Само така и по този начин ще преодолеете без последствия този нелек период. Май, предупреждения станаха повече. Но конкретни звездни аспекти настояват да сте съсредоточени в настоящето и да крепите онова, което държи в кондиция устоите на живота ви: работа, дом, семейство и здраве.

Риби

Вие сте на ход

Меркурий ви известява, че е време да покажете на какво сте способни, без да забравяте, че той може да окрилява, но и да подвежда. Не изпускайте от очи и най-малката подробност от дневната си програма. Старайте се да показвате усърдие там, където се налага. Пред себе си и околните настоявайте, че гоните една-единствена цел: да подредите своя и живота на близките си, заради което сте готови да правите и казвате онова, което се очаква и което следва според обстоятелствата. На 9 и на 14/15 май не преследвайте далечни цели. Каквито и усилия да ви струва да живеете днес и сега, да правите нещата, които не са ви интересни, но са полезни, бъдете убедени, че ще ви се изплатят след три-четири седмици. Дори да сте убедени, че си губите времето, за да поддържате своята професионална позиции и авторитет, към 15 май ще осъзнаете, че това е било нищо в сравнение с проблемите, които е могло да предизвика високомерното ви отношение към конкретни теми или въпроси.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай